search-button
cross-out

Κακοκαιρία: Ξεκινά με καταιγίδες και χαλάζι, ακολουθούν τα χιόνια – Οι 7 περιοχές που κινδυνεύουν

Η κακοκαιρία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της κυρίως από το μεσημέρι και μετά με κύρια χαρακτηριστικά αρχικά τις καταιγίδες κα στη συνέχεια και τις χιονοπτώσεις
Κακοκαιρία: Ξεκινά με καταιγίδες και χαλάζι, ακολουθούν τα χιόνια – Οι 7 περιοχές που κινδυνεύουν

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς αναμένεται κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει για αρκετά 24ωρα αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από το πρωί σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να ενταθούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα ενώ πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων εντοπίζεται σε τμήματα του Αιγαίου.

Αύριο, Τρίτη 11/01, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με βήμα τριών ωρών, στους οποίους αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (μπλε/πράσινες αποχρώσεις) και των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) κατά το διήμερο Δευτέρα 10/01 -Τρίτη 11/01.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πολύ πιθανότατα θα έχουμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στον ανατολικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας καθώς το ατμοσφαιρικό βουνό από την ιβηρική χερσόνησο θα φέρει τις ψυχρές αέριες μάζες στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης «το κύμα κακοκαιρίας έχει αρκετά μεγάλη δυναμική» με την πιο επικίνδυνη ημέρα να είναι η Τρίτη όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα αυτά, είπε ο κ. Μαρουσάκης, θα περιορίζονται από την Πίνδο και προς τα ανατολικά και την Πέμπτη στα πιο νότια της χώρας «όμως ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα γιατί πέφτει η θερμοκρασία».

«Την Τετάρτη και την Πέμπτη μια πολική αέρια μάζα πλαισιώνει τη χώρα μας και έτσι Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε ισχυρό παγετό ειδικά στη βόρεια Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους -12 βαθμούς στην Κεντρική Μακεδονία» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας λόγο για χιονοπτώσεις από το Πήλιο και πιο νότια.

Όσον αφορά τη βελτίωση του καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι αυτή θα έρθει από την Πέμπτη οπότε «θα έχουμε κρύο αλλά όχι φαινόμενα».

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό σήμερα και αύριο:

H πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα
εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα όπου θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στην ηπειρωτική χώρα θα σημειωθεί παγετός κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως νωρίς το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

«Στο Παρά Πέντε»: Ο χορός της Σμαράγδας Καρύδη στα γυρίσματα!
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Στο Παρά Πέντε»: Ο χορός της Σμαράγδας Καρύδη στα γυρίσματα!

Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ
Ελλάδα

Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ

Άγιος έρωτας – Ο Αντρέας μαθαίνει ότι ο Χάρης είναι γιος του
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Ο Αντρέας μαθαίνει ότι ο Χάρης είναι γιος του

Φοινικούντα: «Όταν τελειώσει αυτό, θα δεις τι έχεις να πάθεις» έλεγε ο ανιψιός στην ξαδέλφη του πριν συλληφθεί – Το τρίτο πρόσωπο με την πολυτελή ζωή και τα κότερα
Ελλάδα

Φοινικούντα: «Όταν τελειώσει αυτό, θα δεις τι έχεις να πάθεις» έλεγε ο ανιψιός στην ξαδέλφη του πριν συλληφθεί – Το τρίτο πρόσωπο με την πολυτελή ζωή και τα κότερα

Ζάκυνθος: Ξεσπά ο πατέρας του 2χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ: Λένε ότι εμείς φταίμε γι΄αυτό που έγινε. Όλοι αυτοί το αγαπούσαν περισσότερο από εμένα που το μεγάλωνα κάθε μέρα;
Videos

Ζάκυνθος: Ξεσπά ο πατέρας του 2χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ: Λένε ότι εμείς φταίμε γι΄αυτό που έγινε. Όλοι αυτοί το αγαπούσαν περισσότερο από εμένα που το μεγάλωνα κάθε μέρα;

Οι χειρότερες κομμώσεις τη δεκαετία του ’80 – Δείτε τον   Αντώνη Κανάκη με πλούσιο μαλλί
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι χειρότερες κομμώσεις τη δεκαετία του ’80 – Δείτε τον Αντώνη Κανάκη με πλούσιο μαλλί

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
Lifestyle

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα

Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Ευφημία Καλογιάννη: Περνάει δύσκολα η Κοραλία. Γίνονται πάρα πολλά στη διάρκεια των επεισοδίων. Πολλά άσχημα πράγματα…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Ευφημία Καλογιάννη: Περνάει δύσκολα η Κοραλία. Γίνονται πάρα πολλά στη διάρκεια των επεισοδίων. Πολλά άσχημα πράγματα…

zinapost.gr