search-button
cross-out

Αποκάλυψη – Κιβωτός του Κόσμου: Οι καταθέσεις των ανηλίκων που «καίνε» τον πατέρα Αντώνιο

«Ο Πατέρας Αντώνιος, όχι μόνο με χούφτωνε, όταν έβαζε το χέρι μέσα στο εσώρουχο μου αλλά έβαζε τα δάχτυλα του στον π@@@@@ μου…», περιγράφει ο 19χρονος τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, στην κατάθεσή του, την οποία φέρνει αποκλειστικά στο «φως» το iEidiseis.
Αποκάλυψη – Κιβωτός του Κόσμου: Οι καταθέσεις των ανηλίκων που «καίνε» τον πατέρα Αντώνιο

Όσα είπε ο 19χρονος αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, το «όχημα» για να βρεθεί ποινικά εμπλεκόμενος ο Πατέρας Αντώνιος, ο οποίος έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ενώπιων των Εισαγγελέων Ανηλίκων στις 9 Ιανουαρίου, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, κατ΄εξακολούθηση.

Παράλληλα, με βάση τις καταθέσεις δύο ακόμη τροφίμων, τις οποίες φέρνει επίσης στο «φως» το iEidiseis, ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται ύποπτος και θα δώσει επίσης ανωμοτί εξηγήσεις, την ίδια ημέρα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για ηθική αυτουργία σε κακοποιητικές συμπεριφορές και βαναυσότητες, στις οποίες φέρονται ότι, υπέβαλαν τον 19χρονο, αλλά και άλλα παιδιά της Κιβωτού, επτά πρώην και νυν εργαζόμενοι της Κιβωτού.

Οι επτά πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού έχουν κληθεί με τη σειρά τους να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι, για κακοποιητική συμπεριφορά σε ανηλίκους,

Οι άλλες δύο καταθέσεις που «καίνε» τον πατέρα Αντώνιο αφορούν δύο ακόμα τροφίμους, συγκεκριμένα έναν 18χρονο, που πλέον ζει και εργάζεται στην Ολλανδία και έναν 15χρονο. Τα δύο παιδιά περιγράφουν βαναυσότητες εναντίον τροφιμων.

Ο 18χρονος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι έφαγε άγριο ξύλο, μετά από ένα περιστατικό κλοπής χρημάτων στην Κιβωτό, λέγοντας πως αν και ήταν πολύ τραυματισμενος, δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Αναφέρει:

«Eνα βράδυ, εκεί που κοιμόμουν, ο Α. και ο Π. ξεκλείδωσαν την πόρτα μπήκαν μέσα, έκλεισαν την πόρτα και τα παράθυρα και τότε έφαγα πάρα πολύ άγριο ξύλο, όχι απλά μπουνιές και κλωτσιές, σφαλιάρες, αλλά με κοπάναγαν με σανίδες και με πέτρες, που έπαιρναν στα χέρια τους και με χτυπούσαν στα χέρια μου, στο στήθος στην πλάτη και στο πρόσωπο με μπουνιές. Δεν ξέρω πόση ώρα έτρωγα ξύλο, αλλά πίστευα ότι, εάν με χτύπαγαν κι άλλο θα πέθαινα».

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι, ενώ ο 18χρονος παραδέχεται σε σημείο της κατάθεσης του ότι, όταν ήταν στη Δομή των Ιωαννίνων είχε πει σε απομόνωση, επειδή τον είχαν πιάσει να κάνει χασίς με άλλα παιδιά, ο αστυνομικός που του παίρνει κατάθεση δεν τον ρώτησε ποιός ήταν ο προμηθευτής των ναρκωτικών.

Αναφέρει:

«Οταν ήμουνα στα Γιάννενα είχα μπει κι εγω σε απομόνωση, επειδή με είχαν πιάσει με κάτι άλλα παιδιά, να κάνω χασίς. Τα άλλα παιδιά τα είχαν πάει σε αλλες δομές, ενώ εμένα με είχαν βάλει σε απομόνωση με απόφαση του Π. για 8 μήνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί περίπου 30 καταθέσεις.

Η κατάθεση του 19χρονου

Ο 19χρονος που περιγράφει όσα φρικτά φέρεται να βίωνε στην Κιβωτό του Κόσμμου έδωσε μέχρι τώρα δύο καταθέσεις.

Η πρώτη, δόθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022, στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Η δεύτερη κατάθεση, όπου ο 19χρονος επαναλαμβάνει όσα είπε στην πρώτη, δόθηκε την 1η Δεκεμβρίου στην Εισαγγελέα Ανηλίκων Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή.

Ο 19χρονος, μπήκε μαζί με τον αδελφό του στο παράρτημα της Κιβωτού, στην Αθήνα όταν ήταν 6 με 7 χρονών και φιλοξενήθηκε, όπως λέει, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρει, η μητέρα του πήρε αυτόν και τον αδελφό του στο στο σπίτι, όταν πήγαινε στην πέμπτη Δημοτικού.

Ωστόσο αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Κιβωτό ένα χρόνο αργότερα, επειδή η μητέρα τους δυσκολευόταν να τα καταφέρει.

Στην κατάθεση του περιγράφει ότι, ενώ βρισκόταν εκτός Δομής της Κιβωτού στην Αθήνα κι ενώ φοιτούσε τότε στην Τρίτη Γυμνασίου, ο Πατέρας Αντώνιος τον έπεισε ότι, η Αθήνα δεν είναι γι΄αυτόν καλή και τον έπεισε να επιστρέψει στην Κιβωτό, με την υπόσχεση να του βρει δουλειά, για να φτιάξει το μέλλον του.

Του υποσχέθηκε επίσης ότι, θα βοηθούσε παραπάνω και τη μαμά του, δίνοντας της κάποιο επίδομα, ενώ θα στήριζε και τον αδελφό του, βρίσκοντας του δουλειά, αλλά όπως αναφέρει ο αδελφός του δούλεψε στα υπόγεια της Κιβωτού.

Καταθέτει:

«Kάπως έτσι με έπεισε να ξαναγυρίσω στην Κιβωτό. Δηλαδή η επιστροφή μου στην Κιβωτό ήταν κάπως σαν δική μου συμφωνία με τον πάτερ και την επιμέλεια την είχε κανονικά η μητέρα μου».

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, παρά το ότι, περιγράφει ένα πολύ σκληρό καθημερινό πρόγραμμα.

Αναφέρει:

«Τους πρώτους δύο μήνες δύο μήνες στο Βόλο ήμουν απομονωμένος από τα υπόλοιπα παιδιά και εκανα το πρόγραμμα μου, δηλαδή δουλειά και σχολείο. Τότε άρχισα να έρχομαι και πιό κοντά με τον πατέρα Αντώνιο. Οταν ερχόταν στο Βόλο με έπαιρνε στις βόλτες μαζί του και περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί…»

Όπως αναφέρει στη συνέχεια αρχές Σεπτεμβρίου 2020 πήγε στη δομή της Καλαμάτας, όπου άρχισαν τα “περίεργα”:

«Aυτό, που δεν μου άρεσε ήταν ότι, όσο πλησίαζα τον Πατέρα Αντώνιο και δενόμουν μαζί του είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες».

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Aς πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε στιγμή ήμασταν μαζί και σηκωνόμουνα να φύγω, καθώς έφευγα, μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι σαν χούφτωμα. Ενώ δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω, γιατί και στο μπάσκετ το έκανε αυτό. Αυτό γινόταν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην αρχή, δηλαδή τις δύο πρώτες βδομάδες.

Μετά γινόταν πέντε φορές τη μέρα, μέχρι που έφτασε να γίνεται περίπου 15 φορές τη μέρα. Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο, που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που παιζαμε στο νερό, πνιξίματα – πατητές, ο πάτερ Αντώνιος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε ότι, με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου και να μου πιάνει τον ποπό. Στην αρχή προσπαθούσα να το δικαιολογήσω από την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ηξερα πως να τον αντιμετωπίσω. Και αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός, το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα δέκα φορές.

Εξαιτίας αυτού δεν ήθελα να μπαίνω στη θάλασσα. Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Επίσης εκείνο το διάστημα στην Καλαμάτα μας πήγαινε εκδρομές. Σε μία από αυτές τις εκδρομές, ενώ είχαμε πάει στη Μονεμβάσια, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε, ήταν σίγουρα πριν τα Χριστούγεννα του 2020, ίσως να ήταν και μέσα στο Νοέμβριο τα βράδια πήγαινε στο δωμάτιο του να του κάνω παρέα. Εκεί κατάλαβα ότι, κάτι τρέχει. Καθώς βλέπαμε τηλεόραση, ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος στο κρεββάτι του κι εγω στο πάτωμα, μου χάιδευε το κεφάλι, την πλάτη και κάποια τιγμή έβαλε τα δάχτυλα του στα ρουθούνια μου. Εγώ φρίκαρα και τραβήχτηκα αμέσως και λέγοντας ότι, νυστάζω, έφυγα από το δωμάτιο του…»

Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 ο Πάτερ Αντώνιος έκανε χειρουργείο στη μέση και όπως αναφέρει ο 19χρονος, επειδή ήθελε ένα παιδί να τον βοηθάει, του ζήτησε να έρθει στην Αθήνα.

Kαταθέτει:

«Eγώ έμενα σε ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά σχεδόν όλη την ημέρα ήμουν στο δωμάτιο του πάτερ μαζί του, για να τον φροντιζω. Μετά την πρώτη εβδομάδα είχε αρχίσει, όταν ήμασταν σε αυτό το δωμάτιο, να μου χαιδεύει την πλάτη μέσα από την μπλούζα, πολλή ώρα. Μιά μέρα, όπως μου χάιδευε την πλάτη, έβαλε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου και μου έπιασε τον ποπό μου. Εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα, τα είδα όλα μαύρα, έμεινα ακίνητος και η μπλούζα μου είχε γεμίσει ιδρώτα.

Αυτός εκμεταλλεύτηκε την αντίδραση μου, που δεν εκανα τίποτα και το συνέχισε. Ετσι το ίδιο έκανε και δεύτερη και τρίτη φορά. Την επόμενη φορά πήγα αποφασισμένος να μην με αγγίξει καθόλου. Με τραβούσε συνέχεια κοντά του κι εγω τραβιόμουν, χωρις να του πω κάτι και μού΄πε: Σήκω φύγε”. Την επόμενη μέρα που πηγα στο δωματιο του, άλλαξε τη συμπεριφορά του, με έβριζε, μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά, με αγριοκοιτούσε λέγοντας με συνεχώς “βλάκα” και “ηλίθιε”, ενω με έστελνε για δουλειές στο υπόγειο”.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι, η συμπεριφορά του Πατρός Αντωνίου δεν ήταν σωστή ούτε με τους τρεις ανθρώπους, που είχε κοντά το, τον Π. τον Α και τον Π. τους οποίους αποκαλούσε «βλάκα» και «ηλίθι»”, ενω ποτέ δεν έβγαζε και δεν έβαζε μόνος του τα παπούτσια και τις κάλτσες του.

Ενώ τόνισε:

«Hθελε να τον υπηρετούν»!

Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι, μετά το περιστατικό της αντίδρασης του να υποκύψει στα χάδια του πατρός Αντωνίου, άρχισε να του λέει «επειδή εσύ είσαι φιλότιμος η μαμά σου έχει σπίτι, … η μαμά σου παίρνει επίδομα, …ο αδελφός σου έχει δουλειά», και το ένιωθα μια απειλή ότι, αν μιλήσω, ή φύγω ή κάνω κάτι, αυτόματα η μαμά μου δεν θα έχει σπίτι και ο αδελφος μου δουλειά. … Και ένιωθα πως χωρίς την Κιβωτο δεν θα μπορούσα να ζήσω»…

Στη συνέχεια της κατάθεσης του ο 19χρονος αναφέρει ότι, όταν ο Πατέρας Αντώνιος ανέρρωσε με τη μέση του, το Πάσχα του 2021, πήγανε μαζί στο Βόλο:

«Eκεί συνεχίστηκαν τα ίδια σκηνικά, δηλαδή να μου βάζει το χέρι μέσα στο εσώρουχο και να μου πιάνει τον ποπό. Αυτό γινόταν το πρωί, που πήγαινα το πρωινό στο δωμάτιο, το μεσημέρι που πήγαινε για ξεκούραση και πήγαινα να τον βοηθήσω και το βράδυ, που πήγαινε για ύπνο. Εγώ γενικά προσπαθούσα να καταλάβω, εάν με αυτά, που μου έκανε αυτός ερεθιζόταν με κάποιο τρόπο και κοίταξα την περιοχή των γεννητικών του οργάνων, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω, γιατί φορούσε πυτζάμες.

Ο πάτερ στο δωμάτιο του και στο σπίτι του έβγαζε το ράσο και ήταν με τις πυτζάμες. Δεν τον είχα δει ποτέ γυμνό. Οταν έβαζε το χέρι του στον ποπό μου δύο φορές προσπάθησε να πιάσει και τα γεννητικά μου όργανα, αλλά εγώ εκείνες τις φορές πετάχτηκα κι έφυγα και κάπως έτσι είχα βάλει τα όρια μου. Οπως επίσης αντιδρούσα αμέσως όποτε με άγγιζε στο πρόσωπο και προσπαθούσε να βάλει τα δάχτυλα του στα ρουθούνια μου. Ηταν κάτι, που το σιχαινόμουν. Μια φορά είχε βάλει τα δάχτυλα του στα ρουθούνια μου και τα είχε εκεί, για ένα πεντάλεπτο περίπου, μέχρι που είχα γεμίσει μύξες.

Οταν γυρίσαμε από το Βόλο στην Αθήνα, κάθε φορά που μέναμε μόνοι μας, δεν κρατιόταν. Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη κι έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου στον ποπό μου. Δηλαδή μπορεί να το έκανε στο ασανσερ, στο διάδρομο ή στο αμάξι, όταν έβγαινε έξω ο οδηγός του. Οταν τα έκανε αυτά, δεν μου έλεγε κάτι, ούτε άλλαζε το ύφος του. Είχα φτάσει σε σημείο, να φοβάμαι να σκύβω κοντά του, να περνάω δίπλα του και να μιλάω, γιατί θα γυρνούσε σε σημείο που τον συνέφερε αυτόν.

Μιά φορά του είπα ότι, με πονάει η μέση και με έτριψε λίγο και ξαφνικά μου κατέβασε όλο το παντελόνι. Από κάποιο σημείο μετά, να πω εδώ ότι, όχι μόνο με χούφτωνε, όταν έβαζε το χέρι μέσα στο εσώρουχο μου, αλλά έβαζε τα δάχτυλα του στον π@@@@@ μου.

Εν τω μεταξύ αυτό ποτέ μα ποτέ δεν συζητήθηκε μεταξύ μας, ούτε νόημα δεν μου είχε κάνει. Απλά το έκανε. Και γι΄αυτό κι εγω δεν είχα πάτημα να πω κάτι. Εγω έφτασα στο σημείο να τον σιχαίνομαι, αλλά δεν μπορούσα να το αλλάξω».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο 19χρονος υποστηρίζει ότι, ο Πάτερ Αντώνιος ήταν “εξαρτημένος” από τον ίδιο!
Αναφέρει:

«Kατάλαβα ότι, δεν μπορούσε χωρίς εμένα, ήταν εξαρτημένος. Οσο ήμουνα στην Καλαμάτα μ΄επαιρνε τηλέφωνο και μιλούσαμε καμιά ώρα. Αν δεν τον έπαιρνα τηλέφωνο μιά μέρα, την επομένη μ΄έβριζε».

Ο 19χρονος αναφέρει επίσης ότι, ο Πατέρας Αντώνιος ήθελε να ακούει να τον αποκαλεί «Πάτερ μας»!

Αναφέρει:

Mε έπαιρνε τηλέφωνο με τη δικαιολογία να τον ενημερώνω για το τι γίνεται στη δομή στην Καλαμάτα, αλλά στην κλήση, που διαρκούσε για παράδειγμα σαράντα πέντε λεπτά, τα πρώτα δέκα λεπτά τον ενημέρωνα και την υπόλοιπη ώρα αυτός μου έλεγε «Παναγιωτάκη μου;», κι εγω έπρεπε να του απαντάω «πάτερ μας» και αυτό το είχε επιβάλλει μέσα από τη συμπεριφορά του κι αν δεν απαντούσα έτσι, αυτός με έβριζε και μου φώναζε: «Παναγιωτάκη μου;», μέχρι να απαντήσω “πάτερ μας”. Ηθελε να το ακούει”.

Οπως είπε στην κατάθεση του ο 19χρονος, όλη αυτή η κατάσταση, τον είχε επηρεάσει αρνητικά, σε σημείο, που όταν πήγε στη Δομή της Χίου το καλοκαίρι του 2021, τα παιδιά που ήταν εκεί, δεν τον αναγνώριζαν.

Αναφέρει:

«Mε είδαν πολύ φοβισμένο, ενώ εγω ήμουν συνήθως αντιδραστικό παιδί. Επίσης δεν φρόντιζα τον εαυτό μου, ήμουν αξύριστος και ακούρευτος και αυτό γιατί έτσι με ήθελε ο πάτερ».

Ο 19χρονος κατέθεσε επίσης ότι, τρία παιδιά στη Δομή της Κιβωτού στη Χίο, στα οποία εκμυστηρεύτηκε ότι, «ο πάτερ τον παρενοχλούσε σεξουαλικά», τον βοήθησαν να καταφέρει να βρει τη δύναμη να περιορίσει κατά πολύ τα αγγίγματα του πατρός Αντωνίου πάνω του.

Αναφέρει μάλιστα κι ένα περιστατικό καθοριστικό:

«O X.A, που είναι μάγειρας, μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πάτερ, για να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και ειδε για δευτερόλεπτα τον πάτερ που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε, γιατί ντρεπόμουν. Το μόνο που του είπα είναι: “στάλεγα”. Ο Α. ίσα που πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα και ο πάτερ του φώναξε “φύγε – φύγε” και έφυγε και δεν ξαναμπήκε μέσα».

Στη συνέχεια της κατάθεσης του ο 19χρονος αναφέρει ότι, στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από τον πατέρα Αντώνιο απαίτησε να πάει σχολειο, γιατί το είχε σταματήσει. Αλλά και τότε ο πατέρας Αντώνιος τον υποχρέωνε κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, να έρχεται από την Καλαμάτα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να κάνει πολλές απουσίες.

Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι, ακόμη κι όταν έμεινε στη μητέρα του τα Χριστούγεννα του 2021, επειδή ο Πατέρας Αντώνιος είχε covid, ακόμη και τότε ο εκ των υπευθύνων της Δομής Α. του ζήτησε το λόγο, που δεν πήγαινε στη Δομή.

«Του εξήγησα ότι, ο πάτερ είναι άρρωστος και η μάνα μου έχει αναπνευστικά προβλήματα και μου απάντησε: «Και μένα τι με νοιάζει;»

Kαι συμπλήρωσε:

«Δύο ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ ο πάτερ βγήκε αρνητικός στον covid πήγα στην Κιβωτό και με ανάγκαζε από τις 7 το πρωί να του πηγαίνω πρωινό και με απασχολούσε όλη την ημέρα, μέχρι και τις 19.00 με 20.00 το απόγευμα, όπου πηγαινα στη μαμά μου. Ακόμη και την Πρωτοχρονιά μου εκανε το ίδιο».

Τα περιστατικά παρενόχλησης του από τον Πατέρα Αντώνιο συνεχίστηκαν.

Αναφέρει:

«Eν τω μεταξύ αυτό το διάστημα ξεκίνησα να βγαίνω τα βράδια με τους φίλους μου και να ξενυχτάω, έχοντας κιόλας ενηλικιωθεί. Ετσι τα πρωινά, που πήγαινα στον πάτερ, εκεί που καθόμασταν στο σαλόνι του 3ου ορόφου με έπαιρνε ο ύπνος στον καναπέ, ο οποίος είναι γωνιακός κι εκεί καθόταν και ο πάτερ. Μιά μέρα ενώ ξύπνησα είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πάτερ και τραβήχτηκα αμέσως. Ενα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι, ο πάτερ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου πάνω από τα ρούχα του.

Εγω ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντι του. Γιά πέντε λεπτά δεν μιλούσε κανένας μας και μετά με εντελώς με εντελώς φυσιολογικό τρόπο, μου είπε: “…. γιατί κάθεσαι εκεί; Eλα δίπλα μου».

Εγω πήγα να ξαπλώσω δίπλα του και όποιο μαξιλάρι έπαιρνα για να ακουμπήσω το κεφάλι μου, το έπαιρνε και το πετούσε στο πάτωμα, για να ξαπλώσω στο μπούτι του. Επίσης να πω ότι, στο δωμάτιο του είχε ένα γραφείο και δίπλα σ΄αυτό είχε ένα πουφ, όπου καθόμουν συνήθως. Κάποιες φορες καθόταν αυτός στο πουφ και με έβαζε στα γόνατα του, προσπαθώντας να με τραβήξει προς τα γεννητικά του όργανα, αλλά δεν τον άφηνα».

Η κατάσταση άλλαξε, όπως αναφέρει ο 19χρονος, μετά από περιστατικό κλοπής στα Δομή του Βόλου,

Καταθέτει:

«Περίπου τέλη Ιανουαρίου 2022, με αφορμή ένα περιστατικό κλοπής, Επειδή εχώ είχα συνομιλία με ένα παιδί απο΄κει τον Α., που λένε ότι, είχε εμπλοκή στην κλοπή, με κάλεσε ο πάτερ στην Αθήνα. Οταν έφτασα και μπήκα στο δωμάτιο του μαζί του ήταν και ο Α. (σ.σ στέλεχος της Δομής).

Ο πάτερ άρχισε να μου φωνάζει ξανά και ξανά: “Τι δουλειά έχεις εσύ με τους γύφτους?”. Tου είπα ότι, εγω με τον Α. (σ.σ. τρόφιμος) απλά μιλουσαμε για ραπ, τραπ και ρούχα και ο πάτερ έγινε έξαλλος. Μετά ο Α. (σ.σ, στέλεχος Δομής) πήρε κι έψαξε το κινητό μου, για να δει εάν είχα εμπλοκή και τι έλεγα στον Α (τρόφιμος).

Εκανε το κινητό φύλλο και φτερο. Ετσι ανακάλυψε ένα βίντεο, που οδηγούσα ένα αυτοκίνητο της Δομής στην Καλαμάτα, το οποίο είχα πάρει κρυφά. Οταν βγήκαμε στο διάδρομο ο Α (στέλεχος Δομής) με επιασε από το λαιμό και μου είπε: “Παλιό μαλακισμ@@@ θα σε σκοτώσω στο ξύλο. Τσακίσου και φύγε».

Ο 19χρονος αναφέρει ότι, αυτό ήταν και η αφορμή, που έψαχνε για να φύγει. Εμεινε στο σπίτι φίλου του στην Ανοιξη και μετά στη Χίο.

Αναφέρει επίσης ότι, ο αδελφός του, του τηλεφώνησε μία εβδομάδα μετά και του είπε πως θα τον έδιωχναν από τη δουλειά στην Κιβωτο, εάν δεν επικοινωνούσε με τον Πατέρα Αντώνιο.

Αναφέρει:

«Kάλεσα και το σήκωσε ο Π (στέλεχος Δομής) και μου έδωσε να μιλήσω με τον Πάτερα Αντώνιο. Αρχισε να με ρωτάει πως έφυγα ΄έτσι και για ποιό λόγο και λέγοντας μου γιά τις αμαρτίες μου, δηλαδή το τσιγάρο και κάποια στοιχήματα στον ΟΠΑΠ, μου ζήτησε να επιστρέψω, να απολογηθώ να ζητήσω συγγνώμη και να μου βρει σπίτι και δουλειά. Μου είπε κιόλας: “Βρε βλάκα σε μενα θάρθεις να μιλήσεις”.

Εγω του απάντησα: «Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα» και συνέχισα λέγοντας: «Ο λόγος που έφυγα είναι επειδή εσείς…» και μου το έκλεισε πριν προλάβω να πω τίποτα άλλο. Είμαι σίγουρος ότι, ΄μουν σε ανοιχτή ακρόαση και θα με άκουγαν και οι άλλοι. που ήταν δίπλα του. Εγώ ήθελα να πω ότι: «Ο λόγος που έφυγα είναι επειδή εσείς με παρενοχλούσατε τόσο καιρό, αλλά δεν πρόλαβα». Αυτή ήταν και η τελευταία μου συνομιλία μαζί του».

Στη συνέχεια, όπως είπε στην κατάθεση του, έκαναν ψυχολογικό πόλεμο στη μητέρα του.

Αναφέρει:

«Mετά ο Α. (στέλεχος Δομής) έπαιρνε τη μάνα μου και της έκανε ψυχολογικό πόλεμο, λέγοντας της πως εχω μπλέξει με την Αστυνομία. Και η μάνα μου έχει αναπνευστικά προβλήματα».

Υποστηρίζει επίσης ότι, όταν πηγε να πάρει τα πράγματα του και τα χαρτιά του από την Καλαμάτα, δεν του έδωσαν τίποτα.

Αναφέρει:

«Oταν αναχώρησα από την Καλαμάτα, με πήρε η μάνα μου ταραγμένη και μου είπε ότι της είχε τηλεφωνησει ο Α (στέλεχος Δομής) και της είπε ότι, είχα μπει στη Δομή από τη μάντρα και με ειδε ένας γειτονας και κάλεσε την Αστυνομία και με κηνήγαγε όολη η Αστυνομία της Καλαμάτας. Εγώ την καθησύχασα».

Σε άλλο σημείο αναφέρει περιστατικό άγριας κακοποίησης τεσσάρων παιδιών, που ζουσαν στην Κιβωτο μαζί του.

Αναφέρει:

«Κάπου τον Φεβρουάριο 2022 έκοψαν από το σχολείο στην Καλαμάτα τέσσερα παιδιά και τους μετέφεραν στην Αθήνα. Εκεί για ένα μήνα τους είχαν κλειδωμενους σε δωμάτια, τους χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του Πατρός Αντωνίου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Δηλαδή παίζαμε στοίχημα, καπνιζαμε και κάναμε κοπάνες.

Τα παιδια προκειμενου να σταματήσει το ξύλο έλεγαν και ψέμματα ότι, δηλαδή έκλεβαν ηλικιωμένους και καταστήματα. Αυτά μου τα είπε ο Ντ. (τρόφιμος) και μούπε ότι, τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο. Συγκεκριμένα μου είπε ο Ντ. για ένα περιστατικό, που ο Πάτερ Αντώνιος είπε: “Φρεσκάρισε του λίγο τη μνήμη” και άρχισαν να τον χτυπάνε με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιων του μέχρι που μάτωσαν.

Το ξύλο το έριχνε ο Α. (στέλεχος Δομής) και ο Π. (στέλεχος Δομής). Τώρα δεν ξέρω πού είναι αυτά τα παιδιά, δεν έχουμε επικοινωνία είναι όλοι τους 18 χρονών, εκτός από τον Τ. που είναι 16 ετων. Τον Π. Μ. (σσ εργαζόμενο) ο πάτερ Αντώνιος δεν τον έχει στους ξυλοδαρμούς και από ότι, έχω δει του συμπεριφέρεται πολύ άσχημα και με εξευτελιστικό τρόπο. Τον φτύνει, φτερνίζεται πάνω του, τον μειώνει του κοβει σφαλιάρες».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «O Πατήρ Αντώνιος στους εργαζόμενους της Κιβωτού διέδωσε για μένα ότι, ασχολούμαι με ναρκωτικά και γι΄αυτό με έδιωξε».

Ο 19χρονος ισχυρίστηκε επίσης στην κατάθεση του ότι, αφού είχε φύγει από την Κιβωτό δέχτηκε επίθεση από δύο εργαζόμενους της Δομής, τον Μάιο του 2022, που τον συνάντησαν τυχαία στο δρόμο.

Αναφέρει:

«Kαθώς ήμουν στην οδό Λένορμαν, έξω από την Τράπεζα ξαφνικά έφαγα μια σφαλιάρα, που μου έφυγε το πρόσωπο. Ηταν ο Π. (στέλεχος της Δομής) που με χτύπησε και άρχισε να μου φωνάζει: “Παλιομαλακισ@@@@, τι είναι αυτά που έκανες στην Κιβωτό”; Eγώ έφυγα τρέχοντας και πήρα τηλέφωνο τη μάνα μου.

Η μάνα μου τα ξέρει όλα και για την παρενόχληση. Της τα είπα όλα λίγο πριν το καλοκαίρι του 2021 και μου ειχε πει να μην ξαναπατήσω το πόδι μου στην Κιβωτό».

Ο 19χρονος εξηγεί ότι, ο λόγος, που δεν μιλούσε τόσο καιρό ήταν επειδή φοβόταν, τι θα απογίνει η μάνα του.

Καταθέτει:

«Eγώ όσο ήμουν στην Κιβωτό, μου έδινε λεφτά ο Πατέρας Αντώνιος. Ο,τι ήθελα το είχα. Ηθελα για παράδειγμα παπούτσια, που εκαναν 180 ευρω, του το έλεγα και μου τα έδινε. Ακόμη και το iphone πήρα με 800 ευρω».

Σε άλλο σημείο χαρακτηρίζει τον Πατέρα Αντώνιο «παιδόφιλο» και, όπως λέει, θεωρεί ότι, έχει παρενοχλήσει κι αλλα παιδιά!

Αναφέρει:

«Να σας πω και για τον Ντ. (τρόφιμος) που ανέφερε πιό πάνω, ο οποίος είναι γεννημένος την 1/8/2004. και είναι Αφρικανός. Τον έπεισε ο πάτερ να μείνει στην Κιβωτό της Καλαμάτας για ενάμισι χρόνο. Τώρα μένει με τη μάνα του τη Χ. που είναι καθαρίστρια. Ο Ντ. δεν θέλει να μιλήσει για όσα έχει περάσει. Είναι εντελώς αρνητικός. Απο ότι, μου έχει πει τον χτυπούσε και αυτόν ο Πάτερ Αντώνιος στον ποπό και τον έπιανε από το μαγιό στη θάλασσα.

Εγω είμαι σίγουρος ότι, ο Πάτερ Αντώνιος έχει παρενοχλήσει κι άλλα παιδια και ότι, δεν είμαι ο πρώτος. Θεωρώ πως ο Πάτερ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμενα που ήμουν 16,5 ετών αλλά και τον Ντ., που ήταν 15,5 ετών. Μιλώντας με την κ. Α, που είναι πρώην παιδαγωγός της Δομής στην Καλαμάτα, στην οποία είπα για την παρενόχληση από τον πάτερ, μου είπε ότι, κάτι είχε υποψιαστεί, για μένα, καθώς έβλεπε ότι, κλεινόμασταν πολλές ώρες στο δωμάτιο του με τον πάτερα Αντώνιο. Ακόμη τον Αύγουστο που μας πέρασε μιλώντας τηλεφωνικά με την κ. Γ. (εργαζόμενη σε Δομή), μου είπε ότι, ο πάτερ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο του με ένα παιδί τον Β. ο οποίος είναι τώρα στην Α Γυμνασίου. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο είμαι σίγουρος ότι, του κάνει τα ίδια».

Και συμπληρώνει για τις τιμωρίες:

«…γενικώς υπήρχαν τιμωρίες, όπως να μας κλειδώνουν στις τουαλέτες ή στο υπόγειο σαν εκφοβισμός. Επίσης θυμαμαι να μας τραβάνε τ΄αυτιά ή να πέφτουν σφαλιάρες. Αλλη τιμωρία ήταν να μην δώ τη μάνα μου το Σαββατοκύριακο.. Τα τελευταία χρόνια, επειδή ήμουνα δίπλα στον πάτέρα Αντώνιο δεν είχα κάποιο θέμα με τους άλλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχεις κάτι άλλο να προσθέσεις:

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: «O πάτερ Αντώνιος, ενώ συνεχώς μας έκανε κήρυγμα για νηστεία και δεν άφηνε τα μικρά παιδιά να τρώνε σκοκολάτες στις περιόδους της νηστείας, ο ίδιος τη Μεγάλη Εβδομάδα τα βράδια, έτρωγε αρνίσια παιδάκια γάλακτος. Οχι ότι, αυτό είναι κακό, αλλά για να καταλάβετε το χαρακτήρα του. Αλλο δειχνει και άλλο είναι. Τελος θάθελα να πω ότι, αφού έφυγα από την Κιβωτό, τον έδιωξαν τον αδελφό μου από τη δουλειά και έκοψαν το επίδομα της μάνας μου. Ενας από τους λόγους, που δεν μιλούσα τόσο καιρό, είναι γιατί φοβόμουν, μήπως πάρουν το διαμέρισμα, που μένει η μάνα μου και μείνει στο δρομο. Ακόμη δεν της το έχουν πάρει ευτυχώς. Πήρα τη δύναμη από ανθρώπους που με στήριξαν και αποφάσισα να μιλήσω»!

Η κατάθεση του 18χρονου

Ο 18χρονος, που τώρα ζει στην Ολλανδία κι εργάζεται σε θερμοκήπιο με τομάτες, μπήκε στην Κιβωτό με εισαγγελική παραγγελία το 2015, πρώτα στα Γιάννενα, όπου έμεινε 3 χρόνια και μετά στο Βόλο, μέχρι το 2022, όπου έγινε 18 χρονών.

Στην κατάθεση του υποστηρίζει ότι, ο υπεύθυνος της Κιβωτού, ονόματι Π. απο την αρχή δεν του φερόταν καλά.

Αναφέρει:

«Είχε πολλές απαιτήσεις από μένα στο διάβασμα και στις δουλειές που μας έβαζε να κάνουμε τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή να μαζεύουμε τα σκουπίδια, να σκουπίζουμε να καθαρίζουμε με τσάπα τα χόρτα κ.α. και όσο μεγάλωνα γινόταν όλο και πιό απαιτητικός. Μας έβαζε να κάνουμε περισσότερες και αν δεν τις κάναμε καλά είχαμε συνέπειες, που ήταν τιμωρίες. Μιά τέτοια τιμωρία ήταν το να μπεις σε απομόνωση , δηλαδή να είσαι κλειδωμένος μόνος σε ένα δωμάτιο όλη την ημέρα και να σου φέρουν φαγητό.

Οταν ήμουνα στα Γιάννενα είχα μπει κι εγω σε απομόνωση, επειδή με είχαν πιάσει με κάτι άλλα παιδιά, να κάνω χασίς. Τα άλλα παιδιά τα είχαν πάει σε αλλες δομές, ενώ εμένα με είχαν βάλει σε απομόνωση με απόφαση του Π. για 8 μήνες. Εκείνο το διάστημα, με κλείδωνε και με ξεκλείδωνε από το δωμάτιο μόνο ο Π. και με έβγαζε έξω, μόνο γιά να πηγαίνω στο σχολείο και να κάνω δουλειές. Ομως για ενάμισι μήνα δεν με άφηναν να πηγαίνω στο σχολείο και έκανα μόνο δουλειές. Ολο το διάστημα εκείνο δεν μπορούσα να μιλάω με κανέναν, αλλά ούτε και με τις αδελφές μου οι οποίες μένουν στην Κιβωτό στην Κόνιτσα.

Μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες και ενώ ήμουνα σε απομόνωση 2 ως 3 μήνες, ο Π. δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο την ώρα που μου έφερνε το βραδινό, δηλαδή μου είχε ρίξει σφαλιάρα, με είχε πιάσει από το λαιμό, μου είχε ξαναρίξει σφαλιάρα και με είχε πετάξει κάτω, λέγοντας μου ότι, είμαι το μεγαλύτερο κ@λόπαιδο σε όλη την Κιβωτό. Εγώ μετά από αυτό είχα κοκκινίλες στο λαιμό.

Οταν τελείωσαν αυτοί οι 8 μήνες ήταν καλοκαίρι του 2018. Τότε με μετέφεραν στη δομή του Βόλου, όπου έμεινα σε απομόνωση, για έναν ακόμη μήνα, μέχρι να αρχίσει το σχολείο και μετα ξεκίνησα να πηγαίνω στην 1η Γυμνασίου. Εκεί υπήρχαν παιδαγωγοί, που ήταν καλοί μαζί μου, όμως όταν ερχονταν στο Βόλο ο Π. ο Α. και ο Πάτερ, με κοίταγαν με περίεργο και με έβαζαν να κάνω δουλειές περισσότερες ώρες από άλλα παιδιά και αυτό με στενοχωρούσε πολύ.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2019, όταν είχα τελειώσει την 1η Γυνμασίου, αυτοί οι 3 είχαν έρθει στο Βόλο και με έβαζαν να δουλεύω πάρα πολλές ώρες, 7 με 8, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, χωρίς να μου λένε μπράβο, ενώ τα άλλα παιδιά δούλευαν πολύ λιγότερο 3 με 4. Ο Πάτερ Αντώνιος μου είχε πει ότι, το έκαναν αυτό, για να τος δείξω ότι, κατάλαβα το λάθος, που έκανα στα Γιάννενα.

Με έβαζαν να κάνω δουλειές με το χορτοκοπτικό, να καθαρίζω να αρμέγω και να ταίζω τα ζώα και όλα αυτά μόνος μου, χωρίς να έχω κανένα βοηθό, παρότι το είχα ζητήσει πολλές φορές, γιατί πολλές φορές δυσκολευόμουνα. Ας πούμε όταν έβαζα τα κόπρανα των ζώων σε τσουβάλια, αυτά ήταν πολύ βαριά και δυσκολευόμουνα να τα μεταφέρω, για να τα πετάξω.

Στη συνέχεια ξεκίνησα τη 2α Γυμνασίου και τα πράγματα, όταν έλειπε ο Πάτερ και οι βοηθοί του ήταν καλά. Με είχαν, όπως όλα τα παιδιά και ακολουθούσα το πρόγραμμα της Δομής, δηλαδή το πρωί σχολείο, μετά φαγητό και μετά δουλειές μαζί με όλα τα παιδιά και μετά σπίτι και διάβασμα. Ετσι ήταν τα πράγματα μέχρι που τελείωσα και την 3η Γυμνασίου.

Τότε με το έτσι θέλω μου έκοψαν το σχολείο και παρότι τους παρακάλαγα, δεν με άφηναν να πάω στο Λύκειο. Ενας παιδαγωγός εκεί ο Ν. Μ. μου είχε πει ότι, δεν επέτρεπε ο πάτερ να πάω στο Λύκειο, γιατί πίστευε θα μπλέξω με κακές παρέες. Ο ίδιος παιδαγωγός μου είχε πει ότι, ο Πάτερ του είχε δώσει εντολή να δουλεύω στην Κιβωτό ως εργαζόμενος και να αμείβομαι για την εργασία μου αυτή με 50 ευρω το μήνα».

Οπως αναφέρει στη συνέχεια η δουλειά του ήταν το χορτοκοπτικό και τα ζώα, ενώ στη συνέχεια τον έβαλαν υπεύθυνο στην αποθήκη τροφίμων, ενώ αναφερόμενος στη συμπεριφορά το Πατρός Αντωνίου εκείνο το διάστημα, που βρισκόταν στο Βόλο, λέει:

«Eμένα δεν μου έδινε καμμία σημασία. Πέρναγε από μπροστά μου λες και ήμουνα αόρατος»!

Σε άλλο σημείο περιγράφει όσα έγιναν μετά από μία κλοπή:

«Mετά 4 μήνες πριν ενηλικιωθώ, έγινε μία κλοπή από το γραφείο της Διευθύντριας από το χρηματοκιβώτιο».

Όπως αναφέρει κατηγόρησαν τον ίδιο και ένα ακόμη παιδί, ενώ τον έβαλαν σε απομόνωση στον Ανω Βόλο, μέχρι να ενηλικιωθεί και να φύγει.

Καταθέτει:

«Το δωμάτιο, που με είχαν βάλει στον Ανω Βόλο ήταν μακριά από΄κει, που έμεναν τα άλλα παιδιά. Ηταν μόνο του, ήταν κρύο δεν είχε καθόλου έπιπλα, ούτε κρεββάτι, μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα. Από το δωμάτιο αυτό με ξεκλείδωνε κάποιος παιδαγωγός (ο Ν.Μ. η Ε.Κ. ή κάποιος άλλος), μόνο για να πάω στην τουαλέτα, η οποία επίσης ήταν κελιδωμένη. Τη νύχτα την ανάγκη μου την έκανα σε μπουκαλάκι, γιατί η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και επιπλέον δεν μπορούσα να βγω έξω.

Ολο εκείνο το διάστημα ήμουν εντελώς μόνος μου και δεν μου επιτρεπόταν να έρθω σε επαφή με κανέναν. Επίσης και στα άλλα παιδιά είχαν πει ότι, εάν έρθουν σε επαφή μαζί μου θα έχουν συνέπειες”

Στη συνέχεια περιγράφει ότι η ζωή του άλλαξε προς το χειρότερο, όταν ενώ βρισκόταν στην απομόνωση, ήρθαν στο Βόλο ο πατέρας Αντώνιος, ο Α. και ο Π.

Καταθέτει:

«… ένα βράδυ, εκεί που κοιμόμουν, ο Α. και ο Π. ξεκλείδωσαν την πόρτα μπήκαν μέσα, έκλεισαν την πόρτα και τα παράθυρα και τότε έφαγα πάρα πολύ άγριο ξύλο, όχι απλά μπουνιές και κλωτσιές, σφαλιάρες, αλλά με κοπάναγαν με σανίδες και με πέτρες, που έπαιρναν στα χέρια τους και με χτυπούσαν στα χέρια μου, στο στήθος στην πλάτη και στο πρόσωπο με μπουνιές.

Δεν ξέρω πόση ώρα έτρωγα ξύλο, αλλά πίστευα ότι, εάν με χτύπαγαν κι άλλο θα πέθαινα. Μετά από αυτό το πρόσωπο μου ήταν χάλια, ήταν πρησμένο, τα μάτια μου ήταν πρησμένα, τα αυτιά μου ήταν πρησμένα, από τα χείλια μου έτρεχε αίμα, το κεφάλι μου ήταν γεμάτο καρούμπαλα, το αριστερό μου χέρι ήταν μαυρισμένο, είχα σημάδια και κοκκινίλες στην πλάτη μου από τις σανίδες με τις οποίες με χτύπαγαν και το στήθος μου από τις πέτρες, με τις οποίες με χτύπαγαν.

Οσο με χτύπαγαν τους φώναζα να σταματήσουν, τους έλεγα ότι, πονάω και ότι, δεν αντέχω άλλο και αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι, ή θα παραδεχτείς ότι, εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε. Ομως ακόμα και όταν είπα ότι, εγω το έκανα, αυτοί συνέχισαν να με χτυπάνε. Κάποια στιγμή σταμάτησαν και μου είπαν «αυτά, για να ξέρεις από πού κλέβεις και έφυγαν».

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει ο παιδαγωγός Μ. Π. που ξεκλείδωσε την πόρτα το πρωί, μόλις είδε σε τι κατάσταση ήταν έβαλε τα κλάματα!

Kαταθέτει:

«… μόλις με είδε σε τι κατάσταση ήμουν, έβαλε τα κλάματα, έτρεξε και μου έφερε πάγο και μου έφερε κάτι να φαω και πήγε να μιλήσει στους παιδαγωγούς, αφήνοντας μου την πόρτα ανοιχτή και την τουαλέτα ανοιχτή».

Για τη συμπεριφορά της Διευθύντριας, που δεν τον πήγε στο νοσοκομείο, όπως του υποσχέθηκε, αναφέρει:

“Mετά από λίγο πήγα στο γραφείο της Δ/ντριας Κ. και της ζήτησα να με πάει στο νοσοκομείο. Και αυτή όταν με είδε έβαλε τα κλάματα και μου είπε να ηρεμήσω και να πάω στο δωμάτιο μου και ότι, θα φτιάξουν τα πράγματα. Εγώ υπάκουσα στις εντολές, όμως στο νοσοκομείο δεν με πήγε ποτέ”.

Και συμπλήρωσε:

«Aπό την ημέρα που έφαγα ξύλο, ο Πάτερ, ο Α. και ο Π. έφυγαν. Από τότε δεν με ξανακλείδωσαν, μου άφηναν την πόρτα ανοιχτή και την τουαλέτα ξεκλείδωτη και δεν πήγαινα για δουλειές, γιατί δεν ήμουνα σε θέση. Πριν φύγουν ο Α. και ο Π. πήγαν και είπαν στα άλλα παιδιά ότι, το βράδυ εκείνο είχαν έναν εφιάλτη και κοπανιόμουν στους τοίχους μόνος μου, γι΄αυτό και ήμουνα χτυπημένος.

Αυτό το έκαναν για να μην μαθευτεί η αλήθεια. Δύο ημέρες πριν από τα γεννέθλια μου, ο Α. ξαναήρθε στο Βόλο και με πήρε με πηγε στο Διμήνι και έμεινα εκεί για μία ημέρα, για να μαζέψω κάποια ρούχα μου και μετά την επομένη ημέρα στα γεννέθλια μου, με πήρε με το αμάξι του, που ήταν με έναν φίλο το και με πηγε στα ΚΤΕΛ. Μέσα στο αμάξι μου έλεγε ότι, είχα μάθει πως είχα έναν εφιάλτη και είχα χτυπήσει.

Εγω του είπα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και να μην μιλάμε άλλο γι΄αυτό, γιατί φοβόμουνα. Με άφησε στα ΚΤΕΛ κι εγω πήγα στη Θεσσαλονίκη από όπου με πήρε ο παππούς μου και πήγαμε στην Κομοτηνή. Εκτοτε συνέχισα τη ζωή μου. Ετσι ήταν τα 7 χρόνια που πέρασα μέσα στην Κιβωτό του Κοσμου. Ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοι οι δύο που με κακοποίησαν και αυτός από τον οποίον έπαιρναν εντολές δηλαδή ο Πάτερ Αντώνιος.

Η κατάθεση του 15χρονου

Ο 15χρονος που φιλοξενείτο από την Κιβωτό του Κόσμου, αρχικά στην Αθήνα και, στη συνέχεια στο Βόλο, περιγράφει στην κατάθεση που έδωσε, τις συνθήκες που τον οδήγησαν στη δομή, αλλά και ο ,τι βίωσε κατά τη διαμονή του σε αυτή.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του αστυνομικού για το πώς ο 15χρονος βρέθηκε στη δομή, ο ίδιος απάντησε:

«Επειδή είχε μπλέξει η μητέρα μου με ναρκωτικά και με έπαιρνε έξω και ζητιανεύαμε. Μετά κάποια μέρα πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα. Μετά θυμάμαι ότι ήμουν για καιρό στο νοσοκομείο.

Εκεί θυμάμαι η κοινωνική λειτουργός της Κιβωτού, μίλησε με τους γονείς μου και μετά ήρθε ένα (1) περιπολικό , η μητέρα μου έκατσε μπροστά, εγώ πίσω, πήγαμε στο Τμήμα, μίλησα με έναν Αστυνομικό και μετά ήρθε η κοινωνική λειτουργός της Κιβωτού, με έβαλε σε ένα (1) αμάξι και με πήγε στη δομή της Κιβωτού στη Αθήνα.»

Στη συνέχεια ερωτήθηκε εάν, από την ημέρα που ήρθε στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού, συνέβη κάτι που τον στεναχώρησε ή τον τρόμαξε. Ο 15χρονος απάντησε πως το μόνο που τον στεναχώρησε είναι αυτό που συνέβη, ένα πρωί τον Αύγουστο με τον κύριο Π. (στέλεχος Δομής).

Συνεχίζει, περιγράφοντας το γεγονός:

« Ήμουν ένα πρωί κατά τις οκτώ (08:00) η ώρα πάνω στο όροφο του σπιτιού, με βλέπει ο κύριος Π. και μου λέει: «Έλα εδώ. Έχουμε μια δουλειά να ολοκληρώσουμε».Εκείνη τη στιγμή περνάει ο κύριος Β. ο παιδαγωγός και ο Πασχάλης του ζήτησε τα κλειδιά από τα εργαστήρια. Ο κύριος Β. του τα έδωσε και ο κύριος Π. του είπε πω αν τα χρειαστούν να τον πάρουν τηλέφωνο και να μην πάνε προς τα εργαστήρια.

Μετά μου ζήτησε ο κύριος Π. να τον ακολουθήσω και με πήγε στο οινοποιείο, στο υπόγειο και κλείδωσε την πάν πόρτα. Μετά με έβαλε να κάτω πλάτη στην πόρτα. Εκεί είχε ένα τραπεζάκι και τρεις καρέκλες. Στο κέντρο καθόμουν εγώ και δεξιά ο κύριος Π. αλλά σηκωνόταν κάποιες φορές και καθόταν από τα αριστερά. Μετά συζητούσαμε για ένα θέμα, αν είχα μπλέξει εγώ με μια υποτιθέμενη ληστεία ξανά στην Κιβωτό, που λέγανε κάποια άτομα, ότι ήμουν και εγώ. Σηκωνόταν, πήγαινε γύρω- γύρω από εμένα και το τραπέζι και με ρώταγε συνέχεια αν έστω μίλαγα με τον Α. (τρόφιμο) και αν είχα σχέση εγώ με αυτό. Εγώ αρνούμουν το περιστατικό. Την πρώτη φορά που του είπα ότι δεν έχω καμία σχέση, σταμάτησε να μιλάει για ένα λεπτό, έβγαλε την μπλούζα του από μέσα φορούσε ένα φανελάκι, και έκατσε δίπλα μου».

Και συμπλήρωσε:

«Μετά έτριβε τα χέρια του. Μετά εγώ πήγα λίγο πιο πίσω και αυτός μου είπε να πάω πιο κοντά του. Εγώ πήγα πιο κοντά και τότε μου έσκασε ένα χαστούκι στο δεξί μου αυτί. Εγώ εκείνη την ώρα, επειδή βούηξε το αυτί μου, τρόμαξα και πήρα την καρέκλα και την πήγα πιο πίσω. Μετά σηκώθηκε και έκανε πάλι γύρες γύρω από εμένα, χωρίς να μιλάει, ούτε εγώ, ούτε αυτό για δύο λεπτά. Μετά κάποιος το πήρε τηλέφωνο και το είχε βάλει ανοιχτή ακρόαση και μίλαγε για κάτι δουλειές για την Κιβωτό στην Αθήνα.

Μετά τελείωσε το τηλεφώνημα του και με ρώτησε ξανά αν εγώ είχα μπλέξει με αυτή τη ληστεία και εγώ του αρνήθηκα ξανά και αυτός τότε ήρθε κοντά μου, μου έπιασε το σαγόνι και με πίεζε με δύναμη κάτω από το σαγόνι μου, με δύναμη. Τότε αυτός με ρώταγε, «Είσαι σίγουρος: Είσαι σίγουρος;» και εγώ του έκανα συνεχώς : «μμμ, μμμ», γιατί ήμουν τρομαγμένος και δεν μπορούσα να μιλήσω. Μετά πήρε τηλέφωνο τον κύριο Ν. (παδαγωγός) και του λέει : «Έλα κάτω». Μετά ο κύριο Ν. πήρε τηλέφωνο τον κύριο Π. (στέλεχος Δομής) και του ξεκλείδωσε.

Ήρθε κάτω ο κύριος Ν. και τότε ο κύριος Π. μου είπε να κάτσω με τον κύριο Ν. να μιλήσουμε και αυτός θα μου φέρει νερό. Μετά μίλαγα εγώ με τον κύριο Ν. για αυτό το θέμα και με ρώταγε αν έχω εγώ καμία σχέση με αυτά και εγώ του αρνήθηκα.

Μετά ο κύριος Ν. με ρώτησε αν εγώ μίλησα με το Α (τρόφιμο). εκείνες τι μέρες και εγώ του είπα πω μίλησα μαζί του τυχαία στο ‘ΤΙΚΤΟΚ’ και πως ανταλλάξαμε συζήτηση, τα τυπικά. Όμως αυτή η συζήτηση ήταν πριν από την καλοκαιρινή μας εορτή, που έγινε την 25 η Ιουλίου. Ο κύριος Ν. μετά με ρώτησε αν ξέρω ποιο μιλάει με τον Α. κι εγώ του είπα ότι μιλάει ο Θ.Μ. (τρόφιμος) με βιντεοκλήση το βράδυ κρυφά. Μετά ο κύριος Ν. με ρώτησε αν ξέρω τι λένε και εγώ του είπα ότι δεν κάθομαι να ασχοληθώ, ούτε να κρυφακούσω. Μετά με ρώτησε με ποια εφαρμογή μιλάνε και εγώ του είπα από το INSTAGRAM.»

Στη συνέχεια της κατάθεσης του, ο 15χρονος, υποστήριξε πως ο Π. (στελεχος Δομής) προσπάθησε να μπει στο προφίλ του Θ. στο Instagram.

Μετά από αυτό ο Π. επανήλθε στο ζήτημα της ληστεία και χαρακτήρισε τον 15χρονο, ψεύτη, και ότι τα άτομα από τη δομή του είπαν πως είναι μπλεγμένο, και ο ανήλικος, για ακόμη μια φορά, το αρνήθηκε.

Έπειτα, τον μετέφεραν στην κουζίνα. Εκεί, όπως καταθέτει ο 15χρονος:

«Στην κουζίνα ήταν η μαγείρισσα, η κυρία Γ. και ο Ν. της είπε να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, γιατί είμαι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους και αν έρθουν οι παιδαγωγοί ή παιδιά, να τους διώξει από την κουζίνα, που ήμουνα εγώ εκεί. Μετά η κυρία Γ. με ρώτησε γιατί είμαι έτσι και εγώ της είπα ότι πονάει το κεφάλι μου. Η κυρία Γ. μου έδωσε ένα ντεπόν και έκατσα στο τραπέζι της κουζίνας. Μετά με πόναγε το κεφάλι μου πολύ έντονα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι «μικροί» και οι «μεσαίοι» κάτσανε να φάνε και εγώ έφυγα από την κουζίνα και ο κύριος Π. ο παιδαγωγός μου είπε να πάω στο δωμάτιο. Την ώρα που έμπαινα εγώ στο δωμάτιο, έμπαινε και ο Δ.Α. και τον είδα κλαμένο. Μου είπε ότι έφαγε ξύλο από τον κύριο Π.»

Φτάνοντας στο τέλος της κατάθεσης, ο αστυνομικός ρώτησε τον 15χρονο, αν μετά από όλα αυτά, εξετάστηκε από κάποιον γιατρό και έλαβε αρνητική απάντηση.

Συγκεκριμένα:

ΕΡΩΤΗΣΗ: « Μετά από αυτό το περιστατικό και αφού το ανέφερες στους υπεύθυνους τη δομής, εξετάστηκες από κάποιον ιατρό».

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: « Όχι.»

ΕΡΩΤΗΣΗ: « Σου έχει συμπεριφερθεί κάποιος άλλος από τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού άσχημα και αν αυτό έχει συμβεί, ποιος είναι αυτός και τι ακριβώς σου έκανε;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Ο κύριος Μ. Ν., κάποια στιγμή και ενώ ήμασταν στην άλλη δομή της Κιβωτού, στον Άνω Βόλο, μου μιλούσε στην κουζίνα και επειδή εγώ τότε είχα νεύρα και δεν είχα όρεξη να τον ακούσω, αυτός με έσπρωξε με δύναμη στην γωνία και ήρθε και μου το κεφάλι του στο κεφάλι μου και μου φώναζε. Μετά εγώ τον έσπρωξα με λίγη δύναμη και αυτός με τράβηξε δυνατά από τον ώμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Θέλεις να μου αναφέρεις κάτι άλλο;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Όχι».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Ελλάδα

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Meteo: Μοναδικό timelapse βίντεο για την αφρικανική σκόνη στη χώρα μας – Τι ανησυχεί τους ειδικούς
Ελλάδα

Meteo: Μοναδικό timelapse βίντεο για την αφρικανική σκόνη στη χώρα μας – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Κλιματική αλλαγή: Ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια απειλούν την Ευρώπη- Πόσα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα
Κόσμος

Κλιματική αλλαγή: Ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια απειλούν την Ευρώπη- Πόσα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα

Κρήτη: 25χρονος προσπάθησε να βιάσει 16χρονο κορίτσι- Μπήκε από το παράθυρο του σπιτιού της μέσα στο δωμάτιό της
Ελλάδα

Κρήτη: 25χρονος προσπάθησε να βιάσει 16χρονο κορίτσι- Μπήκε από το παράθυρο του σπιτιού της μέσα στο δωμάτιό της

Συγκινεί ο Νίκος Πολυδερόπουλος: «Αισθάνομαι ότι ο αδερφός μου είναι κάπου και μας βλέπει»
Lifestyle news

Συγκινεί ο Νίκος Πολυδερόπουλος: «Αισθάνομαι ότι ο αδερφός μου είναι κάπου και μας βλέπει»

Ο ντάκος στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο
Κόσμος

Ο ντάκος στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο

“Ένα βήμα”: Αυτό είναι το τραγούδι που έγραψε ο Στέλιος Μαργωμένος εμπνευσμένος από τη ζωή της Ζήνας Κουτσελίνη- Η συγκίνηση του στιχουργού στο πλατό της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα”
Videos

“Ένα βήμα”: Αυτό είναι το τραγούδι που έγραψε ο Στέλιος Μαργωμένος εμπνευσμένος από τη ζωή της Ζήνας Κουτσελίνη- Η συγκίνηση του στιχουργού στο πλατό της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Περίεργο αντικείμενο, που μοιάζει με UFO, καταγράφηκε να πετάει πάνω από την Νέα Υόρκη
Κόσμος

Περίεργο αντικείμενο, που μοιάζει με UFO, καταγράφηκε να πετάει πάνω από την Νέα Υόρκη

zinapost.gr