search-button
cross-out

Αγία Βαρβάρα: «Είχε σχεδιάσει τη δολοφονία» – Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον 69χρονο που σκότωσε τον γαμπρό του

Οι μαρτυρίες που βαρύνουν το κατηγορητήριο εναντίον του 69χρονου που δολοφόνησε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα.
Αγία Βαρβάρα: «Είχε σχεδιάσει τη δολοφονία» – Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον 69χρονο που σκότωσε τον γαμπρό του

Προμελετημένο έγκλημα «είδε» ο εισαγγελέας πίσω από τη δολοφονία του 57χρονου γιατρού Τρύφωνα Λαλούντα, στην Αγία Βαρβάρα, από τον πεθερό του, μπροστά στα μάτια της εγγονής του, διατάσσοντας την προφυλάκιση τόσο του 69χρονου δράστη όσο και της συζύγου του, η οποία, όπως φαίνεται, τον παρότρυνε να πυροβολήσει. Για έναν άνθρωπο αυστηρό και καταπιεστικό, που ήθελε να ελέγχει τις ζωές των άλλων, έκαναν λόγο τα παιδιά του 69χρονου, ο οποίος στις 24 Φεβρουαρίου πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του μέσα στην αυλή του σπιτιού του.

Ο γιος του δολοφόνου, αστυνομικός στο επάγγελμα, κατά την κατάθεσή του αμέσως μετά την οικογενειακή τραγωδία, ανέφερε ότι ο πατέρας του είχε σχεδιάσει το φονικό και περίμενε την ευκαιρία για να σκοτώσει τον άτυχο γιατρό.

«Ο δράστης ήξερε το πρόγραμμα του γαμπρού μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο του αφαίρεσε τη ζωή, αλλά φαίνεται να το είχε προσχεδιάσει, γιατί, διαφορετικά, την καραμπίνα που είχε στο χωριό δεν είχε λόγο να τη φέρει στην Αθήνα. Την καραμπίνα την έχει φέρει εδώ και λίγους μήνες. Ο ίδιος ήθελε να ελέγχει ακόμη και τη δική μου σύντροφο», φέρεται να κατέθεσε ο γιος του 69χρονου.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του θύματος από την πρώτη στιγμή διέψευσε ότι είχε προβλήματα στον γάμο της, κάτι που ο πατέρας της χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει το φονικό. Οπως τόνισε, ο μοναδικός υπεύθυνος για αυτό που συνέβη είναιο πατέρας της, ο οποίος είχε βάλει στον μάτι τον σύζυγό της και της ζητούσε να τον χωρίσει. Πρόκειται για μαρτυρίες που αναμφίβολα βάρυναν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 69χρονος.

Μηνύσεις εκατέρωθεν

Οι σχέσεις του γαμπρού με τα πεθερικά του, τους τελευταίους μήνες, ήταν πολύ κακές. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέσα σε έναν χρόνο είχαν καταλήξει τέσσερις φορές στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας και είχαν ανταλλάξει μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία και σωματικές βλάβες. Το περασμένο καλοκαίρι -και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου- η κόρη είχε καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας της για εξύβριση, ενώ στις 23 Ιουλίου η μητέρα της είχε προβεί σε καταγγελία για απειλές που είχε δεχθεί από την κόρη της. Λίγους μήνες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, η σύζυγος του γιατρού είχε υποβάλει μήνυση κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη.

Την επόμενη ημέρα, στις 15 Νοεμβρίου του 2023, και οι τέσσερις οδηγήθηκαν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα για ενδοοικογενειακό επεισόδιο. Υποβλήθηκε μήνυση από την κόρη του δράστη για κακοποιητική συμπεριφορά στο παρελθόν σε βάρος της. Ο 57χρονος γιατρός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο πεθερός του τον έβρισε και τον απείλησε, ωστόσο δεν ήθελε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του. Από την πλευρά του, ο πεθερός του υποστήριξε ότι ο γαμπρός τον απείλησε και προσπάθησε να τον χτυπήσει, αλλά μπήκε μπροστά η κόρη του. Η πεθερά του θύματος κατηγόρησε επίσης την κόρη της ότι επιχείρησε να την χτυπήσει, αλλά παρενέβη το θύμα και ο σύζυγός της. Σημειώνεται ότι είχαν συλληφθεί και οι τέσσερις και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.

«Δεν μιλούσε…»

Για έναν καλό άνθρωπο και σωστό οικογενειάρχη, που παρά τις διαφορές με τα πεθερικά του δεν ήθελε να μιλά γι’ αυτές, κάνει λόγο ο κ. Παναγιώτης, που γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια τον άτυχο γιατρό που έφυγε από τη ζωή. «Απέφευγε να μιλά για τα πεθερικά του. Ακόμα και όταν ερχόταν η κουβέντα, δεν μιλούσε. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά ποτέ δεν είχε πει μπροστά στον κόσμο κάτι κακό για εκείνους. Απεναντίας, πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον αδελφό της συζύγου του, τον αστυνομικό. Τον εκθείαζε, λέγοντας πόσο καλός άνθρωπος είναι και πόσο πολύ τους βοηθάει ακόμα και με τα παιδιά», δηλώνει στην Realnews ο κ. Παναγιώτης.

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα του 57χρονου γιατρού, τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο πολύ ευχάριστο, με πλούσιο κοινωνικό έργο, που ήθελε να βοηθά τους συνανθρώπους του. «Ηταν πάντα η ψυχή της παρέας. Ευχάριστος, έλεγε αστεία και πάντα ήταν με το χαμόγελο. Δεν γκρίνιαζε και σπάνια εκνευριζόταν. Ο Τρύφων ήταν ένα πολύ καλό παιδί και ένας άριστος γιατρός που δούλευε σκληρά. Πολλές φορές βοηθούσε τον κόσμο αφιλοκερδώς, όταν γνώριζε ότι ο ασθενής δεν είχε την οικονομική ευχέρεια να τον πληρώσει», λέει χαρακτηριστικά.

«Λάτρευε την οικογένειά του»

Με αφορμή όσα υποστήριξαν ο δράστης και η σύζυγός του στην απολογία τους, δηλαδή ότι το θύμα είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του αλλά και στα παιδιά, ο κ. Παναγιώτης, μέσω της «R», αρνείται κατηγορηματικά ότι ίσχυε κάτι τέτοιο και κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που αγαπούσε και φρόντιζε την οικογένειά του.

«Λάτρευε την σύζυγό του και έλαμπε το πρόσωπό του όταν μιλούσε για εκείνη. Ήταν η μεγάλη του αγάπη, όπως έλεγε στους φίλους του. Σε ό,τι αφορά αυτά που ακούστηκαν από τον πεθερό του, ότι κακοποιούσε τη σύζυγό του, αλλά και τα παιδιά τους, είναι όλα ψέματα. Τα παιδιά τα υπεραγαπούσε και περνούσε μαζί τους πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Ηταν πολύ περήφανος για την οικογένειά του», λέει στην «R» ο άνθρωπος που γνώριζε καλά τον 57χρονο γιατρό.

Οι ισχυρισμοί του δράστη και οι κατηγορίες για την πεθερά

Όλα συνέβησαν μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Μπήκε μέσα στο σπίτι, πήρε την καραμπίνα, την έβγαλε από τη θήκη της και ξαναβγήκε έξω. Εκεί πυροβόλησε, χωρίς να διστάσει, τρεις φορές το θύμα. Έτσι περιγράφει τη στιγμή του φονικού ο 69χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην αυλή του σπιτιού τους στην Αγία Βαρβάρα. Ο ίδιος και η σύζυγός του, που οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ισχυρίστηκαν πως το θύμα κακοποιούσε επί σειρά ετών τα παιδιά του και συμπεριφερόταν άσχημα τόσο στη σύζυγο και κόρη τους όσο και στους ίδιους.

Ο κατηγορούμενος, περιγράφοντας στην απολογία του, την οποία αποκαλύπτει η Realnews, τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, ισχυρίστηκε πως ο γαμπρός του, απρόκλητα, μίλησε άσχημα στη σύζυγό του που εκείνη την ώρα γύριζε από το σούπερ μάρκετ. «Μίλησα στη γυναίκα μου, μου είπε στο περίπου τι είχε γίνει, εγώ δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να πίνω τον καφέ μου, ενώ η σύζυγός μου άρχισε να τακτοποιεί τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Μετά από 10 λεπτά γύρισε ο γαμπρός μου και τον άκουσα να λέει σαν να μιλούσε στον εαυτό του “ήθελαν να μιλήσουν και στην Π., αφού τους έχω λιώσει, τους έχω γ…ει”.

Εγώ τον ρώτησα “σε μένα το λες αυτό;” και μου απάντησε “ναι, ρε μ…κα, σε σένα το λέω”. Εγώ θόλωσα, μπήκα μέσα, πήρα το δίκαννο και κάποια σκάγια και βγήκα έξω. Μπροστά του έβαλα δύο σκάγια στην καραμπίνα, τον πυροβόλησα δύο φορές, μετά την ξαναγέμισα και πυροβόλησα άλλη μία. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα και θυμήθηκα όλα αυτά που είχαν συμβεί στα εγγόνια μου και έκανα αυτό που δεν έπρεπε να έχω κάνει».

Η σύζυγος του δράστη, που κατηγορείται ότι τον παρότρυνε να προβεί στην πράξη του, ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονία και ότι βγήκε από το σπίτι αφού άκουσε τους πυροβολισμούς.

«Είδα τον Π. να κρατάει την καραμπίνα “σπασμένη” και μου έκανε νόημα, με ακούμπησε με την καραμπίνα στο πόδι και μου είπε “φύγε, για να μην την πληρώσεις κι εσύ”. Εγώ, τρομαγμένη, έφυγα». Υποστήριξε, δε, πως ποτέ δεν παρότρυνε τον σύζυγό της να πυροβολήσει το θύμα, καταλήγοντας πως «μας τελείωσε σαν οικογένεια. Σαν να είχε σκοπό όντως να μας τελειώσει. Αυτός ο άνθρωπος, όταν μπήκε στο σπίτι μας, κουβαλούσε μαζί του ζήλια, μίσος, πάθος, και τα τρία στον μέγιστο βαθμό. Εμείς ήμασταν μια οικογένεια με αγάπη, με σεβασμό, με τα γλεντάκια μας, με τη φτώχεια μας. Από τότε που ήρθε στο σπίτι μας αυτός, δεν είδαμε άσπρη μέρα και δεν γελάσαμε ποτέ».

ΠΗΓΗ: Realnews

enikos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr