search-button
cross-out

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 17:00 – Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 17:00 – Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκηςαναμένεται να απευθυνθεί προς του πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις στο σοβαρό πρόβλημα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες πολίτες προκειμένου να τους εμψυχώσει ενόψει και του αυριανού κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να καθιερώσει το τηλεοπτικό αυτό μήνυμα και να απευθύνεται κάθε λίγες μέρες στον ελληνικό λαό, όσο διαρκεί η πανδημία.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ζητήσει από τους Έλληνες, αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία προκειμένου να προστατευθεί τόσο η ατομική υγεία όσο και η δημόσια υγεία. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί και προς το ιατρικό προσωπικό της χώρας, εμψυχώνοντάς το τις δύσκολες αυτές ώρες που περνούν προσπαθώντας να περιορίσουν την επιδημία και να περιθάλψουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Οι πληροφορίες προς το παρόν, δεν θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει νέα αυστηρότερα μέτρα, ούτε και μέτρα ελάφρυνσης της οικονομίας. Ανακοινώσεις για την οικονομία αναμένεται να έχουμε αύριο, σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup που έδωσε λευκή επιταγή στις χώρες της Ευρωζώνης προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν προσλήψεις προσωπικού στο χώρο της Υγείας και επενδύσεις σε υποδομές που θα στηρίξουν τα νοσοκομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η παροχή της εγγύησης του Δημοσίου για δάνεια σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, επιδόματα σε ανέργους και πληττόμενους από τον κορωνοϊό, αλλά και τραπεζικές διευκολύνσεις, ώστε να μην «κοκκινίσουν» χιλιάδες δάνεια φυσικών και νομικών προσώπων.

Όλα τα παραπάνω θα τελεστούν στη βάση της ευελιξίας που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Πιο απλά, οι όποιες επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες δεν θα επηρεάσουν τη συμμόρφωση της χώρας μας με τους ισχύοντες δημοσιονομικούς κανόνες, στόχους και δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το θέμα το ξεκαθάρισε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη λήξη της Ευρωομάδας. Όπως είπε, οι αποφάσεις του Eurogroup ουσιαστικά σημαίνουν πως δεν υφίσταται εφέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για την Ελλάδα.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr