search-button
cross-out

Κορονοϊός: Γιατί σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο Ρίου – Οι κινήσεις του 66χρονου – Σε καραντίνα 15 εργαζόμενοι

Κορονοϊός: Γιατί σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο Ρίου – Οι κινήσεις του 66χρονου – Σε καραντίνα 15 εργαζόμενοι

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς ο 66χρονος – το ένατο κρούσμα στη χώρα- νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Όλα άρχισαν να πηγαίνουν… στραβά όταν η αρχική διάγνωση δεν έδειξε κορονοϊό αλλά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σε καραντίνα εργαζόμενοι του νοσοκομείου του Ρίου και της Αμαλιάδας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στο Mega, η διοίκηση αποφάσισε να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση 15 εργαζόμενους.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ότι ενημερώθηκε πως πρόκειται για στάδια που συμβαίνουν κάθε φορά σε κρούσμα κορωνοϊού μιας και κάτι τέτοιο το επιβάλει το πρωτόκολλο.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι ο άντρας είναι διασωληνωμένος παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες που το διέψευδαν. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα που θα μπορούσε να κριθεί σοβαρό.. Όπως προαναφέραμε ο 66χρονος νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική Αμαλιάδας, θεωρώντας ότι ηταν μία απλή περίπτωση λοίμωξης του αναπνευστικού. Στη συνέχεια, όμως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Ρίου, για να ακολουθήσει ο σημερινός “συναγερμός”.

Επιπλέον και άλλοι 5 εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Αμαλιάδας τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς. Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος έχει σπεύσει εκτάκτως στο Ρίο.

Για εξετάσεις συνταξιδιώτες του στο Ρίο

Εντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των μελών του γκρουπ που είχαν συνταξιδέψει με τον 66χρονο σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Αυτή τη στιγμή πάνω από 30 άτομα μεταβαίνουν από την Αμαλιάδα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Πάράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες patrastimes.gr η σύζυγος του 66χρονου εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν έχει κολλήσει τον ιό, ενώ τόσο ένας ιερέας, ο οποίος συμμετείχε στην εκδρομή όσο και περίπου άλλοι πέντε συνταξιδιώτες τους, φέρονται να έχουν εμφανίσει συμπτώματα και εξετάζονται.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σπεύδει εκτάκτως στο Ρίο αυτή την ώρα. Στο μεταξύ πληροφορίες επισημαίνουν ότι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου του Ρίου, δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης στην οφθαλμολογική κλινική, στην οποία έχει γίνει επίταξη με εντολή της διοίκησης, ώστε να νοσηλευτούν εκεί τα όποια κρούσματα. Παράλληλα προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα πιθανά νέα κρούσματα του κορωνοϊού, αποφασίστηκε η αλλαγή των εφημεριών, με το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, να είναι αυτό που θα εφημερεύσει την Πέμπτη και την Κυριακή.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κοροναϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Αναστολή Κλινικών δραστηριοτήτων για τους φοιτητές Ιατρικής του Παν. Πατρών λόγω του κρούσματος

Αναστολή Κλινικών δραστηριοτήτων για τους φοιτητές Ιατρικής του Παν. Πατρών λόγω του κρούσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Φοιτητικά Νέα” στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού και προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο, πληροφορούνται οι φοιτητές ότι αναστέλλονται οι κλινικές δραστηριότητες των φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής για μία εβδομάδα τουλάχιστον.

Επομένως, παρακαλούνται οι φοιτητές να μην προσέρχονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίου) για οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα μέχρι να αποσταλεί νεότερη ενημέρωση. Το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα εντοπίσθηκε νωρίτερα στην Πάτρα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr