Η νταντά μίλησε για όλα: Η άψογη Κέιτ, οι γκριμάτσες του Λούις και τα άσχημα σχόλια που την εξόργισαν

Ο τρόπος που μεγαλώνουν τα πριγκιπόπουλα, οι τέλειες νταντάδες με τη στρατιωτική εκπαίδευση και τα αρνητικά σχόλια για τις γκριμάτσες του Λούις.

Χρειάζονται τέσσερα χρόνια εντατικής μελέτης και εκπαίδευσης, καθώς και δίδακτρα ύψους 15.290 £, για να πάρει μια γυναίκα το πτυχίο της νταντάς από το Νόρλαντ, το διάσημο κολέγιο που προετοιμάζει τις καλύτερες νταντάδες στον κόσμο, τις οποίες προτιμά και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν στην υπηρεσία τους από το 2014, όταν ο πρίγκιπας Τζορτζ ήταν οκτώ μηνών, την τέλεια νταντά, που λέγεται Μαρία Μποράλο και επιλέχθηκε με προσοχή από το ζευγάρι.

Η συγκεκριμένη νταντά επιλέχθηκε προσεκτικά από τον Γουίλιαμ και την Κέιτ από μια μικρή λίστα υποψηφίων που προτάθηκε από το Norland College.

Τότε το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε ανακοινώσει:

“Όπως και γενιές βασιλικών μωρών πριν από αυτόν, ο πρίγκιπας Τζορτζ θα μεγαλώσει με τη βοήθεια μιας νταντάς του Νόρλαντ”.

Μια γυναίκα που έχει περάσει από ανάλογες θέσεις και ξέρει καλά όλα όσα συμβαίνουν στις υψηλού κύρους οικογένειες έδωσε συνέντευξη και μεταξύ άλλων εξήγησε τι σημαίνει να είσαι νταντά του Νόρλαντ.

Η Σάρα Κάρπεντερ αποκάλυψε το πόσο εμπλέκονται συνήθως οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους, ενώ σχολίασε και την ανατροφή των παιδιών της Κέιτ, μετά την κριτική για τις γκριμάτσες του γιου του Πρίγκιπα Λούις κατά τη διάρκεια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Αν και οι περισσότεροι βρήκαμε αξιολάτρευτες τις γκριμάτσες και τις αντιδράσεις του, υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που τον μεγαλώνουν.

Η ίδια τόνισε:

Είναι τόσο λυπηρό, που οι άνθρωποι εκφράστηκαν αρνητικά γι’ αυτό, γιατί στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, φάνηκε ότι το συγκεκριμένο παιδί μεγαλώνει άνετα και συμπεριφέρεται όπως κάθε παιδί στην ηλικία του. Είναι προτιμότερο να βλέπεις ένα παιδί να αισθάνεται καλά και άνετα και να είναι χαρούμενo σε τέτοιες δημόσιες εμφανίσεις.

Όπως συμβαίνει με τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις”.

Τα τρελά προσόντα των βασιλικών νταντάδων με μισθό 50.000 $: Η στρατιωτική εκπαίδευση και η απάρνηση της προσωπικής τους ζωής

Το να γίνει κάποια γυναίκα νταντά στη βασιλική οικογένεια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι απλά μια δουλειά babysitting, κάθε άλλο μάλιστα.

Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν είναι πολλά, πολύ περισσότερα από ότι φαντάζεστε.

Και μπορεί ο μισθός τους να είναι πολύ μεγάλος, αφού πληρώνονται πολύ καλά με αποδοχές που φτάνουν τα 50.000 δολάρια τον χρόνο.

Αλλά υπάρχουν μερικοί πολύ αυστηροί κανόνες που είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν.

– Αρχικά, είναι υποχρεωτικό να έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να μπορέσουν να προστατεύσουν τα παιδιά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Δηλαδή σε περίπτωση προσπάθειας απαγωγής ή τρομοκρατικής επίθεσης.

– Φυσικά πρέπει να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.

– Είναι υποχρεωμένες να υπογράψουν μια εφ όρου ζωής συμφωνία εμπιστευτικότητας, για να πάρουν τη δουλειά. Είναι μάλιστα τόσο αυστηρή αυτή η συμφωνία που προβλέπει φυλάκιση σε περίπτωση που διαρρεύσουν προσωπικές πληροφορίες από τα μέλη της οικογένειας.

– Αναφορικά με την εκπαίδευση, είναι πολύ απαιτητική. Όλες οι νταντάδες παρακολουθούν τη σχολή Norland. Τη συγκεκριμένη σχολή είχε παρακολουθήσει και η Μαρία Τερέζα.

– Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι νταντάδες πρέπει να επενδύσουν αρκετά χρήματα στην εκπαίδευσή τους. Πρέπει να έχουν γνώσεις παιδιατρικής, ψυχολογίας, νευροεπιστήμης και φιλοσοφίας.

– Ζουν στο παλάτι μαζί με την οικογένεια και την ακολουθούν σε κάθε της ταξίδι, εντός ή εκτός της χώρας.

– Δεν έχουν ωράριο στη δουλειά τους.

Κι όμως έχει κι άλλο…

Η προετοιμασία για τη συγκεκριμένη δουλειά κοστίζει περίπου 15.000 τον χρόνο και διαρκεί τρία χρόνια.

Κι όμως, μετά από όλη αυτή την προετοιμασία, και πάλι δεν είναι έτοιμες για να γίνουν νταντάδες της βασιλικής οικογένειας καθώς υπάρχει ακόμα ένας απαράβατος κανόνας.

Είναι υποχρεωτικό να έχουν δέκα χρόνια προϋπηρεσίας.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένες να φορούν τη συγκεκριμένη στολή, κυρίως στις επίσημες εμφανίσεις τους.

Oπως αυτή που φοράει η “θεόσταλτη” νταντά των παιδιών της Κέιτ και του Γουίλιαμ, η Μαρία Μποράλο.

Ο φωτογραφικός φακός την έχει “τσακώσει” κάποιες φορές στο πλευρό της Σάρλοτ, του Τζορτζ και του Λούις, αν και φροντίζει να παραμένει αόρατη.

Και την χαρακτηρίζουν ως την απόλυτη νταντά και Μαίρη Πόπινς, αφού είναι υποδειγματική στη δουλειά της.

Τι απαγορεύεται να κάνει η βασιλική νταντά

– Απαγορεύεται να μασάει τσίχλα.

– Απαγορεύεται να φοράει ακουστικά.

– Δεν μπορεί να έχει το κινητό στο χέρι και να περπατάει

– Απαγορεύεται το fast food.

thetoc.gr