search-button
cross-out

Bόλος: 32χρονος στον Βόλο τα έκανε γυαλιά καρφιά στο σπίτι των πεθερικών του

Σε ποινή φυλάκισης 33 και 8 μηνών αντιστοίχως καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 32χρονος και ο 60χρονος πατέρας του για ενδοοικογενειακό επεισόδιο που προκάλεσαν το 2020 σε βάρος της συντρόφου του πρώτου και των γονιών της.
Bόλος: 32χρονος στον Βόλο  τα έκανε γυαλιά καρφιά στο σπίτι των πεθερικών του

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 2 και 3 Οκτωβρίου του 2020, όταν μετά από έντονο καυγά μεταξύ του 32χρονου και της συντρόφου του, εκείνη πήρε το παιδάκι τους και πήγε στο πατρικό της σπίτι με τον κατηγορούμενο να την ακολουθεί.

Εκεί ο 32χρονος έσπασε την τζαμαρία της πόρτας και μπήκε δια της βίας στο σπίτι των πεθερικών του, όπου συνέχισε να σπάει ότι αντικείμενα έβρισκε μπροστά του, όπως καρέκλες, βάζα και διάφορα άλλα. Τον 32χρονο ακολούθησε και ο 60χρονος πατέρας του, ο οποίος μπήκε επίσης στο σπίτι, και οι δύο άντρες έβριζαν και εκτόξευαν απειλές προς την γυναίκα και τους γονείς της.

Το σκηνικό ακολούθησε καταγγελία, με τον 32χρονο να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης, και τον 60χρονο για απειλή, εξύβριση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στην δίκη παρευρέθηκαν ο 32χρονος, η σύντροφός του και η μητέρα της ενώ ο 60χρονος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, και ο πατέρας της κοπέλας απουσίαζε λόγω προβλημάτων υγείας.
Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο η σύντροφος του 32χρονου, το περιστατικό συνέβη αλλά σε πιο «ανώδυνη» και ελαφριά μορφή από ότι περιγράφηκε στο κατηγορητήριο και υποστήριξε πως η ίδια κόπηκε από τα θραύσματα της τζαμαρίας και δεν την τραυμάτισε ο 32χρονος, με τον οποίο εξακολουθούν να είναι μαζί ως ζευγάρι.
Αντίθετα η μητέρα της κατέθεσε πως το όλο επεισόδιο συνέβη όπως περιγράφηκε, χαρακτηρίζοντας το «πολύ βάναυσο», ενώ δήλωσε πως ο 32χρονος χτύπησε ο ίδιος την κόρη της, έβριζε και απειλούσε.
Ο 32χρονος στην απολογία του παραδέχθηκε τις φθορές και την φασαρία που προκάλεσε, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πρόθυμος να αποκαταστήσει το κόστος όσων κατέστρεψε, αλλά αρνήθηκε πως έβρισε, απείλησε και προξένησε σωματικές βλάβες.
Υποστήριξε επίσης πως ο καυγάς με την σύντροφό του ξεκίνησε από τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους, καθώς οι γονείς της γυναίκας δεν τον αποδέχονταν, ενώ η μητέρα της τον είχε απειλήσει πως «θα κλείσει το παιδί τους σε ίδρυμα».

Ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο το οποίο έκρινε ενόχους τον ίδιο και τον πατέρα του όπως κατηγορούνταν, καταδικάζοντας τον 32χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών, ενώ ο 60χρονος κρίθηκε επίσης ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Οι ποινές του ανεστάλησαν επί τριετία, ενώ δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, το οποίο και άσκησε ο 32χρονος.

thenewspaper.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΕΔΗΣ / THENEWSPAPER.GR

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr