search-button
cross-out

Απολογία κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα: «Με χτύπησαν στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσω- Μου είπαν να πω ότι την κεταμίνη μου την έδωσε ο Μάνος»

Για ένα «μύθο» που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπο της ότι είχε σκοτώσει τα παιδιά της, πριν από τη σύλληψη της, έκανε λόγο στην απολογία της, στη δίκη, η κατηγορούμενη μητέρα, αναφερόμενη στα γεγονότα μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας και μέχρι τη σύλληψη της.
Απολογία κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα: «Με χτύπησαν στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσω- Μου είπαν να πω ότι την κεταμίνη μου την έδωσε ο Μάνος»

Κατά την έναρξη της δίκης, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου προσκόμισε στο δικαστήριο τους νάρθηκες και το κολάρο που φορούσε η μικρή Τζωρτζίνα. Η κατηγορούμενη κλαίγοντας έδειξε σε δικαστές και ενόρκους τα αντικείμενα αυτά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που αφορούσαν την υπόθεση των παιδιών της, ενώ οργισμένη χαρακτήρισε «απόλυτη ντροπή» τη δημοσίευση φωτογραφιών από το νεκροτομείο της κόρης της, Μαλένας. Η κατηγορούμενη είπε πως η αίσθηση της είναι πως αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα παρέσυρε και τα άλλα παιδιά. «Είναι κάποια πράγματα που δεν συνάδουν. Για κάποιους σκοπούς, που δεν τους γνωρίζω, άρχισαν να βγαίνουν από Φεβρουάριο δημοσιεύματα και όλη η κοινή γνώμη να παρασύρεται εναντίον μου και να έχει αυτό το μένος, χωρίς να με γνωρίζει εμένα και τον -τότε- σύζυγο μου. Δεν γνώριζε κανένας, τι συνέβαινε στο σπίτι μας. Κανείς. Δε δίναμε δικαιώματα στον περίγυρο. Δεν ήμασταν και δημόσια πρόσωπα για να ασχοληθεί κάποιος. Ακούστηκε μία ιστορία για στατιστικό παράδοξο, τρία παιδιά μέσα σε τρία χρόνια και ξαφνικά έγινε όλο αυτό» τόνισε η κατηγορούμενη.

Μάλιστα, όσον αφορά στο κίνητρο σχετικά με το σύζυγο της, άφησε και αιχμές για τους δικαστές και εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επισημαίνοντας «δεν ξέρω εάν μπορεί να παρασυρθεί ένας δικαστικός, εισαγγελέας. Δεν ξέρω εάν για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μπήκε το κίνητρο».

Η κατηγορούμενη, μάλιστα, προσκόμισε στο δικαστήριο και όλες τις συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους. «Έχω μιλήσει άπειρες φορές με δημοσιογράφους, δεν έχω κάτι να κρύψω. Εδώ είναι τα μηνύματα και σας τα προσκομίζω» είπε στην απολογία της, προσθέτοντας: «Υπάρχουν κάποια όρια, ειδικά όταν μιλάμε για μωρά και το Γολγοθά που τραβάει μία οικογένεια. Κάποια στιγμή μας ξέφυγε όλο αυτό, δεν το προλαβαίνουμε. Ο Μάνος, ενώ ήταν σε δρομολόγιο, παρακολουθούσε τις εκπομπές. Δεν έχω καταλάβει γιατί γύρισε όλο αυτό από το κλίμα της συμπόνιας, στο ότι η μάνα σκοτώνει τα παιδιά για τον πατέρα. Είναι ανόητο, χαζό. Πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να βάλεις ένα τέτοιο κίνητρο χωρίς αποδείξεις, τίποτα. Έγινε όλο αυτό, διότι ήμουν μόνη μου με το παιδί μου στο θάλαμο. Ήταν αυτό που μου είχε απομείνει. Και αδέλφια να είχε η Τζωρτζίνα, εκεί θα ήμουν όπως όταν αρρώστησε η Μαλένα», είπε σε δικαστές και ενόρκους ιδιαίτερα φορτισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη περιέγραψε αναλυτικά, με πολλές λεπτομέρειες τα γεγονότα, την ημέρα της σύλληψης.
«Έρχεται 30 Μαρτίου. Βγαίνει ο Λαμπρόπουλος στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου και λέει ότι βρέθηκε κεταμίνη», είπε η κατηγορούμενη, εξηγώντας πως στη συνέχεια έψαξε να βρει τι είναι στο διαδίκτυο μέχρι που της χτύπησαν το παράθυρο τρεις αστυνομικοί. «Κάπνιζα, μου χτυπάνε το παράθυρο, νόμιζα ήταν δημοσιογράφοι, τελικά ήταν αστυνομικοί από το Ανθρωποκτονιών. Μπήκαν μέσα. Τους είπα “θέλετε κάτι;”. Μου είπαν “όχι, δε θα καθίσουμε”. Μου είπαν “όπως είστε, φορέστε τα παπούτσια σας και πάμε, γιατί σας θέλει ο διοικητής στην Ερμού (Ασφάλεια Πάτρας)”. Μου λένε, “μία ερώτηση θα σου κάνει, πέντε λεπτά”. Παίρνω το κινητό μου, τους λέω να ενημερώσω τον κ. Λύτρα. Μου λένε “όχι δεν χρειάζεται”.

Πάω στο μπάνιο να ντυθώ και μου λέει ένας “να έχεις ανοικτή την πόρτα”. Δεν μου έδειξαν κανένα χαρτί και ούτε μου είπαν για ένταλμα σύλληψης, για προσαγωγή. Τους λέω “να πάρω το Μάνο, τότε”. Τους λέει η αδελφή μου “θα αργήσει;”, και λένε “όχι, σε δύο ώρες θα είναι πίσω”. Μου λένε “τελικά μετά δε θα πάμε Ερμού, αλλά ΓΑΔΑ”. Λέω “να πάρω ιατρικούς φακέλους;”, μου λένε “ναι”. Ήταν ένα ένα μαύρο τζιπ έξω. Πάω εγώ να πάρω τον Λύτρα και ήταν μία γυναίκα αστυνομικός και με χτύπησε στο χέρι και μου λέει “τέλος με κινητό. Δεν ξαναμιλάς”. Μου έβαλαν χειροπέδες. Ήταν τόσο σφιχτές, που είχαν αφήσει σημάδι», είπε φορτισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο ξυλοδαρμός στη ΓΑΔΑ

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ξυλοκοπήθηκε στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσει. Σε αυτό σημείο η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε ενοχλημένη με μέλος της σύνθεσης και διερωτήθηκε «λέω κάτι αστείο;».
«Μου έλεγαν “πες για Δασκαλάκη. Θα πούμε ότι σου έδωσε την κεταμίνη αυτός. Εσύ θα φας δέκα χρόνια και θα κανονίσουμε και για τις φυλακές και δε θα σε πειράξει κανείς”. Τους έλεγα “δεν ξέρω τι λέτε”. Ρώτησα “έχετε συλλάβει και τον Μάνο;”. Μου είπαν πως “εμείς μιλήσαμε μαζί του και δε θέλει να σε ξέρει και οι γονείς σου, δε θέλουν να σε ξέρουν”. Μου έλεγαν συνέχεια “πες για τον Δασκαλάκη να τελειώνουμε”. Μετά μου είπαν “έχεις καταλάβει πού βρίσκεσαι;”. Τους είπα “μου λέτε να σας πω πράγματα που δεν ισχύουν”. Φεύγει ο ένας και κάθεται, όχι ο Χασιώτης, αλλά ο άλλος. Μου λέει “κοίτα με, γιατί δεν το λες;”. Του είπα “θέλω το δικηγόρο μου”. Μου λέει “κοίτα με στα μάτια, την σκότωσες την Τζωρτζίνα;”, του λέω “όχι” και άρχισε και με χτυπούσε. Μου είπε “σήκω όρθια” και με χτύπησε στο στομάχι. Και μου έλεγε “πες το, να τελειώνουμε. Πες για Δασκαλάκη να τελειώνουμε”. Τους έλεγα να με αφήσουν ήσυχη» περιέγραψε κλαίγοντας η κατηγορούμενη, προσθέτοντας πως στη συνέχεια πέταξαν μία πίτα στο πάτωμα και της είπαν να φάει από αυτό.

«Την ημέρα της σύλληψης ήταν απ’ έξω από το σπίτι μου 1500 άτομα. Ήταν μέσα η μητέρα, η αδελφή, ο θείος και ο πατέρας του Μάνου. Είχαν κλείσει την κεντρική οδό, την Μπιζανίου, φωνάζαν, περάσανε την περίφραξη για να μπουν μέσα και να λιντσάρουν τους δικούς μου» είπε η κατηγορούμενη, ενώ αναφέρθηκε και στις συνθήκες μεταγωγής της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

«Την κατηγορία εγώ την άκουσα από την ανακρίτρια πρώτη φορά. Δεν ήξερα ακριβώς ποια είναι. Μετά μου είπε προφυλάκιση, της λέω “γιατί;” και μου λέει “πάρτε την”. Πήγα στη ΓΑΔΑ. Με πήγαν φυλακή. Εγώ τους είπα να με προστατέψουν, γιατί θα με σκοτώσουν εδώ μέσα» είπε η κατηγορούμενη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξέφρασε και την ενόχληση της για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι θα κινηθεί νομικά εάν συκοφαντήσει γιατρούς και νοσηλευτές.

Η σχέση με τον Δασκαλάκη

Για μία σχέση που άρχισε το 2013 και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα έκανε λόγο η κατηγορούμενη περιγράφοντας, τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Ήμασταν συνέχεια μαζί. Μπήκε στη δική μου παρέα ο Μάνος. Περίπου στον ένα μήνα, τον βλέπω ξαφνικά με μία βαλίτσα με ρούχα. Δεν είχαμε συζητήσει να συγκατοικήσουμε, δεν είχα και αντίρρηση. Κάποια στιγμή συζητήσαμε να κάνουμε οικογένεια, ήταν κοινή απόφαση. Το διάστημα γνωριμίας ήταν λίγο. Με είχε συνεπάρει ο ενθουσιασμός. Ήμουν ερωτευμένη. Ήταν δοτικός, πολύ καλός τότε. Μου έβγαλε το συναίσθημα ότι ήταν σταθερός. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει η εγκυμοσύνη της Τζωρτζίνας. Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι πως δούλευε συνέχεια, από ντελίβερι μέχρι τα καράβια» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη ξεκαθάρισε ότι σήμερα πλέον θεωρεί ότι η επιλογή τους στο πρόσωπο του πατέρα των παιδιών της ήταν λανθασμένη. «Θεωρώ ότι είμαστε σε ουρανοξύστη και μιλάμε για το παιδί μου που είναι στον τελευταίο όροφο και τώρα κατεβαίνουμε στο τρίτο υπόγειο», είπε χαρακτηριστικά όταν η πρόεδρος της ζήτησε να περιγράψει τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε σε μία σχέση που από το 2013 μέχρι το 2018 δεν είχε προβλήματα. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν ζητήματα με αφορμή την απιστία του συζύγου της. «Ήταν κάτι που δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Θεώρησα ότι με υποτιμά σαν γυναίκα, άνθρωπο» είπε και εξήγησε πως εκείνη προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο για το σύζυγο της.
«Διαχειριζόμουν εγώ τα οικονομικά. Ήθελε κινητό. Θα προσπαθούσα να το πάρει. Ήθελε μηχανή. Πήρε επίδομα και κάποια χρήματα επιπλέον και πήρε μηχανή» είπε στην απολογία της.

«Ο Μάνος με οτιδήποτε καταπιανόταν, γινόταν ο κορυφαίος. Έλεγε είμαι τερματοφυλακας, ήταν ο Μπουφόν… ήθελε τα καλύτερα γάντια εξοπλισμό κλπ… Μετά πιάσαμε τραγούδι. Έγινε ο Πάριος!» εξήγησε η κατηγορούμενη, λέγοντας πως εκείνη έβαζε τις ανάγκες της τελευταίες.

«Η Μαλένα αρρώστησε τον Μάρτη του 2019. Η σχέση μας, ήταν μία χαρά. Υπήρχε όμως το αγκάθι αυτό. Δεν υπήρχαν όμως τσακωμοί. Αρρώστησε το παιδί μας, συνέβη αυτό που συνέβη με παιδί μας. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ καθόλου. Ήμουν πολύ χάλια. Μου έλεγε η Τζωρτζίνα «σήκω, εγώ και ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί». Πήγα σε ψυχολόγο. Έκανα συνεδρίες. Ο Μάνος είχε άλλο σκεπτικό πως ό, τι φεύγει, φεύγει. Εγώ είχα άλλη άποψη. Είναι το παιδί σου, δεν το αφήνεις πίσω. Ήταν πολύ αρνητικός στο κομμάτι του ψυχολόγου και βοήθειας. Τον Σεπτέμβριο του 2019 κάνει μία έκρηξη πάλι ο Μάνος. Μου λέει “θέλω να φύγω από το σπίτι”.

Στο ποδόσφαιρο, οι άλλοι ήταν ανύπαντροι και πιτσιρικάδες. Του έλεγαν “δεν γίνεται να έχεις κοινό messenger με τη γυναίκα σου, να μας ακολουθείς στις εξόδους”. ‘Έκαναν μία άλλη ζωή από αυτή παντρεμένου με παιδιά και ενός πατέρα που έχει χάσει το κορίτσι του. Αυτό τον έφτασε στο σημείο να πει ότι πρέπει να αφήσει την οικογένεια και να κάνει ό,τι θέλουν οι συμπαίκτες του. Ήξερα ότι παντρεύτηκα έναν άνθρωπο μικρότερης ηλικίας που δεν είχε ζήσει ζωή του. Πίστευα όμως, λόγω της δουλειάς, ότι θα ωριμάσει. Δεν έγινε. Λάθος δικό μου» εξήγησε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στην ύπαρξη μίας «φίλης», η οποία εκ των υστέρων κατάλαβε ότι ενημέρωσε για ό, τι συνέβαινε τον Μάνο Δασκαλάκη, η οποία και της είπε για το ενδιαφέρον ενός ξαδέλφου της προς εκείνη.

Με τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη να μην είναι καλή και έχοντας κάνει ένα μεγάλο τσακωμό, όπου -όπως είπε- την χαστούκισε κιόλας πριν το θάνατο της Ίριδας, η κατηγορούμενη είπε πως είχε ερωτική επαφή με τον άλλον άνδρα, γεγονός που έφτασε τη σχέση της με το σύζυγο της στα πρόθυρα του διαζυγίου. « Έφυγε, αφού έγινε τσακωμός, μετά ξαναγύρισε. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί αυτό που είχε γίνει. Προσπαθούσα να του εξηγήσω όταν ήμασταν χωρισμένοι. Πόσα να διαχειριστείς; Είχα δύο παιδιά, πάλι! Θα μου πεις “γιατί έκανες την μπέμπα;”, από τη στιγμή που το ήθελε η Τζωρτζίνα, το ήθελα κι εγώ. Τα παιδιά μου ήταν πάνω από όλα» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η επανασύνδεση

Το ζευγάρι ήταν ξανά μαζί μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας με τον Μάνο: «Οι ερωτικές μας επαφές δεν σταμάτησαν ποτέ. Ακόμη και το πρωί της σύλληψης μου, πάντα με τούμπαρε με αυτό…» ανέφερε.

Πρόεδρος: Πώς βιώσατε τις απώλειες των παιδιών; Πώς πενθήσατε ως μαμά;

Κατηγορούμενη: Είναι εύκολο να κρίνεις κάποιον, αλλά αν δεν φορέσεις τα παπούτσια του δεν μπορείς να μιλήσεις. Η αρρώστια της Μαλένας ήταν ξαφνική… Στην καθημερινότητα ήμουν ζωντανή νεκρή, αλλά πίσω μου είχα ένα παιδί που είχε ανάγκες. Έπρεπε να βρω δύναμη, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν αδιανόητο, πολύ σύντομο… Τα μαύρα τα έβγαλα αργότερα. Εγώ λευκά και ροζ ήθελα να φοράω τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών μου. Τα μαύρα τα θεωρώ υποκρισία.

Στην Ίριδα είχα θυμώσει… “Γιατί σε εμάς;”, έλεγα. Και στις δυο απώλειες, υπήρχε η Τζωρτζινα πίσω από το κίνητρο για να σηκωθείς να προχωρήσεις. Δεν πρόλαβα να πάω στον ψυχολόγο για το θάνατο της Ίριδας ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα. Είχα πιεστεί παρά πολύ ήθελα να εξαφανιστώ απ’ όλους. Είχα πνιγεί… Είχα πάνω από το κεφάλι μου τη μουρμούρα του Μάνου, την απώλεια της Ίριδας και μια οικογένειας που έβλεπα πως χάνω.

Πρόεδρος: Πώς αντιδράσατε σε αυτό;

Κατηγορούμενη: Ήθελα λίγο χρόνο να ξεσπάσω. Πήγα για μια μέρα σε ένα ξενοδοχείο . Ο Μάνος παρερμήνευσε ένα μήνυμα μου πως πάω να αυτοκτονήσω και αναστάτωσε την οικογένεια μου. Ήταν κάτι που δεν είχε συμβεί…

Πρόεδρος: Πώς βιώσατε το πένθος μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας;

Κατηγορούμενη: Μέχρι τώρα το βιώνω. Χάλια ψυχολογικά. Μου έκανε καλό η δημοσιότητα απασχολούσε το μυαλό μου. Πήγα σε ψυχίατρο, πήρα χάπια. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ερχόμουν σε ερωτική επαφή με το Μάνο για να κουραστώ σωματικά και να κοιμηθώ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε και για τις αναφορές ότι πήγαινε σε χαρτορίχτρες.

«Μου πιπίλιζαν το μυαλό ακόμη και ότι έχουν κάνει μαγιά στο σπίτι μου» είπε και πρόσθεσε πως εκείνη την περίοδο υποψιαζόταν πως είχαν κάνει μάγια στον τότε σύζυγο της. «Έψαχνα από κάπου να πιαστώ εκείνη την περίοδο. Όπου και να μου λέγανε να πάω, θα πήγαινα. Από τον κορυφαίο επιστήμονα μέχρι τη χαρτορίχτρα » τόνισε.

Η απολογία θα συνεχιστεί αύριο.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr