search-button
cross-out

Ιταλία: Δήμαρχος προσφέρει 2000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο χωριό του!

Ιταλία: Δήμαρχος προσφέρει 2000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο χωριό του!

Στο μικρό, ορεινό ιταλικό χωριό Bormida, ο δήμαρχος είχε μια λαμπρή ιδέα για τον πληθυσμό και την τοπική οικονομία. Είδε πως το να ανεβάζει στο Facebook φωτογραφίες από υπέροχα τοπία και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα δεν αποδίδει και δεν προσελκύει περισσότερους τουρίστες, οπότε σκέφτηκε να ανοίξει το πορτοφόλι του! 

Ο τόπος που διοικεί, έχει μόλις 394 ψυχές και ο Daniele Galliano έγραψε στα κοινωνικά μέσα ότι η πόλη θα… πληρώσει νέους κατοίκους 2.000 ευρώ σε μετρητά.

Ένα άλλο κίνητρο, ανέφερε, για τους ενδιαφερόμενους θα είναι το φθηνό ενοίκιο-μόλις 50 ευρώ το μήνα ενώ για ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο, το ενοίκιο θα εξακολουθεί να είναι λογικό, των τάξεων των 120 ευρώ.

Η προσφορά ώθησε δεκάδες ανθρώπους να δηλώσουν την προθυμία τους να μετεγκατασταθούν στη μικρή πόλη, στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδονησία και την Ουγγαρία, εξέφρασαν ενδιαφέρον, καθώς κάποιοι παραιτούνται από την οικονομική προσφορά απλά θέλουν να ακολουθήσουν μια πιο απλή ζωή.

Το ήσυχο χωριό είχε περίπου 1.000 κατοίκους τη δεκαετία του 1950 αλλά ερήμωσε μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας της αστικοποίησης

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr