search-button
cross-out

«Ακαριαίο» θάνατο του 32χρονου αστυνομικού έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση- Δέχθηκε δολοφονική μαχαιριά από 44χρονο Νορβηγό

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού
«Ακαριαίο» θάνατο του 32χρονου αστυνομικού έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση- Δέχθηκε δολοφονική μαχαιριά από 44χρονο Νορβηγό

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο, υπήκοο Νορβηγίας, μέσα σε μπαρ (μπυραρία), όπου διασκέδαζαν, στη Θεσσαλονίκη.

Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει. Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του αστυνομικού (επίσης 32 ετών) νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Αύριο στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός – «Είχε κάποιο σκοπό και κουβαλούσε μαχαίρι»

Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο 44χρονος, Νορβηγός υπήκοος, που κρατείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού, τα ξημερώματα, σε μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Σύμφωνα με κάποιους κατοίκους της περιοχής ο μεθυσμένος Νορβηγός που κάρφωσε το μαχαίρι στον λαιμό του 32χρονου και του αφαίρεσε τη ζωή, ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και είχε δημιουργήσει ξανά προβλήματα στο παρελθόν με φασαρίες.

«Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ», ανέφερε καταστηματαρχης της περιοχής. «Έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές προβλήματα και συγκεκριμένα μια φορά στα Λαδάδικα. Τότε τον είχε δείρει ο φίλος του παιδιού που ήρθε και πήρε καφέ. Είναι ένας “μαλλιάς”, αδύνατος, με τατουάζ. Έπινε αυτός. Ήταν σε μέθη αλλά το μαχαίρι ήταν πάνω του. Αυτός είχε κάποιο σκοπό και είχε μαζί του μαχαίρι. Φοβόταν», σημείωσε.

Δείτε τον 44χρονο Νορβηγό:

norvigos-es

Αυτός ήταν ο 32χρονος αστυνομικός:

astynomikos-thessaloniki-1
astynomikos-thessaloniki-2
astynomikos-thessaloniki-3

Πώς έγινε το φονικό

Ήταν λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα όταν αστυνομικοί των ΜΑΤ – οι εγκαστάσεις τους βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο μπαρ – άκουσαν φωνές, έτρεξαν για βοήθεια και συνέλαβαν τον 44χρονο Νορβηγό ο οποίος, όπως διαπίστωσαν, είχε μόλις τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι τον 32χρονο συνάδελφό τους αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φονικό συνέβη αφού ο 44χρονος Νορβηγός – μετά από διαπληκτισμό για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία – είχε πρώτα μαχαιρώσει στο πόδι τον κουμπάρο του αστυνομικού με τον οποίο βρισκόταν στο μπαρ. Όταν ο 32χρονος προσπάθησε να παρέμβει για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, τότε ο Νορβηγός τον μαχαίρωσε και αυτόν στον λαιμό με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ευρύτατα του ιατροδικαστή που είδε τη σορό του 32χρονου, προέκυψε ότι φέρει τραύμα στην αριστερή τραχολική χώρα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και νεκροψία – νεκροτομή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης που αφαίρεσε τη ζωή του αστυνομικού για ασήμαντη αφορμή και συνελήφθη ελάχιστα λεπτά αργότερα, ήταν σε ακραία κατάσταση μέθης και μέχρι το πρωί δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς. Εντός της ημέρας ή αύριο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.

thessaloniki-bar-mak2
thessaloniki-bar-8
thessaloniki-bar-7
thessaloniki-bar-5
thessaloniki-bar-2

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr