search-button
cross-out

Διάσωση στο Αντίρριο: Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον καπετάνιο που έσωσε το 4χρονο κοριτσάκι

Διάσωση στο Αντίρριο: Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον καπετάνιο που έσωσε το 4χρονο κοριτσάκι

Ένα τηλεφώνημα έκπληξη δέχτηκε ο καπετάνιος του φέρι μποτ “Σαλαμινομάχος”, Γρηγόρης Καρνέσης, που έσωσε στα ανοιχτά του Αντίρριου το 4χρονο κοριτσάκι που το είχαν παρασύρει τα ρεύματα της Θάλασσας, καθώς νωρίτερα τον κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να τον συγχαρεί για την πράξη του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού συνομίλησε με τον καπετάνιο του ζήτησε να μεταφέρει και τις προσωπικές του ευχαριστίες σε όλο το πλήρωμα του φέρι μποτ “Σαλαμινομάχος” για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να σωθεί το 4χρονο κοριτσάκι.

Συγκινεί ο καπετάνιος που την έσωσε: “Ήταν γατζωμένη στο φουσκωτό και είχε μαρμαρώσει”
“Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε”, είπε ο καπετάνιος του φέρι μποτ “Σαλαμινομάχος” μιλώντας για όσα έζησε σήμερα με το 4χρονο κοριτσάκι που παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα στον Πατραϊκό με το φουσκωτό παιχνίδι στο οποίο ήταν γαντζωμένο.
“Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή”, λέει στο LIVE NEWS ο Γρηγόρης Καρνέσης.

Η μικρή έκανε μπάνιο με τους γονείς της σε παραλία δίπλα από το λιμάνι στο Αντίρριο, όταν ξαφνικά, άρχισε να απομακρύνεται στα βαθιά.

Πώς ξέφυγε το 4χρονο κοριτσάκι και παρασύρθηκε από τα κύματα
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο npress, οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν άφησαν καθόλου από τα μάτια τους το παιδί.

Ο πατέρας του παιδιού, έπαιζε στην θάλασσα με το παιδί στο φουσκωτό. Ο αέρας άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό αγγελούδι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του.

Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα.

Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στην θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει. Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά μάταια.

Αμέσως μετά οι γονείς εδοποίησαν το λιμενικό και αμέσως πήγαν δύο φερυ μποτ γιατί το ένα δεν μπορούσε να προσεγγίσει καλά.

Ο πατέρας σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει πάθει σοκ. Μάλιστα δέχεται τη βοήθεια ψυχολόγου που συμβούλεψε τους γονείς να πάνε σύντομα το παιδί ξανά στη θάλασσα για να μην του δημιουργηθεί φοβία. Και όντως έτσι έγινε. Το παιδί επέστρεψε στην παραλία και έπαιζε με τα κουβαδάκια του στην άκρη, ενώ όλοι είχαν σύσταση να μην πουν τι έγινε. Το παιδί έτσι αντέδρασε σωστά, δεν φοβήθηκε και συνέχισε να παίζει.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr