search-button
cross-out

Διδυμότειχο: Επί μία ώρα προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή τo 9χρονo κοριτσάκι που πέθανε από στρεπτόκοκκο

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου - Τα συμπτώματα που παρουσίασε η 9χρονη και η ραγδαία επιδείνωση
Διδυμότειχο: Επί μία ώρα προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή τo 9χρονo κοριτσάκι  που πέθανε από στρεπτόκοκκο

Περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές για τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού από στρεπτόκοκκο, στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μέσα από το ιατρικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται, το κορίτσι διακομίστηκε στις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού και δύσπνοιας.

Στη συνέχεια, η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Για τον λόγο αυτό κατέφθασαν αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, ουρολόγος χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς η 9χρονη κατέληξε.

Ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν

Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Η 9χρονη διακομίστηκε από τη μητέρα της στο νοσοκομείο. Ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση και κρίθηκε άμεση και επιβεβλημένη η διασωλήνωσή της, όπως και έγινε. Στο τεστ που έγινε, το παιδί βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ.

Μάλιστα, προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για την επείγουσα νοσηλεία του αξιολογήθηκε ότι πρέπει να διακομιστεί άμεσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, παρότι πρόκειται για ΜΕΘ ενηλίκων.

Ωστόσο, η εξέλιξη της υγείας της 9χρονης ήταν ραγδαία. Η διακομιδή δεν έγινε ποτέ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πόσες ημέρες νοσούσε η 9χρονη ούτε αν είχε γίνει ιατρική εκτίμηση από άλλη δομή, ιδιωτική ή δημόσια.

Το βέβαιον είναι πως για μια ακόμη φορά η διεισδυτική λοίμωξη IGas στρεπτόκοκκου στέρησε τη ζωή σε ένα ακόμη παιδί. Πρόκειται για το πρώτο παιδί που καταλήγει στη χώρα μας το 2024. Αλλά 10 παιδιά έχουν αναφερθεί ότι έχουν καταλήξει λόγω των επιπλοκών της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Η σορός του παιδιού θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr