search-button
cross-out

Αμαλιάδα: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας – Τι συμπτώματα παρουσίασε 42χρονη

Οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή της υγείας της είναι σοβαρή καθώς διαγνώστηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα
Αμαλιάδα: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας – Τι συμπτώματα παρουσίασε 42χρονη

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται 42χρονη που νοσεί από μηνιγγίτιδα.

Η 42χρονη γυναίκα από την Ινδία, η οποία ζει χρόνια στο Χάβαρι Ήλιδας, παρουσίασε έντονους πόνους στην κοιλιά, υψηλό πυρετό και έκανε εμετούς και πήγε αρχικά το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.

Εξετάστηκε και το πρωί της Τετάρτης πήρε εξιτήριο, ωστόσο μετά από λίγη ώρα επέστρεψε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και έπειτα από νέα σειρά εξετάσεων ανιχνεύτηκε ότι νοσεί από μηνιγγίτιδα.

Η ανακοίνωση της Π.Ε. Ηλείας:

Άμεσα ανακλαστικά επέδειξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τον εντοπισμό κρούσματοςμηνιγγίτιδας σε μια γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι.

Ειδικότερα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρα μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο.

Εκεί, ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη, στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

* Στο σημείο μετέβησαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρα.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr