search-button
cross-out

2022: Τα έξι εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κρήτη

Ενδοοικογενειακή βία, κτηματικές και προσωπικές διαφορές οι αιτίες
2022: Τα έξι εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κρήτη

Έξι εγκλήματα και δεκάδες περιστατικά απόπειρας ανθρωποκτονιών στην Κρήτη απασχόλησαν την τοπική κοινωνία κατά τη διάρκεια του 2022.

Οι δολοφονίες φέτος είχαν μία έντονη αγριότητα καθώς σε δύο απ’ αυτές οι δράστες επιχείρησαν να το παρουσιάσουν ως τραγικά δυστυχήματα, ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκαν και δύο γυναικοκτονίες.

Οι αιτίες που όπλισαν τα χέρια των δραστών στις φετινές δολοφονίες ήταν προσωπικές αλλά και κτηματικές διαφορές ενώ την ίδια ώρα ραγδαία αύξηση σημείωσαν, γενικά, τα περιστατικά ενδοοιγενειακής βίας.

Δείτε αναλυτικά τα έξι εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κρήτη:

16 Ιανουαρίου: Του έστησαν φονική ενέδρα και το έκαναν να φανεί σαν ατύχημα

Το πρώτο έγκλημα του έτους σημειώνεται στις 16 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο με θύμα έναν 29χρονο ο οποίος εντοπίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος στις σκάλες του σπιτιού του στην περιοχή των Καμινίων ενώ λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε τα τραύματά του. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για θανατηφόρο πτώση από τις σκάλες ωστόσο τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για έγκλημα. Δράστες ήταν η 34χρονη Ρουμάνα σύντροφός του (και μητέρα του παιδιού τους) μαζί με τον 34χρονο Μαροκινό φίλο της.

Όπως προέκυψε, και οι δύο είχαν στήσει καρτέρι στον 29χρονο έξω από το σπίτι του. Μόλις τον είδαν να φτάνει, ο 34χρονος με ένα ξύλινο ρόπαλο τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Στη συνέχεια το ζευγάρι έφυγε και κρύφτηκε στην Ιεράπετρα με τους αστυνομικούς να τους εντοπίζουν και να τους συλλαμβάνουν. Και οι δύο προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

4 Μαΐου: Πρώτα τον σκότωσαν, μετά τον έκαψαν

Το απανθρακωμένο πτώμα ενός 53χρονου άνδρα εντοπίζει η πυροσβεστική σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Χανιά όταν κλήθηκε να επιχειρήσει σε φωτιά στο σημείο. Τελικά, αποδείχθηκε πως ο θάνατος του 53χρονου ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως δράστης ήταν ένας 27χρονος ο οποίος είχε συνάντηση με το θύμα του και μετά από ένα καυγά που είχαν πήρε μία μεταλλική ράβδο και του επιτέθηκε χτυπώντας τον με  μανία στο κεφάλι μέχρι που πέθανε. Στη συνέχεια, έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Στις 7 Μαΐου ο 27χρονος συλλαμβάνεται και στη συνέχεια προφυλακίζεται.

12 Ιουνίου: Έγκλημα στον Μυλοπόταμο με θύμα τον 22χρονο Κώστα

Στις 12 Ιουνίου ένας 44χρονος πυροβολεί και σκοτώνει τον 22χρονο Κώστα στο χωριό Αργουλιό του δήμου Μυλοποτάμου.

Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι είχαν αρκετές διαφορές και κατά το παρελθόν είχαν έρθει σε σύγκρουση. Ωστόσο, στις 12 Ιουνίου οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε δρόμο του χωριού και καυγάδισαν έντονα. Μετά την λογομαχία και οι δύο έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο 22χρονος πήγε στο σπίτι της αδερφής του και τότε εμφανίστηκε ο 44χρονος με το αυτοκίνητό του και βγάζοντας το όπλο τον πυροβόλησε αρκετές φορές. Μάλιστα, τέσσερις σφαίρες τον βρήκαν στην πλάτη με τον 22χρονο να πέφτει νεκρός. Την επόμενη ημέρα ο 44χρονος παραδίδεται στις αρχές και στη συνέχεια προφυλακίζεται.

egklhma-mylopotamos-22xronos-cover-exo

6 Ιουλίου: 42χρονος χτύπησε μέχρι θανάτου την μητέρα του

Ένα ακόμα άγριο έγκλημα σημειώθηκε στην Κρήτη όταν ένας 42χρονος χτύπησε μέχρι θανάτου την 67χρονη μητέρα του.

Όλα συνέβησαν στις 6 Ιουλίου όταν λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα ο 42χρονος πήρε ξύλινες τάβλες από την ντουλάπα και άρχισε να χτυπάει με μανία την 67χρονη μητέρα του. Η άτυχη γυναίκα ούρλιαζε για βοήθεια με τους ενοίκους να καλούν έντρομοι την αστυνομία. Άνδρες της Άμεσης Δράστης έσπευσαν στο σημείο. Όταν ο 42χρονος άνοιξε την πόρτα του σπιτιού οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μία απίστευτη σκηνή. Αίματα παντού ενώ η άτυχη 67χρονη ήταν στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος φέροντας πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και σε όλο το υπόλοιπο σώμα της. Αμέσως συνέλαβαν τον 42χρονο ενώ λίγες μέρες μετά προφυλακίζεται.

31 Ιουλίου: Του ζήτησε να χωρίσουν και την σκότωσε

Μία ακόμα άγρια δολοφονία καταγράφεται το καλοκαίρι στην Κρήτη όταν ένας 60χρονος έκοψε τον λαιμό της συζύγου του στο Ρέθυμνο.

Όλα συνέβησαν στις 31 Ιουλίου, όταν ο 60χρονος άνδρας πήγε στο σπίτι του και μετά από έναν έντονο καυγά που είχε με την 56χρονο σύζυγό του, εκείνη του ζήτησαν να χωρίσουν. Τότε ο 60χρονος βγήκε εκτός εαυτού, πήρε ένα μαχαίρι και της έκοψε το λαιμό ενώ στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι. Ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του ανέφερε ότι σκότωσε τη μητέρα του. Ο γιος του ζευγαριού πήρε το 100 και ανέφερε πως «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου». Ο συζυγοκτόνος λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε στις αρχές και στη συνέχεια προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

egklhma-rethymno-georgia-exo-cover

40χρονη μαχαίρωσε τον 50χρονο σύντροφό της

Ένα άγριο ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τραγική κατάληξη σημειώθηκε στις 5 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο.

Όλα συνέβησαν όταν σε χωριό της ενδοχώρας μία 40χρονη καυγαδίζει έντονα με τον 50χρονο σύντροφό της. Ο καυγάς πήρε άγριες διαστάσεις με αποτέλεσμα η 40χρονη να παίρνει ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στο λαιμό του συντρόφου της.

Η 40χρονη συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ο 50χρονος μεταφέρεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στις 22 Δεκεμβρίου υποκύπτει στα τραύματά του με αποτέλεσμα να μετατρέπεται η κατηγορία σε βάρος της 40χρονης και από απόπειρα γίνεται ανθρωποκτονία.

Τα παρ’ ολίγον εγκλήματα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην Κρήτη καταγράφηκαν και δεκάδες απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Το cretapost σας παρουσιάζει τις πιο σημαντικές, μεταξύ αυτών η επίθεση με καυστικό υγρό της 38χρονης στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Ανισκάρι καθώς και ο άγριος ξυλοδαρμός μίας γυναίκας από τον σύζυγό της.

Στη φυλακή για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 38χρονη Μ.Σ. που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 22 Οκτωβρίου. Τότε η 38χρονη είχε δώσει ραντεβού για να βρεθεί με τον 36χρονο σε γνωστό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Μετά από κάποιες ώρες που παρέμειναν στο δωμάτιο η 38χρονη έβγαλε ένα μπουκαλάκι, το οποίο περιείχε καυστικό υγρό, και περιέλουσε τον 36χρονο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η 38χρονη έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ο 36χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ και αργότερα στο Θριάσειο νοσοκομείο.

Λίγες μέρες μετά η 38χρονη παραδόθηκε στις αρχές ενώ κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Έδειρε μέχρι λιποθυμίας τη σύζυγό του

Στις 21 Μαρτίου μία 56χρονη γυναίκα εντοπίζεται γυμνή και κακοποιημένη μέσα στο σπίτι της σε χωριό της ενδοχώρας Ηρακλείου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 60χρονος σύζυγός της μετά από έντονο καυγά που είχαν την έδειρε άγρια, την έγδυσε και την άφησε σε ημιλυπόθημη κατάσταση ενώ πριν φύγει από το σπίτι άνοιξε και τη φιάλη του υγραερίου.

Ο γιος τους, που ζει στη Γερμανία, την έσωσε καθώς εξαιτίας ανησυχίας που είχε ενημέρωσε τις αρχές που έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντοπίζουν και συλλαμβάνουν τον 60χρονο οποίος προφυλακίζεται.

17χρονος επιχείρησε να πνίξει την αδερφή του

Στις 19 Σεπτεμβρίου μία μητέρα καταγγέλλει στις αρχές πως ο 17χρονος γιος της επιχείρησε να πνίξει την 18χρονη αδερφή του.

Όπως διαπιστώθηκε ο 17χρονος επιτέθηκε στην αδερφή και πέρασε τα χέρια του στο λαιμό της προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η μητέρα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία με τις αρχές να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν το 17χρονο ενώ στη συνέχεια προφυλακίστηκε.

Μαχαίρωσαν 20χρονο στο Αντισκάρι

Μία ακόμα απόπειρα ανθρωποκτονίας σημειώθηκε την 1η Δεκεμβρίου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αντσικάρι Ηρακλείου.

Όλα συνέβησαν όταν δύο αδέρφια συναντήθηκαν με έναν 45χρονο πατέρα και τον 20χρονο γιο του σε δρόμο που οδηγεί στο Αντισκάρι.

Μετά από έντονο καυγά που είχαν ο ένας αδερφός βγάζει από το αμάξι το όπλο και πυροβολεί. Η σφαίρα βρήκε τον 20χρονο γιο ενώ τα δύο αδέρφια μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο αιμόφυρτος 20χρονος μαζί με τον πατέρα του μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία.

Τα δύο αδέρφια αναζητούνταν για ημέρες ώσπου στις 13 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν στις αρχές.

Στις 16 Δεκεμβρίου μετά την απολογία του, ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίνει προφυλακιστέο τον 30χρονο ενώ αφήνεται ελεύθερος με όρους ο 32χρονος.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr