Εισαγγελέας για την αποχή των μαθητών από σχολείο της Βόλβης λόγω των προσφυγόπουλων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς συνεχίζεται η αποχή των μαθητών στο δημοτικό σχολείο Προφήτη στο δήμο Βόλβης, επειδή στο σχολείο δημιουργήθηκαν απογευματινά τμήματα για προσφυγόπουλα.   «Θα δούμε τι θα γίνει και σήμερα και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα» δήλωσε στο Έθνος ο […]

Την παρέμβαση του εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς συνεχίζεται η αποχή των μαθητών στο δημοτικό σχολείο Προφήτη στο δήμο Βόλβης, επειδή στο σχολείο δημιουργήθηκαν απογευματινά τμήματα για προσφυγόπουλα.  

«Θα δούμε τι θα γίνει και σήμερα και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα» δήλωσε στο Έθνος ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, μετά την αποχή των μαθητών για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Ανανιάδης έχει ήδη στείλει στον εισαγγελέα την έγγραφη απόφαση των γονέων για την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, η οποία ελήφθη από μια άτυπη πενταμελή επιτροπή καθώς Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται μετά την παραίτηση 4 εκ των 7 μελών του.

«Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου και για τα όσα ρητά προβλέπονται από τον αντιρατσιστικό νόμο» προσθέτει ο κ. Ανανιάδης.