search-button
cross-out

Αλέξης Γεωργούλης: Ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή του – Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

Στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου
Αλέξης Γεωργούλης: Ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή του – Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

Στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα Γεωργούλη, σε μία υπόθεση που συνεχίζει να προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση.

Το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η συζήτηση στις 30 Μαΐου.

Δηλαδή δεν πρόκειται υπάρξει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση 24 και 25 Απριλίου.

Στις 30 Μαΐου είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο, ίσως όμως να πάει και τον Ιούνιο. Μπορεί στην αρχή επίσης να καλέσουν τον ευρωβουλευτή κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρώτο βήμα όμως είναι να οριστεί ο εισηγητής και αυτό φαίνεται με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ότι θα γίνει στις 8 Μαΐου.

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην Βελγίδα ανακρίτρια καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει θετικά το αίτημα του ευρωβουλευτή να καταθέσει άμεσα ενώπιον της και να μην περιμένει την άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star οι δικηγόροι του περιμένουν τώρα την έγγραφη ειδοποίηση για την ημερομηνία που θα δώσει τις εξηγήσεις του.

Πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση

Την ίδια ώρα, την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καμία συγκάλυψη επαναλαμβάνουν από την Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι η αντίδραση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ήταν ακαριαία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «δευτερογενή κακοποίηση του θύματος στα social media».

«Αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάξουν στους δύσοσμους λάκκους που οι ίδιοι έσκαψαν, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την τακτική. Αυτοί τα έκαναν για εμάς όταν κατηγορούσαν μια ολόκληρη παράταξη για παιδοβιαστές κλπ για συμπεριφορές μεμονωμένων ανθρώπων» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr