search-button
cross-out

Η Μινεάπολη φλέγεται – Θανατική ποινή ζητά ο αδελφός του Φλόιντ

Η Μινεάπολη φλέγεται – Θανατική ποινή ζητά ο αδελφός του Φλόιντ

Ο αδελφός του νεκρού Τζορτζ Φλόιντ ζητά την εσχάτη των ποινών για τους «δολοφόνους» του αδελφού του. Συνεχίζονται οι ταραχές.

Οαδελφός του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου μαύρου Αμερικανού και πατέρα δύο παιδιών που σκοτώθηκε από αστυνομικούς την περασμένη Δευτέρα στη Μινεάπολη, ζήτησε να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών οι «δολοφόνοι» του αδελφού του.

Ο Φιλονίζ Φλόιντ με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τον πόνο που βιώνει η οικογένειά του και τόνισε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη για την απόδοση δικαιοσύνης. Οι τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι εμπλέκονται στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και των οποίων η πράξη είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο, απολύθηκαν και η εισαγγελική αρχή διερευνά την υπόθεση αστυνομικής βίας που έχει βάλει φωτιά στη Μινεάπολη. «Αυτοί οι αστυνομικοί πρέπει να συλληφθούν αμέσως, ο κόσμος απαιτεί δικαιοσύνη τώρα… πρέπει να καταδικαστούν και να τιμωρηθούν με θανατική ποινή», δήλωσε ο Φιλονίζ Φλόιντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον γενικό εισαγγελέα, ενώ ανέφερε ότι είναι ήδη σε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης.

«Γιατί δεν είναι στη φυλακή ο άνδρας που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ», δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι.  Ο δήμος της Μινεάπολης έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τεσσάρων αστυνομικών. Ο αστυνομικός που πατούσε με το γόνατο τον λαιμό του 46χρονου άνδρα είναι ο Ντέρεκ Σοβίν. Οι άλλοι τρεις είναι οι Τόμας Λέιν, Λου Τάο και Τζέι Αλεξάντερ Κουένγκ.

Οι ταραχές στην πόλη συνεχίζονται και σύμφωνα με το CNN υπάρχει ένας νεκρός.

Σύμφωνα με το CNNi, ένας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων την Τετάρτη, όπως ανέφερε η αστυνομία, ενώ ένα άτομο συνελήφθη, με τις αρχές να διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άνδρας αυτός.
Μάλιστα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό και πυροτεχνήματα και έσπασαν τα τζάμια σε ένα αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε καταστήματα καθώς και σε ένα υπό ανέγερση κτήριο, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν έλειψε και το πλιάτσικο, αφού διάφοροι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν μαγαζιά και αγορές λαχανικών, σπάζοντας τζαμαρίες. «Θέλω όλοι να ηρεμήσουν αυτήν τη στιγμή, αλλά ο κόσμος είναι διαλυμένος και πληγωμένος», δήλωσε ο Φιλονίζ Φλόιντ, μιλώντας στην εκπομπή του CNNi «New Day». «Ο αδελφός δεν μπορούσε να ανασάνει και κανείς δεν ενδιαφερόταν. Η οικογένειά μου δεν θα ξαναδεί τον Τζορτζ, τα παιδιά του δεν ξαναδούν τον πατέρα τους», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, Μπεν Κραμπ, δήλωσε ότι ελπίζει πολύ σύντομα να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών.

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr