search-button
cross-out

Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν πάλι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν πάλι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Δείτε τη λίστα με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 – Πώς θα λειτουργούν πρακτορεία ΟΠΑΠ και σχολές οδηγών.

Για το ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, καθώς συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, και αφού ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στα ωράρια και στους νέους κανόνες λειτουργίας που θα ισχύουν για τα καταστήματα αυτά.

Μεταξύ άλλων για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είπε ότι ανοίγουν επίσης τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Σε αυτά δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν πελάτες καθήμενοι, ενώ για έως και 20 τ.μ. θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα (πελάτες και εργαζόμενοι). Για τις σχολές οδηγών ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση γαντιών και μάσκας τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και για τον εκπαιδευόμενο.

Επίσης, υπενθύμισε ότι επανέρχονται στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανική είδη και τόνισε ότι παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την τήρηση απόστασης 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και παρουσίας μόνο του 50% των παραγωγών.θο

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε πως «από τα φυσικά τους καταστήματα, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου» με το αντικείμενο:

  • Εξοπλισμού ήχου και εικόνας
  • κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων
  • σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών
  • χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου
  • ηλεκτρικών οικιακών συσκευών
  • επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης
  • εγγραφών μουσικής και εικόνας
  • παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων
  • υποδημάτων και δερμάτινων ειδών
  • καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού
  • ρολογιών και κοσμημάτων
  • καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών».

Επίσης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επανεκκινούν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

  • Ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών
  • Ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων
  • Ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης
  • Τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop).

Την ίδια ημερομηνία επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών.

Τέλος, επαναλειτουργούν:

  • Οι σχολές οδηγών
  • Οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα
  • Οι υπηρεσίες διαιτολογίας.

Άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 – Νέοι κανόνες λειτουργίας

Για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός του κυρίως χώρου υπολογίζεται ως ακολούθως:

– Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου: α) Έως 20 τ.μ: 4 άτομα β) Από 20-100 τ.μ: 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10τ.μ και γ) Άνω των 100 τ.μ: 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ δ) Σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300 τ.μ και αναπτύσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται έως 1 άτομο ανά 10 τ.μ ανά όροφο.

Άνοιγουν καταστήματα τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 – Το ωράριο λειτουργίας – Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι στις 10.00 το πρωί εκτός από τα καταστήματα με χρώματα.

Επίσης, δόθηκε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας, απόσταση 1,5 μ. μεταξύ των πελατών, μη χρήση ανελκυστήρα εκτός από άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και τροφοδοσία του καταστήματος, αρκεί να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020: Ανοίγουν πρακτορεία ΟΠΑΠ και σχολές οδηγών – Οι νέοι κανόνες

Για τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε:

Ως προς τον κανόνα των επιτρεπόμενων ατόμων εντός του κυρίως χώρου των καταστημάτων ισχύουν οι ίδιοι όροι με το λιανικό εμπόριο.

Επιτρέπεται η λειτουργία τους μόνο χωρίς καθήμενους πελάτες.

Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.

Σχολές οδηγών – Ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης για εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο/

Για τις σχολές οδηγών ο κ. Παπαθανάσης τόνισε:

Ειτρέπεται η παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού με την υποχρέωση τήρησης καταλόγου πελατών που θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας προστασίας τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και για τον εκπαιδευόμενο.

Κορωνοϊός – Άρση μέτρων: Πόσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη δουλειά τους

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, συνολικά στα δύο στάδια επανεκκίνησης, δηλαδή αυτό της 4ης Μαΐου 2020 και στο προσεχές της Δευτέρας 11ης Μαΐου 2020 θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 225.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 33% των εργαζομένων που ανεστάλη η εργασία τους λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Επίσης, θα έχουν επαναλειτουργήσει 93.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 35% των επιχειρήσεων των οποίων είχε ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr