search-button
cross-out

ΑΠΘ: Τα πτυχία των 12 φοιτητών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θα δοθούν στις οικογένειές τους

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει βυθιστεί στο πένθος για τον χαμό των 12 φοιτητών του, οι οποίοι ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.
ΑΠΘ: Τα πτυχία των 12 φοιτητών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θα δοθούν στις οικογένειές τους

Η φοιτητική κοινότητα του ΑΠΘ ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, καθώς πολλά από τα παιδιά επέβαιναν επίσης στην αμαξοστοιχία και γλύτωσαν.

Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που έχουν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη, καθώς έχασαν κάποιο δικό τους άτομο στο στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που έχει καταγραφεί στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από πρόταση του πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου, πραγματοποιήθηκε σύγκληση του πρυτανικού συμβουλίου και αποφασίστηκε τα πτυχία των 12 φοιτητών να δοθούν στους οικείους τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες τα πτυχία των φοιτητών θα τυπωθούν σε πάπυρο και θα μοιραστούν στις οικογένειες των παιδιών που «έσβησαν» στα Τέμπη.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να προχωρήσει στη ανέγερση μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας σε κεντρικό σημείο της Πανεπιστημιούπολης.

Τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας

Νωρίτερα χθες τελέστηκε τρισάγιο στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων, στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως. «Όταν μοιράζεται ο πόνος γίνεται μισός…», τόνισε ο Ιερώνυμος.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο για να προσευχηθεί για τις ψυχές των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Οι συγγενείς των θυμάτων ράγισαν καρδιές, εναποθέτοντας λουλούδια και αφήνοντας φωτογραφίες στο σημείο όπου χάθηκαν τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους…

Λουλούδια και στεφάνια κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών.

Στην τοποθεσία της τραγωδίας βρέθηκαν η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πινακάς, ο διοικητής του ΓΝΛ, Γρηγόρης Βλαχάκης κ.α.

Στο σημείο της τραγωδίας θα χτιστεί, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, εκκλησάκι από την Περιφέρεια, όπως τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, ευχαριστώντας γι’ αυτό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr