search-button
cross-out

Πιλότος σώζει τη ζωή επιβάτη αδειάζοντας τα καύσιμα του αεροπλάνου (Video)

Πιλότος σώζει τη ζωή επιβάτη αδειάζοντας τα καύσιμα του αεροπλάνου (Video)

Όταν προκύπτει ένα επείγον ιατρικό περιστατικό κατά τη διάρκεια πτήσης της China Eastern Airlines, ο πιλότος έπρεπε να αποφασίσει γρήγορα και να ξεφορτωθεί 30 τόνους καυσίμων από το αεροπλάνο. Ενώ αυτή η τακτική μπορεί να φαίνεται επικίνδυνη, το έκανε πραγματικά για πολύ καλό λόγο.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης από τη Σαγκάη της Κίνας στη Νέα Υόρκη στις 23 Μαρτίου, μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών στην οικονομική θέση, άρχισε να δυσκολεύεται στην αναπνοή και να χάνει τις αισθήσεις της σύμφωνα με το The Straits Times.

Η γυναίκα, που ταξίδευε με την κόρη της, μεταφέρθηκε στην πρώτη θέση από το πλήρωμα για καλύτερη άνεση κατά τη παροχή ιατρικής βοήθειας. Σε εκείνο το σημείο της πτήσης, το αεροπλάνο βρισκόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ted Stevens Anchorage στην Αλάσκα, αλλά για να προσγειωθεί ο πιλότος Gu Jian, ήξερε ότι θα έπρεπε να έχει το σωστό βάρος προσγείωσης – πράγμα που σημαίνει να ρίξει αρκετούς τόνους του καυσίμου.

«Το βάρος του αεροπλάνου ήταν 282 τόνοι, πολύ περισσότερα από το μέγιστο βάρος προσγείωσης. Όταν ο ασθενής χρειάστηκε ιατρική φροντίδα για λόγους ασφαλείας, το αεροπλάνο έπρεπε να κατέβει και να ξεφορτωθεί το καύσιμο ταυτόχρονα», δήλωσε ο Jian στο CGTN.

Δεδομένου ότι το πλήρωμα έκανε τρεις ανακοινώσεις για την αναζήτηση γιατρού στο αεροσκάφος χωρίς αποτέλεσμα, ο πιλότος προχώρησε στη ρίψη των καυσίμων και προχώρησε σε αναγκαστική  προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ted Stevens μετά από περίπου επτά ώρες στον αέρα.

Πηγή:news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr