search-button
cross-out

Blue Horizon: Το Λιμενικό γνώριζε από τις 21:15 ότι δεν είναι ατύχημα – Αποκάλυψη από το ημερολόγιο συμβάντων

Νέες αποκαλύψεις σε σχέση με όλα όσα έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2023, κατά το το θλιβερό περιστατικό στο Blue Horizon με θύμα τον 36χρονο Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισε το Λιμενικό για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Blue Horizon: Το Λιμενικό γνώριζε από τις 21:15 ότι δεν είναι ατύχημα – Αποκάλυψη από το ημερολόγιο συμβάντων

Στο σχετικό απόσπασμα του ημερολογίου συμβάντος αποκαλύπτεται ότι το Λιμενικό γνώριζε τι είχε συμβεί από τις 21.15. Παρά ταύτα το περιστατικό έγινε γνωστό με πολύ διαφορετικό τρόπο που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για «παράτολμη προσπάθεια» 36χρονου που πήδηξε για να μπει στο πλοίο, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Η ενημέρωση ήταν λανθασμένη παρότι το Λιμενικό, σύμφωνα με το ημερολόγιο συμβάντων, φαίνεται ότι γνώριζε τι είχε συμβεί, καθώς υπήρχε ενημέρωση τόσο από πολίτη που επέβαινε σε παρακείμενο πλοίο όσο και από πολίτη που επέβαινε στο Blue Horizon.

Πιο συγκεκριμένα, στο ημερολόγιο αναφέρεται ότι στις 21.15 πολίτης που επέβαινε σε παρακείμενο πλοίο και βρισκόταν στο κατάστρωμα παρατήρησε το πλήρωμα του Blue Horizon -προ του απόπλου του- έσπρωξε πολίτη που ήθελε να μπει στο πλοίο και σηκώνοντας τον καταπέλτη έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως ενημερώθηκε στέλεχος του λιμενικού και ο Λιμενάρχης.

Στις 21.25 το λιμενικό ενημερώθηκε ότι η Αστυνομία γνωρίζει ότι πολίτης που επέβαινε στο Blue Horizon είδε υπάλληλο του καραβιού να σπρώχνει άνθρωπο στη θάλασσα . Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΣΕΔ, ο Λιμενάρχης».

Η εικόνα για το περιστατικό άλλαξε άρδην μετά τη δημοσίευση του βίντεο που αποκαλύπτει ότι ο 36χρονος Αντώνης έπεσε στη θάλασσα μετά από σπρωξίματα του πληρώματος. Και όχι μόνο βρέθηκε με τον θλιβερό αυτό τρόπο στο νερό αλλά έμεινε και αβοήθητος για πολλά κρίσιμα λεπτά.

Επίσης, αίσθηση προκαλεί, με βάση τα γραφόμενα στο ημερολόγιο συμβάντων, ότι ο πλοίαρχος του Blue Horizon φέρεται να ενημερώνει στις 21.13 για άνθρωπο στη θάλασσα, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στα περιστατικά που έλαβαν χώρα στον καταπέλτη με τα σπρωξίματα σε βάρος του 36χρονου Αντώνη.

Ημερολόγιο συμβάντων

  • 21.13 Την έναντι ώρα ο πλοίαρχος του Blue Horizon ανέφερε στην υπηρεσία μας ότι κατά τον απόπλου του εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα πλησίον του πλοίου. Το πλοίο δήλωσε ετοιμότητα αναχώρησης περί 21.09 και του εδώθη άδεια απόπλου από υπηρεσία μας περί 21.12 με προορισμό το λιμένα Ηρακλείου.
  • 21.18 Την έναντι ώρα η υπηρεσία μας επικοινώνησε μέσω VHF CH13 και τηλεφωνικά με το Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ σημαίας ελληνικής προς συλλογή επιπλέον πληροφοριών επί του ανωτέρου συμβάντος.
  • 21.19 Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με Ε/Γ-Ο.Γ. ΕΛΥΡΟΣ δηλώθηκε ότι θα γίνει ρίψη κυκλικού σωσιβίου προς περισυλλογή του ανθρώπου στη θάλασσα.
  • 21.20 Τηλεφωνική ενημέρωση ΚΛΠ/Α/Λ/Τ/ ΕΚΣΕΔ, ΚΕΠΙΧ, ΚΛΠ/ΑΦ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΛΠ/VTS
  • 21.40 Την έναντι ώρα τηλεφωνική ενημέρωση από Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ ότι έγινε περισυλλογή ανθρώπου στη θάλασσα και δόθηκε από την υπηρεσία μας άδεια απόπλου του πλοίου προς το λιμάνι προορισμού.
  • 21.42 Την έναντι ώρα τηλεφωνική εντολή από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ για διακοπή πλοίου Blue Horizon και αναμονή για οδηγίες.
  • 21.45 Προσέλευση ΣΗΜ/ΡΟΥ Λ.Σ. και ανθυπασπιστή χειριστών ΚΛΠ/VTS
  • 21.55 Την έναντι ώρα τηλεφωνική επικοινωνία από ΚΛΠ/ Α Λ/Τ/ΑΦ ο οποίος ενημέρωσε την υπηρεσία μας για περισυλλογή ανθρώπου στη θάλασσα
  • 22.01 Τηλεφωνική εντολή από Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για επιστροφή Blue Horizon σε Κεντρικό Λιμένα Πειραιά. Άμεση ενημέρωση πλοιάρχου του πλοίου προς εκτέλεση εντολής.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr