search-button
cross-out

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο, έχω δώσει όρκο στη σημαία πατέρα» – Η «ατέλειωτη νύχτα» για τους γονείς του ήρωα Υποσμηναγού Τουρούτσικα

Δύο μαχητικά F-4 Phantom, σαν αυτά που λάτρευε ο Μάριος, θα πετάξουν το πρωί της Κυριακής πάνω από την γενέτειρα του Τρίπολη προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Υποσμηναγό Τουρούτσικα που έφυγε για πάντα στις 30 Ιανουαρίου 2023 μέσα στο θρυλικό αεροσκάφος, μαζί με τον συνάδελφο του Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη.
«Δεν φοβάμαι τον θάνατο, έχω δώσει όρκο στη σημαία πατέρα» – Η «ατέλειωτη νύχτα» για τους γονείς του ήρωα Υποσμηναγού Τουρούτσικα

 Τέσσερις ιπτάμενοι της 338 Πολεμικής Μοίρας «ΑΡΗΣ» με τους κινητήρες των αεροσκαφών σε πλήρη μετάκαυση θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας που λείπουν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο από τη Μοίρα.

Θα είναι η στιγμή που θα αποκαλύπτεται η προτομή του θαρραλέου ιπτάμενου ο οποίος δεν δίσταζε να βάλει το καθήκον πάνω και από την ίδια του τη ζωή όπως λέει στο Onalert.gr ο πονεμένος πατέρας του.

«Ο Μάριος ήταν ένα παιδί τυχερό και άτυχο ταυτόχρονα. Τυχερό διότι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα δηλαδή να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος και άτυχο διότι το νήμα της ζωής του κόπηκε νωρίς σίγουρα χωρίς δική του υπαιτιότητα. Δεν φοβόταν το θάνατο μου το είχε τονίσει επανειλημμένα, αλλά θάνατο για χάρη της πατρίδας του. Έχω δώσει όρκο στη σημαία πατέρα μου έλεγε, όταν τον είχα ρωτήσει τι θα απογίνουμε εμείς αν πάθει κάτι».

«Γνώριζε σε υπέρτατο βαθμό την επικινδυνότητα του να πετάει με μαχητικό, αλλά ποτέ δε μιλούσε γι’ αυτό ίσως γιατί ένιωθε ότι μας στεναχωρεί. Δεν είναι δεν είναι τυχαίο ότι είχε φτιάξει διαθήκη στα 25 του με την οποία δώρισε τα πάντα σε περίπτωση θανάτου στα αδέρφια του. Η ιδέα της πατρίδας για αυτόν και για τους άλλους συναδέλφους του έχει μια ψυχική ταύτιση και γι’ αυτό την υπερασπίζονται μέχρι θανάτου χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεύτερη σκέψη για αυτούς που πετούν με αυτές τις ταχύτητες μέσα σ’ αυτά τα ύψη δεν υφίσταται».

Ο Κώστας Τουρούτσικας αποτυπώνει πάνω στο χαρτί τις σκέψεις του για τον γιο του που έχασε ξαφνικά. Γι’ αυτόν και τη γυναίκα του ο χρόνος έχει σταματήσει εκείνο το χειμωνιάτικο πρωινό. Όταν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα το μαχητικό στο οποίο επέβαινε ο Μάριος μαζί με τον Στάθη κατέπεσε και συνετρίβει στη θάλασσα 25 ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Οι δυο ιπτάμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο. Η είδηση πάγωσε ολόκληρη την Ελλάδα.

 
«Ο σκοπός του ήταν ένας. Να προστατεύει στο μερίδιο που του αναλογεί όλη την επικράτεια όπου γίνεται εφικτή η ελευθερία μας. Βασική αρχή του ήταν η διάσωση των άλλων, όλων των άλλων πλην του ίδιου. Ήταν παιδί της αποστολής που συγκατοικούσε μαζί μας παντελώς αθόρυβα. Όσο όμως αθόρυβα τόσο θόρυβο προκαλέσει ο θάνατος του τιμήθηκε και χειροκροτήθηκε από όλους», γράφει ο πατέρας του, κ.Τουρούτσικας, που μιλά στο Onalert.gr για τον γολγοθά που ζει η οικογένεια. Για τον εφιάλτη που θα τελειώσει όπως λέει όταν συναντήσει ξανά τον γιο του.

«Τιμήθηκε και χειροκροτήθηκε απ’ όλους…. Αυτό μας δίνει μια αχτίδα φωτός στην ατελείωτη νύχτα που ζούμε σαν οικογένεια. Ότι τουλάχιστον δεν πέθανε άδικα και πάντα θα μνημονεύεται», λέει ο Κώστας Τουρούτσικας. Ξέρει ότι ο Μάριος δεν θα ξεχαστεί ποτέ όπως και όλοι οι ιπτάμενοι που έφυγαν για εκεί ψηλά…

  

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr