search-button
cross-out

Συναγερμός για το… Κατάρ: «Σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

Συναγερμός για το… Κατάρ: «Σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

Ο εντοπισμός 12 κρουσμάτων κορονοϊού σε πτήση από το Κατάρ, η απαγόρευση πτήσεων από τη χώρα και η παραδοχή από τον καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλο που προκαλεί αίσθηση: «είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες».

Η Ελλάδα ανοίγει σιγά σιγά τα σύνορά της, οι πτήσεις επιτρέπονται ξανά από κάποιες χώρες και χθες (02.06.2020) στην ανακοίνωση για τα κρούσματα κορονοϊού έγινε γνωστό πως από τα 19 κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών, τα 12 ήταν ταξιδιώτες από το Κατάρ.

Μοιραία, αυτό προκάλεσε συναγερμό και… συζητήσεις. Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03.06.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε πως αυτή η εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Όπως εξήγησε, το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα. «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες», είπε αλλά σημείωσε πως δεν υπάρχει κάνεις λογικός που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν. 

Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που υπάρχει από το άνοιγμα των συνόρων, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να στηθεί ένα σύστημα που να μειώνει τον κίνδυνο αυτόν. «Έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης», είπε ο καθηγητής.

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊου μέσα στο καλοκαίρι».

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση γρίπης και κορονοϊού, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε πως ο ιός του κορονοϊού μειώνεται διαφορετικά από ό,τι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορονοϊό» είπε.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr