Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ- Έρχονται τα καλοκαιρινά μπουρίνια

Επηρεάζονται βόρειο Ιόνιο, Ηπειρος και δυτική Μακεδονία

Μετά τις ακραίες συνθήκες ενός παρατεταμένου καύσωνα έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες που σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12-7-2023 κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Την Πέμπτη 27-7-2023 σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους. Καταιγίδες στη βορειοανατολική Ελλάδα.

α. η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

protothema.gr