search-button
cross-out

Δολοφονία Άλκη: Εικόνες ντοκουμέντο – Η στιγμή που οι χούλιγκανς σκοτώνουν τον άτυχο 19χρονο

Με απίστευτο μίσος τα χτυπήματα στον Άλκη Καμπανό – Δύο άτομα πάνω από το πεσμένο στο έδαφος θύμα – Σκληρές εικόνες.
Δολοφονία Άλκη: Εικόνες ντοκουμέντο – Η στιγμή που οι χούλιγκανς σκοτώνουν τον άτυχο 19χρονο

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο εδώ και μία εβδομάδα την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, από τα χέρια χούλιγκανςδολοφόνων.

Σεβόμενοι απόλυτα τη μνήμη του παιδιού και τον πόνο των οικείων του, φροντίζουμε να θολώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις εικόνες που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό. Είναι η στιγμή που Άλκης φωνάζει: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο…».

Οι εικόνες αυτές αποτελούν τα τραγικά «τρόπαια» των δολοφόνων χούλιγκανς και, μάλιστα, τις τράβηξαν οι ίδιοι, για να «διαφημίσουν» τη δράση τους σε κλειστές ομάδες που έχουν στα social media και μέσα από τις οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με οπαδούς άλλων ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό! Οι συγκεκριμένες εικόνες ανέβηκαν σε τέτοια γκρουπ λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη και την παρέα του.

Μάλιστα, σε κάθε επίθεση χούλιγκανς υπάρχει τουλάχιστον ένας «καμεραμάν», ο οποίος βιντεοσκοπεί τις «αποδείξεις» της δράσης τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Έτσι δρουν οι χούλιγκανς

Η οπαδική βία δεν είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα. Σχεδόν άπαντες στον (μικρό)κοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου γνωρίζουν, ακούν και συζητούν για πρόσωπα που «κάνουν κουμάντο» στις θύρες των γηπέδων, οργανώνουν τους φανατικούς οπαδούς και κινούν τα νήματα μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Είναι καλά οργανωμένοι, δρουν με αυστηρή ιεραρχία και έχουν ομάδες κρούσης για επιθέσεις εναντίον άλλων ομάδων ή ακόμα και για ληστρικές ενέργειες κατά φιλάθλων της δικής του ομάδας που πάνε απλά στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν μια αναμέτρηση.

Ο χουλιγκανισμός ζει και βασιλεύει στη χώρα μας εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, δεν αποτελεί προνόμιο μίας ομάδας και δεν έχει χρώμα. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία έξαρση καθώς έχουν αυξηθεί και η ένταση και η συχνότητα των συγκρούσεων, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ακόμη και σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, όπως το βόλεϊ, το πόλο και το χάντμπολ.

Οι αδελφοποιήσεις με άλλους χούλιγκανς ομάδων του εξωτερικού τους έχει ισχυροποιήσει, καθιστώντας τους «στρατούς» με βαρύτατο οπλισμό και εγκληματική δράση που ξεπερνά τα όρια των γηπέδων και περνά στην Κοινωνία. Όσο για το πού βρίσκουν τα χρήματα για τη δράση τους… δεν αποτελεί μυστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιες οι διοικήσεις των ομάδων είναι εκείνες που «χαρτζιλικώνουν» απευθείας τους συνδέσμους και δίνουν κανονικότατους μισθούς στους επικεφαλής.

Παράλληλα, τους δίνει σε προνομιακές τιμές εισιτήρια, τα οποία οι ίδιοι πουλούν στη «μαύρη αγορά» ώστε να ενισχύσουν το δικό τους ταμείο. Άλλωστε οι ίδιοι, μπαίνουν τζάμπα στο γήπεδο και μάλιστα χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από τους ελεγχόμενους σεκιουριτάδες.

Η περίπτωση του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, με τη «μεικτή ομάδα κρούσης» Ελλήνων και Αλβανών στη Θεσσαλονίκη να τον δολοφονούν εν ψυχρώ επειδή απλά ήταν αντίθετη ομάδα από τη δικής τους, αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα, το μίσος, αλλά και τον τρόπο δράσης αυτών των ατόμων, που με κάλυψη τη σημαία μιας ομάδας προκαλούν τον τρόμο και το θάνατο.

Μάλιστα, οι ίδιοι, περήφανοι για τη δράση τους δημοσιεύουν τις πράξεις τους στο Διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, συνοδευόμενες πάντα με αισχρά σχόλια, απειλές και εκβιασμούς κατά των αντίπαλων οπαδών.

Κάθε τους πράξη, αναλόγως της βαρβαρότητας, σημαίνει ταυτόχρονα και άνοδος στην ιεραρχία της συμμορίας, με όσους έχουν «γαλόνια« ξυλοδαρμών και μαχαιρωμάτων να βρίσκονται στην κορυφή.

Δεν ανακαλύπτουμε τον «τροχό» σήμερα. Η δράση των χούλιγκανς είναι γνωστή στην Ελλάδα και κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να αποφασίσει να τη διαλύσει. Πρέπει κάποιος επιτέλους να βάλει λουκέτο στους οπαδικούς συνδέσμους με την εγκληματική δράση. Ας γίνει ο θάνατος του Άλκη η αιτία για να τελειώνουμε πια με αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις που δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr