search-button
cross-out

Δακτύλιος: Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Μόνο 5 κατηγορίες οχημάτων θα μπορούν να μπαίνουν στον Δακτύλιο από τις 25 Οκτωβρίου
Δακτύλιος: Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Επιστρέφει και επίσημα στο κέντρο της Αθήνας ο Δακτύλιος,  από τις 25 Οκτωβρίου όμως μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τις οποίες στον Δακτύλιο θα είχαν «ελευθέρας» μόνο τα  ηλεκτρικά οχήματα, οι τελικές αποφάσεις είχαν σημαντικές αλλαγές. Συγκεκριμένα 5 είναι οι κατηγορίες οχημάτων που μπορούν να μπαίνουν στο Δακτύλιο ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις για μονές ή ζυγές πινακίδες.

Συγκεκριμένα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr