search-button
cross-out

«Δεν τη σκότωσε αυτός» – Η πεθερά αθωώνει τον γαμπρό της για την δολοφονία της κόρης της στους Γαργαλιάνους

Συντάκτης: Newsroom Δημοσιευση: 9-11-2021 • 8:00πμ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Άρχισε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας που είχε βρεθεί νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητό της, σε αγροτικό δρόμο στη Λεύκη Γαργαλιάνων, τον Δεκέμβριο του 2016. Το τραγικό είναι ότι την Πρωτοχρονιά του ίδιους έτους η άτυχη γυναίκα είχε γίνει είδηση, όταν γέννησε το πρώτο παιδί του χρόνου και το τέταρτο της οικογένειάς της.
«Δεν τη σκότωσε αυτός» – Η πεθερά αθωώνει τον γαμπρό της για την δολοφονία της κόρης της στους Γαργαλιάνους

Στο εδώλιο κάθισε ο 63χρονος -σήμερα- σύζυγός της, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Εξαρχής είχε θεωρηθεί ύποπτος και αργότερα παραπέμφθηκε σε δίκη, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς στο στάδιο της προανάκρισης δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2018 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας τού άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία.

Ο 63χρονος αρνείται ότι σκότωσε με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι τη σύζυγό του, η οποία είχε φύγει το προηγούμενο απόγευμα με το αυτοκίνητό της από τους Γαργαλιάνους όπου έμεναν. Οπως ισχυρίστηκε στις Αρχές, βρήκε νεκρή την 35χρονη το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, όταν πήγε μαζί με εργάτες να μαζέψουν ελιές. Πάνω της είχαν βρεθεί τα 480 ευρώ που σήκωσε από την τράπεζα προτού φύγει, με τους αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας. Το φονικό όπλο με το οποίο ο δράστης εκτέλεσε με ψυχρότητα και κυνισμό τη μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε και ο κάλυκας από τη μοιραία σφαίρα. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, όπου βρέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα, τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση, με αρνητικά αποτελέσματα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε με καταθέσεις μαρτύρων. Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της μητέρας της 35χρονης, η οποία υπερασπίστηκε με σθένος την αθωότητα του γαμπρού της, ενώ δήλωσε ότι μένουν στο ίδιο σπίτι και μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά που έμειναν ορφανά από μητέρα. Σφοδρή επίθεση από τους δικηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου Βασίλη Καπερνάρο και Νίκο Νικολακόπουλο δέχτηκε ο τότε διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, που είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας και η κατάθεσή του θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η οποία ορίστηκε για τις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr