search-button
cross-out

Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη

Φαίνεται να καταρρέει αιμόφυρτος- Φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας περιπτέρου
Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το μοιραίο βράδυ, που έπεσε νεκρός από μαχαιριά χούλιγκαν ο Μιχάλης Κατσουρής έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι τελευταίες ώρες του Μιχάλη αποτυπώνονται σε οπτικό υλικό, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Βάσει των νέων στοιχείων, οι Αρχές αναζητούν τον δολοφόνο του 29χρονου κατά την επιδρομή των χούλιγκαν.

Το σοκαριστικό στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας περιπτέρου, μπροστά από το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης. Στη φωτογραφία φαίνεται ο νεαρός να κινείται μετά βίας, όντας τραυματισμένος, και κρατώντας το κράνος του στα χέρια.

Ένα άτομο που βρίσκεται μαζί του προσπαθεί να τον κρατήσει όρθιο, όμως ο Μιχάλης χωρίς να αντέχει πλέον, καταρρέει καθώς από την ακατάσχετη αιμορραγία δεν μπορεί να ισορροπήσει.

Στις επόμενες φωτογραφίες απεικονίζεται η επίθεση των Κροατών χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε άλλα πλάνα, οι χούλιγκαν φαίνονται να τρέχουν για να επιτεθούν, ενώ στη συνέχεια επιχειρούν να διαφύγουν, να πετούν και να δέχονται φωτοβολίδες.

  

«Αδελφέ χτυπήθηκα»

Τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε περιέγραψε ένας φίλος τους που ήταν δίπλα του μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως περιέγραψε ο φίλος του, Χρήστος, διένυσαν περίπου 100 μέτρα και βρήκαν καταφύγιο σε ένα περίπτερο μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας εκεί ήταν που κατάλαβε ότι ο Μιχάλης Κατσουρής είχε χτυπηθεί.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ‘αδερφέ χτυπήθηκα’ και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί», περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή ο φίλος του αδικοχαμένου 29χρονου.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί», συμπλήρωσε.

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο» είπε ακόμα μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Χρήστος.

Ποιος είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη;

Τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή αναζητούν οι Αρχές αξιοποιώντας κάθε μέσο και περιορίζοντας τον αριθμό των βασικών υπόπτων.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, εστιάζουν σε 5 άτομα: έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας αναζητείται.

Οι δυο αλλοδαποί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Παράλληλα, οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος, είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί 4 φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το κατάστημά του, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Χθες, στις 12 το μεσημέρι έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια. Αφού έσπασαν τζαμαρίες διέφυγαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αντίποινα από οργανωμένους οπαδούς άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

in.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr