search-button
cross-out

Αγία Βαρβάρα: Το βούλευμα-καταπέλτης για τον 69χρονο και τη σύζυγό του που σκότωσαν τον γαμπρό τους

Στις 12 Μαρτίου η δίκη για το έγκλημα που σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2024 - «Ρίξ' του, ρίξ' του» φώναζε στον 69χρονο η σύζυγός του
Αγία Βαρβάρα: Το βούλευμα-καταπέλτης για τον 69χρονο και τη σύζυγό του που σκότωσαν τον γαμπρό τους

Στις 12 Μαρτίου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο 69χρονος και η σύζυγός του που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιατρού γαμπρού τους, στην Αγία Βαρβάρα. Το έγκλημα που είχε σοκάρει το Πανελλήνιο τόσο για την αγριότητά του όσο και για τη κυνικότητα των δύο φερόμενων δραστών είχε σημειωθεί στις 24 Φεβρουαρίου του 2024, στον προαύλιο χώρο της οικογενειακής πολυκατοικίας.

Καταπέλτης για τους δύο κατηγορούμενους είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που τους παραπέμπει σε δίκη.

«Στην Αγία Βαρβάρα με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έχοντας αποφασίσει να σκοτώσει τον γαμπρό του, τον ανέμενε να γυρίσει στην οικία του, έχοντας γεμίσει και οπλίσει το κυνηγετικό όπλο του. Όταν το θύμα έφθασε στον προαύλιο χώρο της οικίας του, ενεργώντας με ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε αυτόν, εξ επαφής, δύο φορές, στο κεφάλι και το στήθος. Εκ των ανωτέρω ενεργειών του κατηγορουμένου, επήλθε ακαριαία ο θάνατος του γαμπρού του» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο βούλευμα για τον 69χρονο πεθερό».

« Ριξ’ του, ρίξ’ του»

«Η πεθερά του θανόντος στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, με πρόθεση προσέφερε απλή συνδρομή στον συγκατηγορούμενο σύζυγό της, υπό τη μορφή της ψυχικής συνδρομής, πριν από την τέλεση και κατά την τέλεση του εγκλήματος, αποδεχόμενη την ενέργεια του συζύγου της και προτρέποντας  τον να πυροβολήσει και να σκοτώσει το θύμα, απευθύνοντας του, τη φράση «ριξ’ του. ρίξ’ του», η οποία ενίσχυσε την ήδη προειλημμένη απόφαση του άνδρα της να σκοτώσει τον γαμπρό τους».

«Είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του γαμπρού του»

«Από τις καταθέσεις των παιδιών των κατηγορουμένων, προέκυψε ότι ο 69χρονος είχε προσχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη θανάτωση του γαμπρού του για να πετύχει τον σκοπό του. Ειδικότερα προέκυψε ότι ενώ φύλασσε,  την κυνηγετική του καραμπίνα, αποκλειστικώς, στην οικία που διατηρούσε στο χωριό του στη Σπάρτη  για τα αγριογούρουνα και ουδέποτε την είχε μεταφέρει στην οικία του, στην Αττική, την μετέφερε στις 13/02/2024, δηλαδή μια βδομάδα περίπου πριν τη δολοφονία του γαμπρού του, στο πλαίσιο του εγκληματικού του σχεδίου».

Παρεμβατικοί και χειριστικοί με τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους ήταν οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το βούλευμα. «Αυτό οφείλετο στο ότι οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχονταν το όποιο νέο μέλος εισερχόταν στη ζωή των παιδιών τους, σύντροφο ή σύζυγο, αντιμετωπίζοντας αυτό, σαν ξένο, δημιουργώντας συνεχώς εντάσεις και διαπληκτισμούς χωρίς να έχουν προκληθεί από οποιονδήποτε. Ιδιαίτερη δε ήταν η εμμονή τους προς τον θανόντα γαμπρό τους, τον οποίο ουδέποτε αποδέχθηκαν , γεγονός που ανάγκασε την κόρη τους και τα εγγόνια τους ν αποστασιοποιηθούν. Η αποστασιοποίηση αυτή θύμωσε ακόμη περισσότερο τους κατηγορούμενους, οι οποίοι θεωρούσαν υπεύθυνο της κατάστασης τον γαμπρό τους.

Μη αποδεχόμενοι την αποκλειστική τους υπαιτιότητα για το πώς είχαν διαμορφωθεί οι σχέσεις τους με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, άρχισαν από το 2015 να καταγγέλλουν ψευδώς τον θανόντα ότι κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά τα εγγόνια τους, με αποτέλεσμα να διαταχθεί από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών η παιδοψυχιατρική εκτίμηση των παιδιών, τα οποία, εξεταζόμενα από ιατρούς και παιδοψυχολόγους, διέψευσαν τις καταγγελίες περί κακοποίησης τους από τον πατέρα τους».

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
Καιρός

Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα

Κακοκαιρία Byron: Μηνύματα 112 σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα – Πλημμύρισε η Μάνδρα, δρόμοι ποτάμια στην Αττική
Καιρός

Κακοκαιρία Byron: Μηνύματα 112 σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα – Πλημμύρισε η Μάνδρα, δρόμοι ποτάμια στην Αττική

25 μήνες φυλακή σε 40χρονο κρατούμενο στον Βόλο που… δάγκωσε αστυνομικό
Ελλάδα

25 μήνες φυλακή σε 40χρονο κρατούμενο στον Βόλο που… δάγκωσε αστυνομικό

Κωνσταντίνος Αργυρός:  Τι λέει για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Νίκα, τον γάμο και τον ερχομό του γιου τους, που άλλαξε τη ζωή του;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Νίκα, τον γάμο και τον ερχομό του γιου τους, που άλλαξε τη ζωή του;

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή τα ταξί – Αναστέλλεται η απεργία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron
Ελλάδα

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή τα ταξί – Αναστέλλεται η απεργία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron

“Να μ’ αγαπάς” – Μιχαήλ Ταμπακάκης: “Δεν μου αρέσουν τα happy end. Θα ήθελα να γίνει η ανατροπή και ο Ορφέας να είναι με την Άννα”
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

“Να μ’ αγαπάς” – Μιχαήλ Ταμπακάκης: “Δεν μου αρέσουν τα happy end. Θα ήθελα να γίνει η ανατροπή και ο Ορφέας να είναι με την Άννα”

Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Η Θεοδώρα έρχεται στον Πειραιά για τους αρραβώνες της Μαγδαληνής!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Η Θεοδώρα έρχεται στον Πειραιά για τους αρραβώνες της Μαγδαληνής!

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Byron
Καιρός

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Byron

zinapost.gr