search-button
cross-out

Η μεσίτρια ήταν απατεώνισσα: «Πωλούσε» στο Πήλιο σπίτια ανυποψίαστων πολιτών

Πήλιο: Την ανακάλυψε ομογενής στη Μασαχουσέτη, ο οποίος αναζητούσε κατοικία στην Πορταριά
Η μεσίτρια ήταν απατεώνισσα: «Πωλούσε» στο Πήλιο σπίτια ανυποψίαστων πολιτών

Ομογενής που ζει στη Μασαχουσέτη επικοινώνησε μέσω του δικηγόρου του με εκπρόσωπο μεσιτικής εταιρείας, η οποία προβαλλόταν στα κοινωνικά δίκτυα ως πληρεξούσια πώλησης σπιτιών στο κεντρικό Πήλιο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, τα σπίτια σε Πορταριά και Μακρινίτσα, για τα οποία ενδιαφερόταν και τα οποία διαφημίζονταν μέσω των φωτογραφιών, πωλούνταν σε υψηλές τιμές, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε τον υποψήφιο αγοραστή, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, καθώς θεωρούσε μια αγορά στο Πήλιο επένδυση.

Αυτό που δεν γνώριζε, όμως, ήταν πως η μεσιτική εταιρεία που εμφανιζόταν ως πληρεξούσια πώλησης των σπιτιών αποτελούσε απάτη και πωλούσε σπίτια ανυποψίαστων ιδιοκτητών. Το ανακάλυψε, ωστόσο, μετά από επισταμένη έρευνα. Ο δικηγόρος του επικοινώνησε με την εμφανιζόμενη ως «μεσίτρια» και σε μια συζήτηση ανέφερε στον πελάτη του, ο οποίος ήταν συνταξιούχος μηχανικός πλοίων, ότι η εταιρεία εμφανίζεται στον διαδικτυακό ιστότοπο να διαχειρίζεται ελάχιστα σπίτια, γεγονός που για τα δεδομένα του δεν έδειχνε φερεγγυότητα.

Ενημέρωσε τον πελάτη του ότι επικοινώνησε το γραφείο του με μια γυναίκα μεσίτρια, η οποία ωστόσο βρισκόταν στην Αθήνα και της είπε πως εάν προχωρήσει η συμφωνία θα δοθεί προκαταβολή και θα υπάρξει συνάντηση στην Πορταριά με συγγενικό πρόσωπο του υποψήφιου αγοραστή από τα Τρίκαλα.

Συνεργάτης, πρόσωπο ανύπαρκτο

Εκείνη του απάντησε πως η συνάντηση θα γίνει με συνεργάτη της στον Βόλο, ο οποίος αποδείχθηκε ανύπαρκτο πρόσωπο. Ο ίδιος ο δικηγόρος ενημέρωσε επίσης τον πελάτη του πως η συνεννόηση ήταν δύσκολη και η μεσίτρια φαινόταν να μην κατανοεί απλά διαδικαστικά δεδομένα νομικής φύσεως, γεγονός που δεν συμβαίνει με επαγγελματίες του real estate.

Οι λεπτομέρειες που προκάλεσαν εντύπωση στον δικηγόρο του, δεν θορύβησαν τον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος είχε επιλέξει από φωτογραφικό υλικό ένα παλιό σπίτι 90 τετραγωνικών, και έδωσε εντολή στο δικηγορικό γραφείο να προχωρήσει τις διαδικασίες αγοράς. Ακόμα και από τις φωτογραφίες φαινόταν, ωστόσο, πως το σπίτι ήθελε ένα τεράστιο κόστος ανακατασκευής, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής ήταν αποφασισμένος.

Ήθελε και «καπάρο»

Το γεγονός ότι αρχικά ζητήθηκε ένα «καπάρο» για προσύμφωνο 15.000 ευρώ, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση εκτός από την εκδήλωση ενδιαφέροντος, επίσης δεν θορύβησε τον υποψήφιο αγοραστή και η απάντηση στον δικηγόρο του ήταν πως «οι Ελληνες είναι βιαστικοί και άμεσοι στις δουλειές τους».

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία και η συμφωνία έκλεισε στα 120.000 ευρώ, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως όλα τα έγγραφα που του εστάλησαν για τον έλεγχο της ιδιοκτησίας ήταν πλαστά και πως η γυναίκα καμία πληρεξουσιότητα δεν είχε για να πουλήσει ένα σπίτι, το οποίο όπως αποδείχθηκε νοικιάζεται σε μια οικογένεια αλβανικής καταγωγής, τα τελευταία 20 χρόνια.

Συμπτωματικά, το σπίτι ανήκει σε μια ηλικιωμένη πλέον γυναίκα που ζει στα Τρίκαλα και το πήρε κληρονομιά από συγγενικό της πρόσωπο. Ο δικηγόρος του συντοπίτη της υποψήφιου αγοραστή την εντόπισε και ενημέρωσε τα παιδιά της… πως το σπίτι «πωλείται» και ότι απατεώνισσα με φωτογραφίες του σπιτιού προσπαθεί να αρπάξει μεγάλα ποσά.

Το δικηγορικό γραφείο ενημέρωσε τη Διεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και η γυναίκα από το Μενίδι ηλικίας 55 ετών συνελήφθη πριν περίπου 15 ημέρες.

taxydromos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Καλαμαριά: Τρία τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο 20χρονος – «Του επιτέθηκαν και αμύνθηκε» λέει ο θείος του 23χρονου
Ελλάδα

Καλαμαριά: Τρία τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο 20χρονος – «Του επιτέθηκαν και αμύνθηκε» λέει ο θείος του 23χρονου

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία
Lifestyle

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη
Ελλάδα

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα  με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…
Videos

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε
Ελλάδα

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο:  Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…
Lifestyle

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο: Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…

zinapost.gr