search-button
cross-out

5ος κατηγορουμένος στη δίκη του Άλκη-Είδα 3-4 άτομα να χτυπάνε με κλωτσιές τον Άλκη που ήταν κάτω πεσμένος. Είδα πολλά αίματα κάτω, δεν περίμενα να δω τόσα αίματα και τρόμαξα…

Γύρισα σπίτι και έψαξα στο κινητό αλλά δεν είχε ανέβει κάτι. Ξύπνησα το πρωί και είδα στο facebook τη φωτογραφία από το σημείο. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν γινόταν να μη πάω στη δουλειά. Όταν γύρισα, το είπα στον αδελφό μου και του ζήτησα να μην το πει στη μητέρα μου ακόμα»
5ος κατηγορουμένος στη δίκη του Άλκη-Είδα 3-4 άτομα  να χτυπάνε με κλωτσιές τον Άλκη  που ήταν κάτω πεσμένος. Είδα πολλά αίματα κάτω, δεν περίμενα να δω τόσα αίματα και τρόμαξα…

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων στη δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τη μοιραία νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, 8 Μαΐου 2023 ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση και ο 5ος κατηγορούμενος, ο οποίος τελικά, λόγω του κωλύματος του δικηγόρου του, δεν απολογήθηκε σύμφωνα με τη σειρά που κάθονται στο εδώλιο.

Πρώτος που απολογήθηκε από τους 7 που έχουν απολογηθεί έως σήμερα ήταν ο 23χρονος Δ.Χ ο οποίος δε ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του 19χρονου φοιτητή, ξεκινώντας την απολογία του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ είχε πάει στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ γιατί ήθελε να πιει μπύρα και ενόσω ήταν εκεί ενημερώθηκε πως στο Ωραιόκαστρο είχε σημειωθεί ένα οπαδικό επεισόδιο λίγες ώρες νωρίτερα, όταν, όπως είπε, οπαδοί του Άρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ.

«Με ρώτησαν αν θέλω να πάμε Χαριλάου και μπήκαμε στα αυτοκίνητα. Υπέθεσα ότι θα βρούμε οπαδούς του Άρη και θα πάμε να μαλώσουμε, όπως πάντα, με κλωτσιές και γροθιές. Δεν πήραμε αντικείμενα μαζί μας, δεν είδα κανέναν να παίρνει κάτι», ανέφερε.

«Κατεβήκαμε στα αυτοκίνητα και ξεκινήσαμε για Χαριλάου. Ήμασταν το δεύτερο αυτοκίνητο. Φτάσαμε στην Πλαστήρα και στη διασταύρωση με Γαζή σταμάτησε το πρώτο αυτοκίνητο και αντιλήφθηκα τα πέντε άτομα στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Με προσπέρασε το τρίτο αυτοκίνητο και μπήκε αριστερά. Κατέβηκαν τρία άτομα από το πρώτο αυτοκίνητο και ο συνοδηγός μας έκανε νόημα να περιμένουμε στο αμάξι. Τα τρία άτομα έφτασαν στα σκαλάκια της πολυκατοικίας και μετά από λίγο πήγαν και οι άλλοι τρεις. Εκεί ξεκίνησε η συμπλοκή. Μετά από δευτερόλεπτα κατεβήκαμε και πήγαμε κατευθείαν στα σκαλάκια», συμπλήρωσε.

«Είδα τρία – τέσσερα άτομα να χτυπούν τον Άλκη και αίματα»

»Είδα κάποιον στα σκαλιά να κρατάει το δρεπάνι. Φτάνω λίγο πριν τη γωνιά, είδα τρία – τέσσερα άτομα να μαλώνουν με το παιδί που ήταν κάτω πεσμένο, να το χτυπάνε με κλωτσιές. Είδα πολλά αίματα κάτω, δεν περίμενα να δω τόσα αίματα και τρόμαξα. Είδα τον δεύτερο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει ένα παιδί στη δεξιά μεριά του ποδιού. Υπήρχε πανικός. Το ίδιο παιδί το τράβηξε ο έβδομος κατηγορούμενος και το χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο, μετά πήδηξε από τα σκαλιά και έτρεξε για να φύγει. Άκουσα φωνές, κάποιον να λέει “σπάμε, φύγαμε, φύγαμε” και τότε μπήκα στο αμάξι», σημείωσε.

Αντιδράσεις της μητέρας
Η μητέρα του άλκη αντέδρασε όλα ο 23χρονος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει ποια άτομα χτυπούσαν τον Άλκη Καμπανό διότι είχε σκοτάδι και δεν ήταν σε θέση να διακρίνει. «Πες ονόματα, ποιους είδες; Δεν ακούσατε “μην με χτυπάτε άλλο”; Κάνεις δεν άκουσε», είπε η Μελίνα Κακουλίδου, με την πρόεδρο να ζητάει ησυχία στο ακροατήριο και τη διαδικασία να συνεχίζεται.

«Είχα παγώσει μόλις είδα τα αίματα και σταμάτησα στη ζαρντινιέρα. Δεν κρατούσα τίποτα, δεν είχα σκοπό να πάρω κάτι μαζί μου. Θα μάλωνα με κλωτσιές και μπουνιές, δεν περίμενα να δω μαχαίρια. Στο αμάξι τους είπα ότι είχε γίνει χοντράδα γιατί είδα πολλά αίματα. Ήμουν αναστατωμένος δεν τους είπα κάτι άλλο», ανέφερε στη συνέχεια ο 23χρονος.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη στιγμή που έμαθε από τα κοινωνικά δίκτυα ότι ο Άλκης Καμπανός έπεσε νεκρός στην οδό Θ. Γαζή. «Γύρισα σπίτι και έψαξα στο κινητό αλλά δεν είχε ανέβει κάτι. Ξύπνησα το πρωί και είδα στο facebook τη φωτογραφία από το σημείο. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν γινόταν να μη πάω στη δουλειά. Όταν γύρισα, το είπα στον αδελφό μου και του ζήτησα να μην το πει στη μητέρα μου ακόμα», ανέφερε.

Η απολογία του 23χρονου συνεχίζεται.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr