search-button
cross-out

ΑΠΘ: Βροχή οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις γνωστού καθηγητή – Πώς εκβίαζε τις φοιτήτριες

Το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου προκάλεσε "τσουνάμι" καταγγελιών για καθηγητή του ΑΠΘ - Τι περιγράφουν οι φοιτήτριες, τι απαντά ο ίδιος
ΑΠΘ: Βροχή οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις γνωστού καθηγητή – Πώς εκβίαζε τις φοιτήτριες

Σοκ έχει προκαλέσει ο καταιγισμός καταγγελιών από φοιτήτριες του ΑΠΘ, που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις από καθηγητή του πανεπιστημίου.

Πρώην φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας έγραψε στην ομάδα του facebook ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΑΠΘ, καταγγέλλοντας καθηγητή του τμήματος για σεξουαλική παρενόχληση και εκδικητική συμπεριφορά.

“Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ) ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι”.

“Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω “καθηγητής” επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Αυτός ο “άνθρωπος” μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη”, έγραψε μεταξύ άλλων.

Η καταγγελία της έφερε ένα κύμα συμπαράστασης και σχόλια από άλλες γυναίκες που περιέγραψαν τις δραματικές εμπειρίες με τον εν λόγω καθηγητή.

Μία από αυτές μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1. “Υπήρξε μια ευθεία σεξουαλική επίθεση την οποία εγώ μεν αναχαίτισα πολύ επιθετικά, αλλά υπήρξαν πάρα πολλές κοπέλες που υπέφεραν για πάρα πολλά χρόνια από την στάση του”, τόνισε.

Πάνω από 100 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Τις καταγγελίες επιβεβαιώνει η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, απόφοιτη και η ίδια του εν λόγω τμήματος που φοίτησε και η καταγγέλλουσα.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, πάνω 100 καταγγέλλουσες. Μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ

Η ίδια είπε ότι βρήκε τοίχο όταν προσπάθησε να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και πως οι αποκαλύψεις είναι από το 1984. Επιτέλους σπάει ένα απόστημα είπε.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr