search-button
cross-out

Βασίλης Κικίλιας στο Star: Με σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε και το καλοκαίρι- Τι ανέφερε για τις υγειονομικές προϋποθέσεις για τον τουρισμό

Βασίλης Κικίλιας στο Star: Με σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε και το καλοκαίρι- Τι ανέφερε για τις υγειονομικές προϋποθέσεις για τον τουρισμό

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κατά τη θερινή περίοδο, ώστε να συνδυαστεί ο τουρισμός με τις κατάλληλες προφυλάξεις για τον κορωνοϊό, έδωσε ο Υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

«Καταλαβαίνω τη μεγάλη ανάγκη για τουρισμό» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση των πρότζεκτ για το καλοκαίρι, στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας να υποδεχθεί τους εγχώριους τουρίστες και «καλώς εχόντων των πραγμάτων τον εξωτερικό τουρισμό». Το σχέδιο λαμβάνει υπόψη τις υποδομές σε  ηπειρωτική  Ελλάδα και νησιά, τις διαθέσιμες κλίνες για Covid – 19, τον αριθμό των γιατρών του Δημοσίου κλπ.

Στην ερώτηση της Μ Ζαχαρέα για το αν θα υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός σε ένα τουριστικό θέρετρο, στην περίπτωση που εκδηλωθεί κρούσμα κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Πιστεύω, ναι. Σε μια τεράστια κρίση τα καταφέραμε μέσα από τις δομές μας και τα νοσοκομεία αναφοράς και όλους τους επαγγελματίες της Υγείας,  τους οποίους ευχαριστώ για  μια ακόμη φορά. Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα τα καταφέρουμε και τη θερινή περίοδο».  

Για συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ και τη χορήγηση τεστ αντισωμάτων με δωρεά ιδιωτών, ο Υπουργός Υγείας ανάφερε πως «αποτελεί διπλό credit για τη χώρα» το γεγονός ότι διπλωμάτες μεγάλων κρατών και επιχειρήσεις «αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έγιναν». Όπως τόνισε,  το τεστ επιτρέπει διαγνωστικές μελέτες και σε δεύτερο χρόνο «δυνατότητα άμεσης παρέμβασης όπου υπάρχουν μικροεστίες του ιού».

Η «προίκα» που αφήνει η αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ και τις ΜΕΘ 

«Η προίκα στο ΕΣΥ είναι η ενίσχυση και η επέκταση της κατασκευής κι άλλων ΜΕΘ. Μιλήσαμε για 1200 κλίνες ΜΕΘ εντός του 2020.  Θα φτάσουμε στο μέσο όρο κλινών ΜΕΘ ανά κάτοικο  στην ΕΕ για να προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια τους πολίτες μας. Είναι μια παρακαταθήκη» υπογράμμισε ο κ, Κικίλιας για την υποδομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο οποίος κατέληξε: «Θα πάμε σε ένα επόμενο επίπεδο όπου η παροχή υπηρεσιών θα είναι αυτή που αξίζει ο Έλληνας πολίτης».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr