search-button
cross-out

Δίκη Χρυσής Αυγής- Πρωτοφανές: Η πρόεδρος του δικαστηρίου Λεπενιώτη “αποδοκίμασε” την Εισαγγελέα Οικονόμου

Η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασε τα όσα είπε χθες στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας Οικονόμου
Δίκη Χρυσής Αυγής- Πρωτοφανές: Η πρόεδρος του δικαστηρίου Λεπενιώτη “αποδοκίμασε” την Εισαγγελέα Οικονόμου

Με μία τοποθέτηση που έκανε εντύπωση, η πρόεδρος του Δικαστηρίου που δικάζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασε ευθέως τα όσα είπε τη Δευτέρα στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αμφισβήτησε ευθέως την αλήθεια των όσων υποστήριξε η Εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι δεν είναι αλήθεια ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και συνεπώς δικαιούνται αναστολής, αμφισβήτησε την αλήθεια των όσων είπε η κ. Οικονόμου ότι δεν είναι επικίνδυνοι να διαπράξουν εκ νέου τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται και επίσης η κ. Λεπενιώτη αμφισβήτησε τα όσα είπε η Εισαγγελέας, δηλαδή ότι ούτε ο Λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Υπενθυμίζοντας περιπτώσεις που ο ευρωβουλευτής Λαγός παραβίασε τους όρους, η κ. Λεπενιώτη υπογράμμισε ότι το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι επιμέλεια της Εισαγγελέως να βρεθεί τυχόν βούλευμα για παραβίαση διαμονής εκ μέρους του Ιωάννη Λαγού και να διαβιβαστεί στο δικαστήριο.

Η υπεράσπιση του Ιωάννη Λαγού επικαλέστηκε μεταγενέστερο βούλευμα το οποίο αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για την Τετάρτη στις 11 πμ προκειμένου να αναζητηθεί σχετικό βούλευμα. “Όπως προκύπτει υπάρχει τεράστιο ζήτημα για το πως έφυγε από τη χώρα ο Ιωάννης Λαγός γι’ αυτό αυτό και θα αναζητηθεί το σχετικό βούλευμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λεπενιώτη.

Η απάντηση της Οικονόμου και ο διάλογος με την Λεπενιώτη
Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα όσα υποστήριξε κατά την αγόρευσή της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα όσα είπα αφορούν μόνο αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο, όπως οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος. Έχουν εκτίσει τις ποινές τους και έχουν τηρήσει τους όρους που έχουν οριστεί.

“Αρα να ανασταλεί η ποινή και γι’ αυτούς”, ρώτησε η κ. Λεπενιώτη την Εισαγγελέα με την κ. Οικονόμου να απαντά καταφατικά ενώ όταν επανήρθε η πρόεδρος του Δικαστηρίου ρωτώντας την “να ανασταλεί παρότι έχουν το ύποπτο της τέλεσης;” η Εισαγγελέας της Έδρας επέμεινε απαντώντας κατηγορηματικά “ναι”.

Συνεχίζεται αύριο η δίκη
Η στάθμιση που θα κάνει το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής για κάθε έναν από τους καταδικασθέντες σε πρόσκαιρες καθείρξεις για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με βάση την βαρύτητα των πράξεων και την αξιολόγηση εξατομικευμένων δεδομένων, είναι αυτή που θα δώσει την απάντηση για την έκτιση των ποινών.

Η απάντηση του δικαστηρίου στο αν και ποιοι από τους 49 συγκατηγορουμένους του καταδικασμένου σε ισόβια και 14 έτη κάθειρξης Γιώργου Ρουπακιά θα τον ακολουθήσουν στην φυλακή, αναμένεται τις επόμενες ημέρες μετά και την σημερινή διακοπή.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr