search-button
cross-out

Αττική Οδός: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί – Ιστορίες αδιανόητης ταλαιπωρίας και οργή

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τις ώρες (και είναι πάρα πολλές) ταλαιπωρίας, μέσα στο χιόνι και το κρύο, που συνεχίζουν να περνούν χιλιάδες πολίτες στην Αττική Οδό. Σε έναν από τους πιο σύγχρονους δρόμους του λεκανοπεδίου, η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε εικόνες ντροπής.
Αττική Οδός: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί – Ιστορίες αδιανόητης ταλαιπωρίας και οργή

Με την ίδια την Αττική Οδό απούσα, να αφήνει τους οδηγούς να μπουν στο δρόμο αλλά να μην φροντίζει αυτός να μείνει ανοιχτός, να μην απαντά στις κλήσεις των πολιτών και αφήνοντάς τους στο έλεος της κακοκαιρίας αλλά και με το κράτος να λειτουργεί με αντανακλαστικά χελώνας, να στέλνει το στρατό το βράδυ, ενώ από τις 09:00 το πρωί υπήρχαν πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς.

Έως τις 06:00 το πρωί, στην Αττική Οδό παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στα χιόνια. Κανείς δεν ξέρει (σχεδόν 24 ώρες μετά) πόσοι είναι οι οδηγοί που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο δρόμο. Κάποιες αναφορές έλεγαν πως είναι ίσως και 5.000.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (24.01.2022) και ενώ πολλοί από τους οδηγούς είχαν πια μείνει 12 ώρες εγκλωβισμένοι, με τα καύσιμα να τους τελειώνουν ή άλλοι είχαν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητά τους και είχαν φύγει, έφτασε στην Αττική Οδό ο στρατός, που μοίρασε μπάρες και νερά αλλά και κουβέρτες.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση απεγκλωβισμού

Ορισμένοι οδηγοί, όμως, ήταν εγκλωβισμένοι στην Αττική έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Μανώλης, οδηγός ταξί, που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό 10 λεπτά αφού μπήκε στο δρόμο και ενώ ρώτησε την υπάλληλο όταν πλήρωσε τα διόδια και εκείνη τον ενημέρωσε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για πιθανά προβλήματα!

Ο οδηγός, που μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ και ενώ ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με την πελάτισσά του και μια άλλη γυναίκα, σε πίσω αυτοκίνητο που της τελείωσαν τα καύσιμα (!), είπε ότι μπήκε στην Αττική Οδό χθες στις 10:20!

«Είμαστε χιλιάδες αυτοκίνητα» είπε και τόνισε ότι σε ένα από τα αυτοκίνητα βρίσκεται εγκλωβισμένη και μια μεγάλη γυναίκα, η οποία είχε πάει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επέστρεφε στο σπίτι της όταν η κακοκαιρία και η αδιαφορία τους εγκλώβισαν!

«Είμαστε εδώ από χθες το μεσημέρι στις 12:00. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα», είπε μιλώντας στο MEGA πολίτης που παραμένει εγκλωβισμένος.

20 ώρες στην Αττική Οδό

Ο κ. Νίκος, είναι κάτοικος Παιανίας, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος από εχθές το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ύψος της Πεντέλης.

«Είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί. Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 22:30 το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι. Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία», είπε ο κ. Νίκος.

«Η Κατεχάκη είναι κλειστή, η Λαυρίου είναι κλειστή. Όσοι βγαίνουν στην Κηφισίας είναι χωρίς αλυσίδες. Τώρα στην Αττική Οδό δεν έχει ύψος, αλλά έχει παγώσει, έχει γίνει πάγος. Το να βγω στη Μεσογείων ή στην Κατεχάκη που είναι κλειστή δεν ξέρω πόσο σοφό είναι για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Ρωτήσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και δεν ξέρουν τίποτα. Οπότε λέμε να κάτσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οχήματα πηγαίνουν αντίθετα επί της Αττικής Οδού, προσπαθώντας να βρουν τρόπο διαφυγής, ενώ αγωνία υπάρχει και για τους εργαζόμενους στα διόδια, οι οποίοι παραμένουν επίσης εγκλωβισμένοι.

«Εγκλωβισμένος από το πρωί στην Αττική Οδό»

Στο MEGA μίλησε η κ. Θάλεια, ο σύζυγος της οποίας είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό από χθες το πρωί.

«Είναι εγκλωβισμένος ο σύζυγός μου από τις 10:00 το πρωί, στην Αττική Οδό στο ύψος της Κάντζας, δεν έχει περάσει κανένας άνθρωπος, δεν τους έδωσαν τίποτα, δεν πήρε καμία ενημέρωση για βαγόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μίλησα με το 112 και μου είπαν να περπατήσουν προς την πιο κοντινή έξοδο μήπως βρουν αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας. Η επόμενη έξοδος είναι 2,5 χλμ. Οι άνθρωποι δεν έχουν δύναμη να περπατήσουν να φτάσουν σε εκείνο το σημείο. Είναι πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία με εγκλωβισμένους.

  

Ο σύζυγος πήγαινε αεροδρόμιο, ακυρώθηκε η πτήση του και προσπαθούσε να γυρίσει σπίτι. Τώρα χιονίζει από ό,τι μου λέει αλλά φυσάει. Δεν απαντάει κανείς αν θα ανοίξει ο προαστιακός για να τον πάρουν οι άνθρωποι να φύγουν. Δεν μπορούν να κάτσουν δεύτερο 24ωρο χωρίς νερό και φαγητό», είπε η κ. Θάλεια.

Οργή στα social media

Η φράση “η οργή ξεχειλίζει” ίσως είναι… μικρή για να αποτυπώσει το θυμό και την αγανάκτηση των πολιτών για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποχρεώθηκαν γιατί το κράτος απέτυχε παταγωδώς να κάνει τη δουλειά του!

H TPAINOΣE, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας, για να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό, δρομολόγησε ένα συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο σε προστατευόμενο περιβάλλον.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr