search-button
cross-out

Διδυμότειχο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 9χρονης

Διδυμότειχο: Ποια είναι η αιτία θανάτου της 9χρονης που κατέληξε από επιθετικό στεπτόκοκκο
Διδυμότειχο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 9χρονης

Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην εννιάχρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα η οποία κατέληξε χθες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απο τους γονείς της χθες Δευτέρα με συμπωτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και με θετικό τεστ στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Η κατάσταση της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε. Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κώστας Βαφειάδης.

Το παρακολουθούσε ιδιώτης παιδίατρος από την Παρασκευή (02/02) που αρρώστησε

Η άτυχη 9χρονη που έμενε με την οικογένεια της στην Ορεστιάδα, εμφάνισε συμπτώματα ίωσης την Παρασκευή και την παρακολουθούσε ιδιώτης παιδίατρος, όπως είπαν οι σοκαρισμένοι γονείς στους γιατρούς του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, σύμφωνα με το evros-news.gr. Της είχε χορηγηθεί και αντιβίωση.

Υπάρχει ένα ακόμα παιδί στην οικογένεια, ηλικίας 3 ετών και επειδή διαπιστώθηκε ότι το νεκρό κοριτσάκι είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο, τόσο αυτό, όσο και οι γονείς αλλά και οι γιατροί που ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα λάβουν ειδική φαρμακευτική αγωγή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ερωτηματικά εγείρονται αν υπάρχουν περιστατικά στο σχολείο όπου πήγαινε η άτυχη 9χρονη και αν κριθεί ότι πρέπει οι συμμαθητές της ή καθηγητές να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης στρεπτόκοκκου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του κοριτσιού από στρεπτόκοκκο

«Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.
Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr