search-button
cross-out

ΑΤ Ομόνοιας: «Δεν έχουν θέση στο σώμα ακόμα και αν δεν βίασαν»

ΑΤ Ομόνοιας: Αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις, πιθανόν και με απόταξη από την ΕΛΑΣ, θα τεθούν οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 19χρονης μέσα στο τμήμα.
ΑΤ Ομόνοιας: «Δεν έχουν θέση στο σώμα ακόμα και αν δεν βίασαν»

Σάλος προκλήθηκε την τελευταία εβδομάδα μετά την καταγγελία μιας 19χρονης για ομαδικό βιασμό από δύο ειδικούς φρουρούς, μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας. Το θέμα, όπως ήταν απόλυτα λογικό, πήρε διαστάσεις και ήδη εκτυλίσσεται η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών, ενώ οι δύο ειδικοί φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Παράλληλα, είναι σε διαδικασία ΕΔΕ για το συμβάν, και σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ οι δύο ειδικοί φρουροί δεν αποκλείεται να βρεθούν και εκτός σώματος άσχετα με τη δικαστική κατάληξη της υπόθεσης.

«Ακόμα και αν δεν προκύψει κατηγορία σε βάρος τους για βιασμό, οι συγκεκριμένοι ειδικοί φρουροί θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ευθύνες. Δεν μπορεί κανένας, είτε αστυνομικός είτε πολίτης, να χρησιμοποιεί ένα αστυνομικό τμήμα σαν ένα ξενοδοχείο. Σαν το σπίτι του. Σαν τον προσωπικό του χώρο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντία Δημογλίδου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν θέση στο σώμα τέτοιοι άνθρωποι και για αυτό από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr