search-button
cross-out

Η μητέρα του Ντόναλντ Τραμπ αναρωτιέται, «τι γιο μεγάλωσα;»

Η μητέρα του Ντόναλντ Τραμπ αναρωτιέται, «τι γιο μεγάλωσα;»

Η Μαίρη Τραμπ φέρεται να ενοχλείται από τη συμπεριφορά του γιου της

Η μητέρα του Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να ρώτησε τη πρώτη του γυναίκα «τι γιο μεγάλωσα;».

H Μαίρη Τραμπ, η μητέρα του Προέδρου των ΗΠΑ -είχε γεννηθεί στη Σκωτία και έφυγε από τη ζωή το 2000- φέρεται να ήταν έντονα στενοχωρημένη από τα καμώματα του τέταρτου παιδιού της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, όταν ο αποτυχημένος του γάμος και οι επιχειρήσεις του ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα ταμπλόιντ.

Η ζωή της Μαίρης Τραμπ

Η Μαίρη Ανν Μακλέοντ ήταν το 10ο από τα 10 παιδιά της οικογένειας και γεννήθηκε το 1912 στα προάστια του Stornoway, στη Σκωτία. Μεγάλωσε σε μια πολύ αυστηρή πρεσβυτεριανή οικογένεια.

Μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη το 1930 και βρήκε δουλειά ως οικιακή βοηθός, ενώ αργότερα γνώρισε και παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Φρεντ Τραμπ αποκτώντας μαζί του πέντε παιδιά.

Για αρκετά χρόνια ήταν ενεργή στην τοπική κοινωνία του Κουίνς, ενώ ήταν εθελόντρια σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και βοηθούσε τον σύζυγό της με τη μεσιτική επιχείρηση που διατηρούσε.

Τα καμώματα του γιου της

Η Μαίρη Τραμπ είχε απελπιστεί από τις γελοιότητες του γιου της στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν τα σκαμπανεβάσματα του διαζυγίου του από την πρώτη σύζυγό του, Ιβάνα Τραμπ, σήμαινε ότι η οικογένεια δεν θα μπορούσε να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας στα 80 της χρόνια.

Έγινε το επίκεντρο της προσοχής εκείνο το χρονικό διάστημα και συχνά φωτογραφήθηκε από τους παπαράτσι. Ήταν τρομοκρατημένη για το ρόλο που έπαιζε σε αυτό ο γιος της, όπως είχε αναφέρει άρθρο του Vanity Fair το 1990. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται το ίδιο περιοδικό, η Μαίρη Τραμπ είχε ρωτήσει τότε την Ιβάνα: «Τι γιο μεγάλωσα;».

Ο Ντόναλντ συχνά αναφέρεται στον πατέρα του και τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή του, αλλά είναι απρόθυμος να μιλήσει για τη μητέρα του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά σπάνια για εκείνη

Παρά το γεγονός ότι την έχει περιγράψει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια ως «φανταστική νοικοκυρά» και ότι «αγαπούσε πολύ αυτόν το ρόλο της», στο Οβάλ Γραφείο φιγουράρει η φωτογραφία του πατέρα του και όχι η δική της.

Φίλοι της οικογένειας αποκάλυψαν στο περιοδικό ότι η κυρία Τραμπ κρατούσε πάντα μεγαλύτερες αποστάσεις από την οικογένειά της απ’ ότι ο σύζυγός της.

Ένας παιδικός φίλος του Αμερικανού προέδρου αφηγήθηκε ότι ο Φρεντ Τραμπ «περιφερόταν και παρακολουθούσε τον Ντόναλντ όταν έπαιζε» αλλά η μητέρα του «δεν δρούσε με αυτό τον τρόπο».

Παράλληλα, ένας φίλος του μεγαλύτερου αδελφού του Τραμπ, του Φρεντ του νεότερου, είπε: «Σπάνια βλέπαμε την μητέρα του, αλλά βλέπαμε πολύ συχνά την οικονόμο».

Ψυχολόγοι που έχουν ασχοληθεί με τον Τραμπ και αναλύουν τη συμπεριφορά του έχουν συχνά σχολιάσει εάν ο εκρηκτικός χαρακτήρας του, η ανάγκη του για συνεχείς επαίνους αλλά και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στις γυναίκες, «πηγάζει» από τη σχέση του με την μητέρα του.

Η Prudence Gourguechon, από τον Αμερικανικό Σύλλογος Ψυχαναλυτών, δήλωσε στο Politico: «Δεν μιλάω συγκεκριμένα για κανέναν άνθρωπο, ούτε τον πρόεδρο ούτε την μητέρα του. Αλλά μια σταθερή σχέση με μια στοργική μητέρα «χτίζει» την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί, το αίσθημα της ασφάλειας έναντι αυτού της ανασφάλειας και τη δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε τι είναι πραγματικό και τι απατηλό».

«Η μητέρα σου, σε βοηθάει να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου και να αναπτύξεις μια γνωστική δομή ώστε να μην χρειάζεται να αντιδράσεις άμεσα σε αυτά. Και, νομίζω ότι είναι δίκαιο να πω επίσης ότι η δυνατότητα ενός ανθρώπου να συναισθάνεται δημιουργείται μέσα από τη σχέση του με την μητέρα του», τόνισε.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr