Αγία Παρασκευή: H φωτογραφία που «καίει» την 43χρονη–Εκτενείς αναφορές από ξένα ΜΜΕ για τη δολοφονία
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή στις 4 Ιουλίου
Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 17 Ιουλίου, οι πέντε συλληφθέντες για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή Πρζέμεκ Τζεζιόρσκι, στην Αγία Παρασκευή.
Πρόκειται για την 43χρονη πρώην σύζυγο του θύματος, τον 35χρονο νυν σύντροφό της, δύο υπηκόους Αλβανίας και έναν υπήκοο Βουλγαρίας. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου.
Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στην πρώην σύζυγο του θύματος απαγγέλθηκε κατηγορία για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία.
Η πρώην σύζυγος του θύματος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που φέρονται να έχουν ομολογήσει και να έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς τον ρόλο που είχε ο καθένας τους, ωστόσο οι Αρχές έχουν στοιχεία που την ενοχοποιούν και τις καταθέσεις των υπολοίπων που αναφέρουν τον ρόλο της και ως χρηματοδότη του σχεδίου.
Τη Δευτέρα στην Ανακρίτρια Ανηλίκων
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ανακρίτρια Ανηλίκων θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του καθηγητή από την Πολωνία, στην Αγία Παρασκευή.
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου καθηγητή, που φέρεται να είναι ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο νυν σύντροφός της, που είναι ο φυσικός αυτουργός και οι τρεις αλλοδαποί συνεργοί τους, θα οδηγηθούν τη Δευτέρα το πρωί ενώπιον της 2ης Ανακρίτριας Ανηλίκων για τις απολογίες τους, καθώς ένας εκ των συνεργών είναι ανήλικος. Πρόκειται για 16χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος μαζί με συμπατριώτη του, 21 ετών, φέρονται να μετέφεραν τον δράστη στο σημείο του εγκλήματος.
Πώς έγινε η δολοφονία
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, 4 Ιουλίου, ο Πολωνός καθηγητής Πρζέμεκ Τζεζιόρσκι έπεσε νεκρός από τρεις σφαίρες στην οδό Ειρήνης, στην Αγία Παρασκευή.
Το θύμα δέχθηκε τις σφαίρες στον θώρακα και τον λαιμό. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν έφερε επάνω του κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης. Δίπλα του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήταν κλειδωμένο.
Αγία Παρασκευή: Πώς σχεδίασαν την δολοφονία – Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα και η παρακολούθηση
Ο δράστης του εγκλήματος ήταν μεταμφιεσμένος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρη ιατρική μάσκα και φορούσε μαύρα ρούχα. Πλησίασε τον 43χρονο σε κοντινή απόσταση και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, πριν διαφύγει πεζός.
Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο δράστης ανηφόρισε την οδό Ειρήνης με γρήγορο βηματισμό και στη συνέχεια στράφηκε προς την οδό Γιαβάση, κατευθυνόμενος προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρήκαν τον 43χρονο Πολωνό αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, χωρίς τις αισθήσεις του.
Το παρελθόν
Πριν από περίπου ένα χρόνο το θύμα φέρεται να είχε κάνει μήνυση στον σύντροφο της πρώην συζύγου του για ξυλοδαρμό και απειλή.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, το σχέδιο για τη δολοφονία φαίνεται να προέκυψε μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου που έχασε η πρώην σύζυγος του καθηγητή. Σύμφωνα με την απόφαση, δινόταν στον καθηγητή η δυνατότητα να παίρνει τα δύο παιδιά που είχε με την πρώην σύζυγό του στο εξωτερικό.
Επίσης, τους χώριζε και μία διαμάχη για οικονομικές διαφορές που είχαν από δύο εταιρείες που είχαν στήσει μαζί στην Αμερική, όταν ήταν ζευγάρι.
Η φωτογραφία που «καίει» την πρώην 43χρονη
Από το κινητό τηλέφωνο που παρέδωσε τη μέρα της δολοφονίας η 43χρονη στις αρχές, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν μία φωτογραφία η οποία είναι όπως δείχνουν κλειδί για την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, η φωτογραφία απεικονίζει το θύμα στο σημείο της δολοφονίας. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί την έστειλε στον σύντροφό της για να προχωρήσει στο καρτέρι θανάτου.
Εκτενείς αναφορές στα ξένα ΜΜΕ
Στο μεταξύ, σοκαρισμένη παραμένει η οικογένεια του Πολωνού καθηγητή Πρζέμεκ Τζεζιόρσκι, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει την τραγική απώλεια του ανθρώπου τους.
Η αποκάλυψη πως πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, κάνει ακόμη πιο οδυνηρή την πραγματικότητα για συγγενείς και φίλους, που παρακολουθούν συγκλονισμένοι τις εξελίξεις.
Οι αποκαλύψεις ότι το έγκλημα στην Αγία Παρασκευή ήταν προσχεδιασμένο και οργανωμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, έχουν εντείνει την οργή και τη θλίψη. Στενή φίλη του θύματος, μιλώντας σε συνέντευξή της στο δίκτυο FOX, ξέσπασε σε δάκρυα, αδυνατώντας να πιστέψει ότι ο φίλος της έπεσε θύμα μιας τόσο στυγερής ενέργειας, για την οποία φέρονται να ευθύνονται πρόσωπα που είχε εμπιστευτεί.
newsbomb.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.