search-button
cross-out

Το μήνυμα του 29χρονου Mανώλη από τη φυλακή: «Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας»

Το μήνυμα του 29χρονου Mανώλη  από τη φυλακή: «Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας»

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη από τα Ανώγεια που κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 30χρονου γείτονά του, Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον 63χρονο πατέρα του, μιλά μέσα από τις φυλακές.

«Όπως και να έχει, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες», τονίζει ο 29χρονος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

H δήλωσή του ολόκληρη, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Διονύση Βέρρα, προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας. Φθάνουν στο σημείο να λένε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε απ’ το δικό μου πιστόλι, ενώ εκτελέστηκε από αυτούς μπροστά στα μάτια της μάνας μου, πολύ πριν φτάσω στο συμβάν εγώ. Όπως και να έχει όμως, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες».

Το χρονικό του διπλού εγκλήματος

Οι δύο οικογένειες φαίνεται πως είχαν εδώ και αρκετά χρόνια άλυτες διαφορές για τα χωράφια τους. Οι διαφορές αυτές, όπως είπαν στον «Ελεύθερο Τύπο» κάτοικοι του χωριού, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, τροφοδοτούσαν διαρκώς μία «κόντρα» που όλοι θεωρούσαν πως δεν θα αργούσε να ξεσπάσει με κάποιον τρόπο.

Τα σενάρια και οι εκδοχές -εκατέρωθεν για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ- δίνουν και παίρνουν. Το σίγουρο είναι πως ο 63χρονος βρισκόταν έξω από το σπίτι του στο Περαχώρι Ανωγείων το βράδυ της τελευταίας Παρασκευής του Απριλίου. Σύμφωνα με τον γιο του Μανώλη και τα όσα υποστήριξε στις ανακριτικές αρχές την περασμένη εβδομάδα, ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς.Ο ίδιος, όπως ανέφερε στον ανακριτή, βγήκε από το σπίτι και είδε τον πατέρα του να κείτεται στο δρόμο. Από πάνω του ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο 30χρονος ο οποίος εξακολουθούσε να έχει στραμμένο το όπλο στον νεκρό πατέρα του. Τότε, όπως ισχυρίζεται, «θόλωσα και πήρα το δικό μου όπλο και τον πυροβόλησα». Από τις σφαίρες που έριξε τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο, ευτυχώς ελαφρά. Ο 29χρονος αποφάσισε τότε να κρυφτεί μέχρι και την προηγούμενη Κυριακή, όταν και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Είχε προηγηθεί άγριος καβγάς στο δρόμο κοντά στο σπίτι του 63χρονου.

Το χωριό «σκέπασε» ένα πέπλο φόβου πως θα ξεκινήσει βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών. Στο σημείο έφτασαν -προληπτικά και διακριτικά- ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως αποτελούμενες από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Τα μέλη της οικογένειας του θύματος (30χρονου) παρέδωσαν στους αστυνομικούς ένα όπλο, το οποίο και θα εξεταστεί.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για αιματολογικό και βαλλιστικό έλεγχο έχουν σταλεί:

Δείγμα από το παντελόνι και την μπλούζα του 63χρονου, για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που φέρουν.
Δείγμα από τα ρούχα του 30χρονου, προκειμένου επίσης να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που έχει εντοπιστεί πάνω σε αυτά.
Επίσης, έχουν σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο 4 βολίδες που βρέθηκαν στο άψυχο σώμα του 30χρονου. Στον 63χρονο δεν βρέθηκε κάλυκας, καθώς το τραύμα που έφερε στην κοιλιακή χώρα ήταν διαμπερές.Τα προαναφερθέντα είναι όσα υποστήριξε ο 29χρονος στις Αρχές. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο δικηγόρος του γιου του 63χρονου θύματος.

Ο Διονύσης Βέρρας επέμεινε ότι η οικογένεια του 30χρονου δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του εγκλήματος στα Ανώγεια υπήρχαν δύο διαφορετικοί τύποι βολίδων (ο ένας τύπος ήταν συμβατός του όπλου που έφερε ο 30χρονος), το όπλο ωστόσο που προσκόμισαν στις Αρχές δεν ταίριαζε με καμία από τις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο.

«Όταν έχεις ένα τόσο σοβαρό θανατηφόρο συμβάν με δύο νεκρούς συνανθρώπους μας, τότε το ελάχιστο που επιβάλλεται είναι να σιωπείς, να κάνεις τη δουλειά σου αλλά και να αφήνεις τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη να κάνουν τη δική τους», είπε ο δικηγόρος του προφυλακισθέντα.

«Όταν δύο εικοσιτετράωρα μετά το συμβάν παραδίδεις ένα όπλο, που μέχρι τότε το έκρυβες, ως τάχα το δεύτερο εξαφανισμένο όπλο του θανατηφόρου συμβάντος, όμως ταυτόχρονα δηλώνοντας ότι αυτό δεν πυροβόλησε, τότε κάτι όχι καλό έχεις στο μυαλό σου και πάντως δεν συνεισφέρεις και δεν βοηθάς στην απονομή της Δικαιοσύνης και την ανάδειξη της αλήθειας», τόνισε.

«Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορουμένου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορουμένου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός -με αμυχές ένθεν κι ένθεν-, η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν, όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους.

Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορουμένου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορουμένου, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί (από τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία). Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να “είχε σεντόνι”, αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Πηγή: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr