search-button
cross-out

Αίγιο: Θετικοί στον κορονοϊό μια καλόγρια, ένας διάκονος και ένας υπάλληλος της Μητρόπολης – Δεν ήθελαν τεστ οι μοναχές

Mια 74χρονη καλόγρια είναι θετική στον κορονοϊό όπως και ένας διάκονος και ένας υπάλληλος της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Αίγιο: Θετικοί στον κορονοϊό μια καλόγρια, ένας διάκονος και ένας υπάλληλος της Μητρόπολης – Δεν ήθελαν τεστ οι μοναχές

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, βρέθηκαν την Τετάρτη 5 συνολικά μοναχές και 1 επισκέπτης μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βερίνο Συμπολιτείας. Τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν έδειξαν ότι μια 74χρονη καλόγρια είναι θετική στον κορονοϊό όπως και ο προσκυνητής.

Οι μοναχές αρχικά δεν ήθελαν να κάνουν το τεστ
Σε τεστ υποβλήθηκαν και άλλες μοναχές, παρότι στην αρχή είχαν πει πως δεν θέλουν να τα κάνουν.

Πριν λίγες μέρες, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αρκετές (εννέα για την ακρίβεια) καλόγριες της Μονής που ήταν θετικές στον κορονοϊό, μετά και την επίσκεψη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας , στις 5 Νοεμβρίου.

Το thebest είχε επικοινωνήσει με τη Μονή και διέψευσαν κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί, καθώς όπως χαρακτηριστικά μας είπαν “δεν έχουμε κάνει ούτε τεστ”.

Πιο αναλυτικά, μοναχή που ζει στο Μοναστήρι είχε δηλώσει:

“Δεν ξέρω που τα βρίσκουν όλα αυτά που γράφουν και ανησυχούν και τις οικογενειές μας και μας παίρνουν τηλέφωνο να δουν αν είμαστε καλά. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν 2-3 μοναχές οι οποίες είναι ελαφρά ασθενείς, ωστόσο εμείς δεν έχουμε κάνει ούτε τεστ”.

Η Μητρόπολη είναι πάντως σε καραντίνα και δεν μπορεί κανείς, για λόγους προσευχής, να την επισκεφθεί.

Στο μεταξύ ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, παραμένει στον χώρο που μόνιμα διαμένει στο “Χάνι της Βοστίτσας”. Προχθές κατά πληροφορίες, ο 82χρονος ιεράρχης χρειάστηκε -μετά από ιατρική συμβουλή- να προμηθευτεί σύνηθες φάρμακο (σταγόνες) προκειμένου να ξεπεράσει πλήρως τα ελαφριά συμπτώματα που του έχει προκαλέσει ο ιός.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr