search-button
cross-out

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Γεωργούλη: «Εδώ βλέπω μια περίεργη ιστορία»

«Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο την άσκηση μίας ποινικής δίωξης που είναι η αρχή της διερεύνησης, δικαστικά πλέον, μίας καταγγελίας», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση 3 ετών» για τη διερεύνησή της.
Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Γεωργούλη: «Εδώ βλέπω μια περίεργη ιστορία»

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε ότι «εδώ βλέπω πραγματικά μία περίεργη ιστορία. Στην Ευρώπη για την εξιχνίαση των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας υπάρχει μία ταχύτατη διαδικασία».

«Έχουμε μία δικηγόρο που γνωρίζει τα όρια του αυτόφωρου, δεν κάνει καταγγελία εντός του 48ωρου για το αυτόφωρο. Το δεύτερο είναι ακόμη κι εκτός του 48ωρου, αν γίνει καταγγελία για βιασμό, αμέσως πηγαίνει το θύμα στον ιατροδικαστή κι εφαρμόζεται η διαδικασία του εντάλματος συλλήψεως, ούτε αυτό είχαμε εδώ. Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση των τριών ετών», εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας.

«Εδώ το ζητούμενο είναι αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Γεωργούλης, ότι τώρα το πληροφορήθηκε. Κι εδώ υπάρχει μία άλλη έλλειψη, υποχρεωτικά πριν ασκηθεί ποινική δίωξη πρέπει να κληθεί ο φερόμενος δράστης να δώσει εξηγήσεις. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ακυρότητα στην διαδικασία», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Στην ερώτηση αν ο Αλέξης Γεωργούλης μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα, ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε ότι μπορεί να εκτίσει την ποινή του εδώ.

«Υπάρχει το άρθρο 8 στον Κώδικα που λέει ότι για τον Έλληνα πολίτη υπάρχει μία δυσμενέστατη πρόβλεψη νομική. Μπορεί αν δικαστεί και στο Βέλγιο και στην Ελλάδα. Αυτό που μπορεί να ζητήσει ο κ. Γεωργούλης είναι να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

«Η Δικαιοσύνη νοσεί εδώ και πολλά χρόνια»
«Η Δικαιοσύνη νοσεί εδώ και πολλά χρόνια. Η κομματικοποίηση στην δικαιοσύνη ήταν μία τραγική εξέλιξη, φτάσαμε στο σημείο πολλές φορές να μην αξιολογείται η επάρκεια του δικαστή ή η εντιμότητα του. Αυτό πρέπει να αλλαχθεί, γιατί χωρίς το αίσθημα του πολίτη προς την Δικαιοσύνη δεν υπάρχει Δημοκρατία. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι συνήθως μία κομματική επιλογή», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Στην ερώτηση τι θα πρέπει να αλλάξει στην ηγεσία της επιλογής του Αρείου Πάγου ή του Συμβουλίου Επικράτειας, ο Αλέξης Κούγιας πρότεινε:

«Η μία λύση θα ήταν η επιλογή να γινόταν μεταξύ των δικαστών, αλλά αυτό θα ήταν ακόμα χειρότερο, γιατί όπως σε όλες τις ενώσεις, οι ενώσεις των δικαστών είναι σωματεία κι εκεί υπάρχουν και πάλι οι αντιπάθειες και υπάρχουν και προβλήματα δικαστών εναντίον άλλων δικαστών».

Σχετικά με τις επιβαλλόμενες ποινές, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε ότι «έχουμε μία ακραία αυστηροποίηση των ποινών, επί Νέας Δημοκρατίας έγινε μία ανατροπή στον Ποινικό Κώδικα. Όμως, τολμώ να πω ότι αυτή η αλλαγή έγινε αντικείμενο κομματική εκμετάλλευσης. Η αλλαγή ήταν εξαιρετική, όσον αφορά στην προσαρμογή και του Ποινικού κώδικά και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Η Επιτροπή επεξεργάστηκε αυτούς του κώδικες και ξεκίνησε μία μεγάλη συζήτηση ότι τους έφερε εσπευσμένα και δεν πέρασαν από την διαδικασία της δοκιμασίας. Τότε αμέσως μετά τις εκλογές ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, είχε κάποια αντανακλαστικά περίεργα».

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr