search-button
cross-out

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς – Χωρίς ταξί Τρίτη, Τετάρτη

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου οι πολίτες στις μετακινήσεις τους λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς – Χωρίς ταξί Τρίτη, Τετάρτη

Λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ο σιδηρόδρομος, θα παραμένει ακινητοποιημένος, όπως επίσης και ο υπεραστικός με τον προαστιακό.

Παράλληλα, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό και Τραμ).

Όσον αφορά τα λεωφορεία της Αττικής, θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα πρέπει να αναμένεται από τις 10 το βράδυ, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 μ.μ.

Την ίδια ώρα, χωρίς ταξί θα είναι η Αττική την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και για 48 ώρες, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις.

Τέλος, καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

AEGEAN και Olympic Air

Η AEGEAN και η Olympic Air εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και έως ότου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αρμόδια για την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ ενημερώσει για την ακύρωση των πτήσεων, όλοι οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη κήρυξαν 4 ναυτεργατικά σωματεία

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, να μη λείψει κανείς από τον απεργιακό αγώνα στις 28 Φλεβάρη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα βρίσκονται στα τρία λιμάνια της Αττικής από τις 5:30 το πρωί στις 28/2/24 για περιφρούρηση της απεργίας.

Παράλληλα ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr