search-button
cross-out

Αλλαγή ώρας: Τι ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου

Έφτασε η στιγμή για την αλλαγή ώρας σε χειμερινή. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2022 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, και οι δείκτες θα πρέπει να δείχνουν 03:00.
Αλλαγή ώρας: Τι ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου

Τους δείκτες των ρολογιών μας θα πρέπει να ρυθμίσουμε για μία ακόμη φορά σε λίγες μέρες, καθώς η Ευρώπη «πάγωσε» πάλι την κατάργηση του μέτρου που θα οδηγούσε σε μόνιμη διατήρηση της θερινής ώρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ».

Για το θέμα της αλλαγής ώρας, μάλιστα, έχει ερωτηθεί πρόσφατα και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος ανέφερε ότι και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν πίσω για άλλη μια χρονιά.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Aυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που δεν εφαρμόστηκε
Τον Μάρτιο του 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής δηλαδή των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, από το 2021. «Η αλλαγή της ώρας πρέπει να καταργηθεί» είχε δηλώσει το 2018 ο τότε επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από μια σχετική διαδικτυακή έρευνα σε ολόκληρη την ΕΕ. Το 84% όσων πήραν μέρος σε αυτήν είχε συμφωνήσει με το τέλος αυτής της πρακτικής.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr