search-button
cross-out

Αναχώρησαν χθες για Αγγλία οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Λίνδο

Με ειδική πτήση μεταφέρθηκε διασωληνωμένος και ο 15χρονος
Αναχώρησαν χθες για Αγγλία οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Λίνδο

Συντετριμμένοι επέστρεψαν χθες το μεσημέρι από τη Ρόδο στην Αγγλία, ο Φιλ και η Σάρον Κόνερι, οι άνθρωποι που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τα παιδιά τους και  βίωσαν τον χειρότερο εφιάλτη, αφού έχασαν το παιδί τους και ένα ακόμα ανιψάκι τους, στην τραγωδία που σημειώθηκε την 28η Οκτωβρίου στην περιοχή της Λίνδου κάνοντας θαλάσσιο σπορ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, με ειδικό αεροσκάφος που στάλθηκε από την Αγγλία στη Ρόδο, μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, συνοδεία εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ο 15χρονος γιος τους, προκειμένου πλέον να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αγγλίας.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Ρόδου κος Βασίλης Κινούς, επισήμανε ότι το παιδί παραδόθηκε σε πολύ καλή κατάσταση και με ασφάλεια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε από την Αγγλία και ευχήθηκε στους γονείς να ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα υγείας και να μπορέσει έτσι το παιδί τους να αναρρώσει.

Σημειώνεται ότι οι γονείς για όλο αυτό το χρονικό διάστημα μετά την τραγωδία της Λίνδου,  φιλοξενήθηκαν εντελώς δωρεάν από το ξενοδοχειακό συγκρότημα SEMIRAMIS και φεύγοντας δεν παρέλειψαν να  ευχαριστήσουν  τους ιδιοκτήτες και όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους.

Ο ξενοδόχος που στάθηκε δίπλα τους
Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο ξενοδόχος κος Μάκης Ιντζάς, από το ξενοδοχειακό συγκρότημα SEMIRAMIS, επισήμανε:
«Ταυτίστηκα ως γονιός με την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και έκανα το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος σε μια τέτοια περίπτωση. Προσπάθησα να είμαι κοντά τους και να περνάω χρόνο μαζί τους, όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να απαλύνω τον πόνο τους και να αισθανθούν τη φιλοξενία της Ρόδου και των Ροδιτών. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ρόδου κος Κώστας Ταρασλιάς, μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» τόνισε ότι με εντολή του δημάρχου κου Αντώνη Καμπουράκη στάθηκε στο πλευρό της δοκιμαζόμενης αυτής οικογένειας, προσπαθώντας έτσι να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς, σε όλα τα επίπεδα.

«Το όνειρό μας έγινε ο εφιάλτης μας»
«Είχαμε κλείσει πριν από έναν χρόνο τις διακοπές μας για τη Ρόδο. Ήταν το όνειρό μας – είπαν οι χαροκαμένοι γονείς  στον αντιδήμαρχο κο Κώστα Ταρασλιά. Ένα όμως όνειρο που έγινε ο απόλυτος εφιάλτης μας και για μας και για την άλλη οικογένεια που έχασε το παιδί της».

Οι γονείς, σύμφωνα με όσα είπε χθες στη «Ροδιακή» ο κος Κώστα Ταρασλιάς, ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί και φιλικοί στις συζητήσεις που είχαν με τον ίδιο όλες αυτές τις ημέρες, αλλά συντετριμμένοι ψυχολογικά από το δράμα που έμελλε να βιώσει η οικογένειά τους.

Με δηλώσεις τους μάλιστα στη μεγάλης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα “Telegraph”, ευχαρίστησαν δημόσια τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη και τις τοπικές αρχές, για τη συμπαράσταση, τη διακριτικότητα και τον τρόπο που χειρίστηκαν την τραγωδία που βίωσε η οικογένειά τους.

Απλοί άνθρωποι, εργάτες στα εργοστάσια χάλυβα στη χώρα τους, αδυνατούν και οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουν ακόμη, πώς από τη μια στιγμή στην άλλη, βίωσαν μια τέτοια τραγωδία και χάθηκαν από τη ζωή δύο νεαρά παιδιά που με τόση όρεξη και επιθυμία ήρθαν στο νησί μας για να περάσουν τις διακοπές τους.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου στην περιοχή Ακρωτήρι Γκίνας της Λίνδου. Εκεί τα δύο ξαδέλφια ηλικίας 13 και 15 ετών έχασαν τη ζωή τους όταν κάνοντας θαλάσσιο αλεξίπτωτο, (parasailing) έσπασε το σχοινί που έδενε το αλεξίπτωτό τους με τη βάρκα κι έπεσαν σε βράχια από τεράστιο ύψος.

Το θαλάσσιο αυτό σπορ αποδείχθηκε μοιραίο για τα δύο ανήλικα παιδιά αφού ο δυνατός άνεμος έκοψε τα σχοινιά που χρησιμοποιούσαν με αποτέλεσμα να παρασυρθούν στα βράχια και να σκοτωθούν ακαριαία. Το τρίτο παιδί (γιος της οικογένειας που αναχώρησε χθες από τη Ρόδο) που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την πτώση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της  ΜΕΘ κατάφεραν να τον περιθάλψουν και να  κρατηθεί στη ζωή.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ιδιοκτήτη που βαρύνεται για την τραγωδία αυτή ακολούθησε σύλληψη και έχει κινηθεί διαδικασία έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία για να προσδιοριστούν οι κατηγορίες.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr