search-button
cross-out

«Δεν ήθελα να χαλάσω χατίρι στην Αμέλια – Αφήστε με να πάω στην κηδεία της» λέει ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Ο πατέρας του κοριτσιού λέει ότι πανικοβλήθηκε - Οι γονείς εργάζονταν σκληρά για να μη λείψει τίποτα στη μικρούλα
«Δεν ήθελα να χαλάσω χατίρι στην Αμέλια – Αφήστε με να πάω στην κηδεία της» λέει ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο πατέρας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του στο Α.Τ. της περιοχής του.

Στο άκουσμα της απόφασης ο 42χρονος πατέρας ξέσπασε σε λυγμούς και είπε πως θέλει να μιλήσει στην εν διαστάσει σύζυγό του και να ζητήσει να του επιτραπεί η παρουσία του στην κηδεία της μικρούλας.

Ο πατέρας δήλωσε στην απολογία του ότι πανικοβλήθηκε όταν είδε το παιδί να βυθίζεται στη θάλασσα: «Πανικοβλήθηκα όταν το παιδί έπεσε στη θάλασσα. Δεν είχε μαγιό γιατί η μαμά της το είχε ξεχάσει. Δεν της χάλαγα χατίρι».

Όπως περιέγραψε, η 6χρονη Αμέλια λάτρευε να ανεβαίνει πάνω στη συγκεκριμένη βάρκα, όπου καθόταν και ζωγράφιζε κάθε φορά που πήγαιναν εκεί για μπάνιο. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πατέρας με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, πήρε το κοριτσάκι για να πάνε μαζί για φαγητό. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και θα πήγαιναν για μπάνιο. Η 6χρονη ζήτησε από τον πατέρα της να πάνε στην παραλία και να μπει στην βάρκα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι άκουσαν το κοριτσάκι να ζητάει αυτή την χάρη από τον μπαμπά του. Εκείνος απάντησε ότι δεν είχαν μαζί τους μαγιό, όμως η μικρούλα επέμεινε και έτσι ο ίδιος δεν θέλησε να της χαλάσει χατίρι. Ο πατέρας πήρε ένα σωσίβιο, το φόρεσε στη μικρή και μπήκε μαζί της θάλασσα για να φτάσουν στη βάρκα, η οποία βρισκόταν γύρω στα 25 μέτρα από την ακτή. Όπως περιέγραψε ο πατέρας στους λιμενικούς, όταν έφτασαν στη βάρκα προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως το παιδί του γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.
Όπως είπε ο πατέρας δεν μπορούσε να βουτήξει γιατί είχε άσθμα και δεν μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή του. Σύμφωνα με όσα είπε, πανικοβλήθηκε και βγήκε έξω για να καλέσει σε βοήθεια από το κινητό του, όμως η συσκευή δεν ήταν φορτισμένη και ο ίδιος πήγε στο σπίτι. Όπως ισχυρίστηκε μετά από 5 λεπτά επέστρεψε και είδε τον ψαροντουφεκά να προσπαθεί να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, το οποίο το είχε ανασύρει από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους λιμενικούς, δεν ήταν εφικτό να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες γιατί ο πατέρας δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει ακριβώς τι συνέβη.

Οι γονείς δεν ήθελαν να λείψει τίποτα στο παιδί τους

Οι δύο γονείς αν και βρίσκονταν σε διάσταση, είχαν καλές σχέσεις και εργάζονταν σκληρά για να μην λείψει τίποτα στη μοναχοκόρη τους.  Η μητέρα της Αμέλια εργάζονταν σε ψητοπωλείο και ο πατέρας της την πρόσεχε αρκετές ώρες.

Ο ίδιος ανέβαζε φωτογραφίες με την μικρούλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τους δυο τους να είναι αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί.

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr