search-button
cross-out

Δίκη Πισπιρίγκου: Απλός μάρτυρας ο Δασκαλάκης στη δίκη Μαλένας – Ίριδας – Έκλαψε η κατηγορούμενη

Γιατροί, ιατροδικαστές και σύσσωμη η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκαν στην έναρξη της δίκης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ με την έναρξη της διαδικασίας ο Μάνος Δασκαλάκης ανέβηκε στο βήμα και εξήγησε στο δικαστήριο ότι πως ζητάει αναβολή για να βρει δικηγόρο προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορί
Δίκη Πισπιρίγκου: Απλός μάρτυρας ο Δασκαλάκης στη δίκη Μαλένας – Ίριδας – Έκλαψε η κατηγορούμενη

Ωστόσο οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα αναβολής και η υπόθεση θα εκδικαστεί χωρίς υποστήριξη κατηγορίας, με τον Μανό Δασκαλάκη σε ρόλο απλού μάρτυρα.

Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απαρτίζεται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές, τρεις άνδρες ενόρκους και μια γυναίκα. Το δικαστήριο κλήρωσε και δυο άνδρες αναπληρωματικούς ενόρκους λόγω της μακράς διάρκειας της δίκης. Όταν η πρόεδρος κάλεσε την κατηγορούμενη για τα στοιχεία της, και τη ρώτησε αν έχει αλλά τέκνα, η 34χρονη έγνεψε αρνητικά.

Με την ανάγνωση του κατηγορητήριου από την εισαγγελέα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ το δικαστήριο διέκοψε τελικά για 15 Δεκεμβρίου.

Το αίτημα Δασκαλάκη

«Έκανα μια προσπάθεια να κρατήσω τους δυο δικηγόρους μου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Έχω κάνει αίτηση για παροχή νομικής βοήθειας αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν εκπρόθεσμη. Ζήτω αναβολή για να μπορέσω να κάνω ξανά την αίτηση και να έχω δικηγόρο» ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης που έπρεπε να έχει υποβάλλει την σχετική αίτηση ένα μήνα πριν την έναρξη της δίκης. «Έκανα την 1η Νοεμβρίου την αίτηση γιατί προσπαθούσα να βρω τρόπο να κρατήσω τους δικηγόρους μου».
Την αντίθεση του στην αναβολή της δίκης εξέφρασε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κουγιας.

«Η κατηγορούμενη συνελήφθη μέσω μιας παράνομης διαδικασίας, χωρίς να γίνει καν ανάκριση, η υπόθεση αυτή διαχωρίστηκε με έναν απαράδεκτο τρόπο και γίνονται δυο δικαστήρια. Επιθυμούμε διακαώς να ξεκινήσει η δίκη, όμως επειδή σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας της, θα σας πω ότι το αίτημα αυτό είναι τελείως προσχηματικό. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται σήμερα, ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο η κατηγορούμενη. Είχε δυο εξαιρετικούς δικηγόρους, έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα. Θέλουμε την έναρξη της διαδικασίας. Δεν είναι δικαιολογία αυτό που προβάλλεται σήμερα».

Η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του Μάνου Δασκαλάκη και ζήτησε την πρόοδο της δίκης κάνοντας λόγο για παρελκυστική τακτική. «Ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε ότι θέλει να παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας, αλλά αδυνατεί να διατηρήσει τους δικηγόρους του και αιτήθηκε παροχή νομικής βοήθειας, η οποία απερρίφθη.

Το αίτημα του Δασκαλάκη υποβάλλεται καταχρηστικά για την παρέλκυση της δίκης. Δεν μπορεί οι δικηγόροι του να μην τον ενημέρωσαν έγκαιρα ότι δεν θα συνεχίσουν, ούτε να μην τον ενημέρωσαν για το εμπρόθεσμο της αίτησης του. Προτείνω την πρόοδο της δίκης» είπε χαρακτηριστικά και το δικαστήριο υιοθετώ την πρόταση.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr