search-button
cross-out

Δολοφονία 23χρονης Φαίης: Τα δύο ερωτήματα που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ποιος ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς
Δολοφονία 23χρονης Φαίης: Τα δύο ερωτήματα που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, η οποία είχε υποστεί επανειλημμένως άγρια βασανιστήρια στα χέρια της μητέρας, της αδερφής και της σπιτονοικοκυράς της, προσπαθούν να ενώσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας έχει τεθεί η δράση των τριών γυναικών, ειδικά της 57χρονης σπιτονοικοκυράς, καθώς, όπως προκύπτει από στοιχεία και καταθέσεις που έχουν συλλεγεί από τους ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πρόκειται για μια αδίστακτη γυναίκα που δεν δίστασε να βασανίσει και να οδηγήσει στην επαιτεία τόσο τη Φαίη όσο και μια ηλικιωμένη που είχε την ατυχία να φιλοξενηθεί στο σπίτι της.

faih2
Μώλωπες και εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα της 23χρονης

Αναζητούν το άτομο που μετέφερε τη σορό

Τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με πληροφορίες που θέλουν τη σπιτονοικοκυρά να εμπλέκεται πιθανόν και σε άλλους περίεργους θανάτους ηλικιωμένων.

Το δεύτερο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της άτυχης 23χρονης είχαν κάποιον συνεργό, ειδικά κατά τη μεταφορά της σορού από το σπίτι στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

Ατομα που ασχολούνται με την υπόθεση μιλώντας στο protothema.gr έκαναν λόγο για έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνδέεται με την 57χρονη σπιτονοικοκυρά και είναι πιθανό να τη βοήθησε να μεταφέρει τη σορό της Φαίης στο σημείο το οποίο εντοπίστηκε.

Παράλληλα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι η 57χρονη έχει γενικά ευρύ κύκλο γνωριμιών, με κάποιους να σημειώνουν πως κατά το παρελθόν σύχναζε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και δηλώνοντας βοηθός δικηγόρου αναζητούσε ευάλωτα άτομα για να τα εκμεταλλευτεί. Μέχρι στιγμής πρόκειται απλώς για φήμες, οι οποίες όμως μένει να φανεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι αβάσιμες.

Χαρακτηριστική πάντως είναι η δήλωση της δικηγόρου του πατέρας της Φαίης, Βούλας Δημητριάδου, ότι αν ανοίξουν και άλλα στόματα είναι πιθανό να προκύψει και άλλος ύποπτος θάνατος.

mpakogiwrgou-4
Η άτυχη Φαίη

Τη χτυπούσαν, τη βασάνιζαν και την εξέδιδαν

Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχει μπει και ο σατανικός ρόλος της μητέρας και της αδερφής της 23χρονης, ειδικότερα τι προηγήθηκε πριν και μετά τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Αυτό που γνωρίζουν με σιγουριά οι αστυνομικοί είναι ότι οι δύο γυναίκες, μαζί με τη σπιτονοικοκυρά και προαγωγό την κακοποιούσαν συστηματικά, την ξυλοκοπούσαν, την έβριζαν, την απειλούσαν και την ανάγκαζαν να επαιτεί και να εκδίδεται.

Δυστυχώς, τα ίδια βασανιστήρια με την άτυχη 23χρονη είχε υποστεί και μία ηλικιωμένη που εκείνη την περίοδο φιλοξενούνταν στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς και πέθανε λίγο μετά τον θάνατο της Φαίης. Και σε αυτή την περίπτωση η σπιτονοικοκυρά είχε κακοποιητική συμπεριφορά και ανάγκαζε την άμοιρη γυναίκα να επαιτεί. Ηταν μάλιστα τόσο ανάλγητη που είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να σπρώχνει την ηλικιωμένη σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημιώσεις από τυχόν τραυματισμούς της.

Οσον αφορά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, αυτός βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό στις 14 Μαΐου του 2021, ενώ τις πληροφορίες προς τη γιατρό παρείχε η μητέρα της Φωτεινής Μπακογιώργου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ηλικιωμένη έπασχε από διάφορες παθολογικές ασθένειες και ο θάνατός της επήλθε εξαιτίας αυτών σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστομένους στην Αθήνα.

Ωστόσο, από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατός της επήλθε στο διαμέρισμα επί της οδού Ιωάννη Δροσοπούλου στην Αθήνα και έτσι η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται.

Ξεσπά ο πατέρας της 23χρονης: «Δεν θα δείξω οίκτο»

Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν θα είχε αποκαλυφθεί χωρίς την επιμονή και τον αγώνα του πατέρα της 23χρονης, Νίκου Μπακογιώργου. Ο πατέρας μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε συντετριμμένος από τις εξελίξεις τονίζοντας πως αν το δικαστήριο κρίνει τη σύζυγό του και την κόρη του ένοχες για τη δολοφονία της Φαίης δεν πρόκειται να δείξει κανέναν οίκτο.

«Ημουν σε διάσταση με την πρώην σύζυγό μου από το 2015. Οι κόρες μου ήθελαν να μείνουν με τη μητέρα τους παρόλο που τους έλεγα “ελάτε να μείνετε μαζί μου, θα σας φροντίζω”. Aυτές όμως δεν ήθελαν. Η Φαίη μου ήταν η μόνη που έβλεπα από τα δύο παιδιά μου. Πάντα ερχόταν είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι αλλά καθόταν λίγο. Κι αυτό επειδή πιστεύω ότι δεχόταν απειλές. Δεν την άφηναν να καθίσει μαζί μου πολύ, μήπως μου αποκάλυπτε την αλήθεια. Την έπαιρναν τηλέφωνο κι όταν η Φαίη έβλεπε το νούμερο της σπιτονοικοκυράς, την έπιανε κρύος ιδρώτας κι εξαφανιζόταν», λέει ο κ. Μπακογιώργος.

«Από το ξύλο έπεσε από τις σκάλες»

Οσον αφορά τη σχέση του με τη Φαίη, όταν τη ρωτούσε για τους μώλωπες στο πρόσωπο, στα χέρια και το σώμα της, εκείνη τον απέφευγε με ψέματα αποκρύπτοντας τη σκληρή πραγματικότητα που δεν ήταν άλλη από την κακοποιητική συμπεριφορά της μάνας, της αδελφής και της 57χρονης σπιτονοικοκυράς.

«Η μικρότερη κόρη μου και η πρώην σύζυγός μου είχαν κόψει κάθε επαφή μαζί μου. Η Φαίη ερχόταν να πάρει χρήματα και από μένα και από τη μητέρα μου, αλλά και για να μας δει. Το έβλεπα το παιδί μου δυστυχισμένο και τη ρωτούσα: “Φαίη μου, τι σου συμβαίνει;”. Ποτέ δεν μου έλεγε, τα έκρυβε όλα μέσα της από φόβο. Της έλεγα: “Δεν φαίνεσαι χαρούμενη, θέλεις να πάω να νοικιάσω ένα μεγάλο σπίτι και να έρθεις να μείνεις μαζί μου ώστε να μπορώ κι εγώ να βλέπω τα εγγόνια μου;”. Μου έλεγε συνέχεια όχι γιατί την απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στα παιδιά της, αν αποκάλυπτε το μαρτύριό της. Εβλεπα ότι είχε μώλωπες στο πρόσωπο και στα χέρια κι όταν τη ρωτούσα “ποιος σε χτύπησε” μου έλεγε ψέματα. Την πρώτη φορά μού είπε ότι έπεσε από τη σκάλα. Από το πολύ ξύλο που της είχαν δώσει, το παιδί μου, σύμφωνα με μαρτυρίες, ζαλίστηκε κι έπεσε από τη σκάλα. Την έβλεπαν οι γείτονες να περπατάει υποβασταζόμενη, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Και μια άλλη φορά μού είχε πει ότι χτύπησε σε τροχαίο. Όλα ήταν ψέματα. Μου έστελνε φωτογραφίες η σπιτονοικοκυρά με τους μώλωπες του παιδιού στο σώμα του και μου έλεγε ότι είναι από τροχαίο κι ότι έχει κάνει μήνυση στην Αστυνομία. Πήγα στην Αστυνομία και ήταν όλα ψέματα. Εκεί που έχασε το μυαλό της η κόρη μου ήταν όταν μετά από καταγγελίες γειτόνων τής πήραν τα δυο παιδάκια της και τα πήγαν σε ίδρυμα. Εκεί το παιδί μου τρελάθηκε».

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr