search-button
cross-out

Κορίτσι θύμα ρατσιστικού bullying βρέθηκε νεκρό στο σχολείο της στην Κορνουάλλη (εικόνες)

Κορίτσι θύμα ρατσιστικού bullying βρέθηκε νεκρό στο σχολείο της στην Κορνουάλλη (εικόνες)

Βρέθηκε νεκρή στο σχολείο της μια 16χρονη Πολωνή μαθήτρια, η οποία είχε παραπονεθεί ότι δεχόταν απειλές για ρατσιστικό εκφοβισμό πριν από δύο χρόνια στην Κορνουάλλη της Βρετανίας. Η Dagmara Przybysz δεν μπόρεσε ποτέ να μιλήσει για αυτό που βίωνε στους καθηγητές ή στους οικείους της και είχε προτιμήσει να γράψει για τις απειλές που δεχόταν στην ιστοσελίδα Ask.fm δύο χρόνια πριν από το θάνατό της.

Όταν η αστυνομία και οι πρώτες βοήθειες έφτασαν στο σχολείο της Κορνουάλλης το απόγευμα της Τρίτης ήταν ήδη πια αργά για την έφηβη από την Πολωνία. Οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν απλά τον θάνατό της.

Στην ιστοσελίδα η Dagmara στην ερώτηση «τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στο σχολείο» απάντησε: «δέχομαι ρατσιστικές απειλές και όλοι με αποκαλούν κακιά πίσω από την πλάτη και αυτό με στεναχωρεί». Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει επικριθεί γιατί δίνει χώρο και λόγο σε άτομα να κάνουν bullying ανώνυμα και ελεύθερα σε βάρος άλλων χρηστών.

Φίλοι της 16χρονης γράφουν συλλυπητήρια μηνύματα στα social media καταδικάζοντας αυτό που της συνέβαινε στο σχολείο. «Ένα όμορφο κορίτσι χάθηκε εξαιτίας μερικών καθαρμάτων», έγραψε μια φίλη της. Επίσης δημιούργησαν μια ιστοσελίδα προς τιμήν της Dagmara και την Κυριακή θα διοργανώσουν μια εκδήλωση στη μνήμη της.

Οι συμμαθητές της χαρακτηρίζουν την Dagmara ένα «όμορφο, έξυπνο και δημιουργικό» κορίτσι, ενώ η διευθύντρια του σχολείου δήλωσε συντετριμμένη. «Είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι από την απώλεια της Dagmara Przybysz. Ένα έξυπνο και δημιουργικό παιδί 16 ετών, το οποίο είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Είχε μεγάλος πάθος με τη φωτογραφία και τη μόδα. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριάς μας στους γονείς και στους φίλους της αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr