search-button
cross-out

Δίκη «ψευτογιατρού»: Ο άνθρωπός μας πέθανε και εκείνος είπε «ζωή σε εσάς» και έκλεισε το τηλέφωνο

Άλλη μια κατάθεση-φωτιά μάρτυρα στη δίκη για τον «ψευτογιατρό» - Τι είπε γυναίκα που έχασε τον σύζυγό της από καρκίνο
Δίκη «ψευτογιατρού»: Ο άνθρωπός μας πέθανε και εκείνος είπε «ζωή σε εσάς» και έκλεισε το τηλέφωνο

Με την κατάθεση μιας γυναίκας, της οποίας ο σύζυγος έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα και έπειτα από παρότρυνση μιας συγγενούς της οικογένειας, προτάθηκε ως θεράπων ιατρός ο Dr Kontos που είχε βοηθήσει κάποιο φιλικό πρόσωπο να ξεπεράσει τον καρκίνο, ξεκίνησε την Τρίτη συνεδρίαση της δίκης του «ψευτογιατρού» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Όταν το Νοέμβριο του 2016 διαπιστώσαμε ότι ο σύζυγος μου είχε καρκίνο οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε χημειοθεραπείες. Είχε στο δεξιό πνεύμονα και οι γιατροί είπαν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κάποια στιγμή μια γυναίκα από το συγγενικό μας περιβάλλον μας μίλησε για τον γιατρό Κόντο. Ο σύζυγος μου είχα κάνει την πρώτη χημειοθεραπεία. Μας είπε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν και στο εξωτερικό και είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο. Μας βρήκε το τηλέφωνο του από μια γνωστή της που τον είχε γιατρό» είπε η μάρτυρας.

Στην πρώτη επικοινωνία που είχαν μαζί του, ο «ψευτογιατρός» παρότρυνε την οικογένεια να μη κάνει χημειοθεραπείες και πως θα γίνει καλά με τα φάρμακα του. «Συναντηθήκαμε και έφερε κάτι σκευάσματα, 10-12 μπουκάλια. Είπε ότι είναι αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία. Μας είπε ότι χειρουργούσε μικρά παιδιά στης Βαρδινογιαννη το ογκολογικό. Μας έλεγε ότι θα γίνει καλά ο άντρας μου. Ήταν ήρεμος άνθρωπος, δεν μας παρέπεμπε κάπου άλλου, σε κάτι ύποπτο. Εμείς εκείνη την περίοδο άλλο από την προσευχή μας και όσα μας έλεγαν οι γιατροί δεν ξέραμε να κάνουμε» ανέφερε η μάρτυρας.

Ο «ψευτογιατρός» εξέτασε τον ασθενή, του έκανε κάποιες ασκήσεις και ζήτησε 15.000 ευρώ για το κουράρισμα. «Εμείς του είπαμε ότι είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Μας είπε 13.000 ευρώ «αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπος σας, δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο». Του δώσαμε εμείς 6.000 ευρώ για βότανα από το Πήλιο και μας έδωσε συρτή δόση. Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα» περιέγραψε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο «ψευτογιατρός» συνεχώς έλεγε πως θα πάνε όλα καλά.

«Η κατάσταση όμως χειροτέρευε συνεχώς. Από την άλλη δε μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε έναν τέτοιο γιατρό. Ένα βράδυ έπαθε εμβολή και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Συνήλθε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε σπίτι. Πήραμε τον γιατρό και μας είπε «μην ανησυχείτε, θα έρθω να σας κάνω μια ένεση που δεν θα ξαναπάθει ποτέ τίποτα». Και ήρθε στο σπίτι και του έκανε στην κοιλιά ένεση αρτεμισίνης. Όμως ο σύζυγος μου έπεφτε συνεχώς. Είπα ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε στο σπιτι και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί δεν του έδινα τα βότανα γιατί δεν μπορούσα μέσα στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες και ήταν θέμα ημερών. Ρωτώ τον γιατρό του νοσοκομείου και μας είπε να κάνουμε ακτινοβολίες. Μας είπαν στην Αθηνα να πάμε αλλά ήθελε 15 ημέρες. Τελικά πήγαμε στη Λάρισα, έκανε δυο ακτινοβολίες μετά δεν άντεξε. Για όλα ήταν ενήμερος ο Κόντος. Έλεγε συνεχώς «θα το ξεπεράσει, μη φοβάσαι». Όταν πέθανε μας είπε ένα ξερό «ζωή σε εσάς» και μας έκλεισε το τηλέφωνο» είπε η μάρτυρας.

Ωστόσο, μετά το θάνατο του συζύγου της, η μάρτυρας αναζητούσε τον «ψευτογιατρό» ο οποίος απάντησε ότι βρισκόταν στην Ιταλία γιατί είχε πάθει ατύχημα. «Του είπαμε ότι έχουμε φάρμακα και μπουκάλια από αυτά που μας έδωσε και μας είπε να πάμε στη Στυλίδα να τα δώσουμε και να πάρουμε χρήματα. Βέβαια, εγώ του είπα ότι είναι δική του δουλειά αυτό. Δεν ξέρω τι έκανε τελικά, αλλά μας επέστρεψε 5.000 ευρώ».

Η μάρτυρας εξήγησε ότι αυτό που τους έκανε να τον πιστέψουν ήταν ότι ο «ψευτογιατρός» ήταν μορφωμένος και διέθετε το «φάρμακο κατά του καρκίνου», ενώ -όπως είπε- τον πίστεψε ολόκληρη η οικογένεια της.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr